Speltips: Goda möjligheter för Linköping att hitta nätet i Västerbotten

Generic ice hockey #2

Det är tight i flera delar av SHL-tabellen där det är kamp om seriesegern, om slutspelsplatser och framförallt i botten av tabellen där fem lag är indragna i bottenstriden där då två sämst placerade lagen kommer spela det så kallade play-out i bäst av sju matcher där förloraren åker ned till Hockeyallsvenskan.

Här hittar du alla odds för SHL!

Ett av de indragna lagen är Linköping, som ligger sist i SHL efter 35 matcher spelade. Efter segern bort mot Brynäs under tisdagen har man satt sig på bussen och tar sig upp till Västerbotten för möte med Skellefteå, som å sin sida kampar om sjätteplatsen som innebär direktplats till kvartsfinal.

Skellefteå

Formstarkt. Det är det ordet man kan sätta på dagens Skellefteå AIK som har sex raka segrar i bagaget. Starka även på hemmaplan, med fem raka segrar och obesegrade efter jul i SkellefteåKraft Arena.

Hemma i Västerbotten gillar man att ligga på offensiven trots att det inte finns någon hemmapublik att visa upp sig för, men hemma är alltid hemma och hemmaplansfördelen har visat sig vara relativt stor trots att säsongens matcher spelats utan eller med begränsat antal folk på läktaren. En frejdig offensiv med bland annat Lindström, Berggren, Möller och Frödén leder till att det skapas målchanser åt andra hållet också. Skellefteå är ett av de lagen som släpper till flest målchanser mot eget mål, och tittar vi enbart på hemmamatcherna lagen spelar är Skellefteå mest tillåtande vad gäller chanser mot egen bur.

I bara fem av arton hemmamatcher har Skellefteå släppt in mindre än två mål och man släpper i snitt in 2,5 mål per hemmamatch och totalt sett med bortamatcher inräknat släpper man i snitt in 2,6 mål per match.

Skellefteå saknar sin förstemålvakt Gustaf Lindvall som ådrog sig en huvudskada efter kollisionen då Frölundas Mats Rosseli Olsen körde rakt över Skellefteåmålvakten när lagen möttes för två veckor sedan. Arvid Söderblom har dock gjort det bra, med facit 4, 2, 2 i insläppta mål i de första tre matcherna han fick stå efter Lindvalls skada. Detta följde han upp med att hålla nollan mot ett blekt Djurgården i helgen.

Linköping

Längst ned i tabellen hittar vi Linköping som blandar och ger prestations- och resultatmässigt den här säsongen. Bra match mot Oskarshamn och bra match mot Frölunda innan plattfall mot HV71 under helgens viktiga E4-derby. Följde upp den med att på ett starkt vis vinna borta mot Brynäs under tisdagskvällen i vad som var en viktig match för båda lagen i den nedre delen av tabellen.

Saknar fortsatt flertalet spelare där Broc Little och Filip Berglund är de tyngsta avbräcken för LHC. Ett LHC som agerat med att värva Tyler Morley från just Skellefteå och som inlett imponerande för sin nya klubb med fyra poäng på tre matcher vilket är några snäpp vassare än de 6 poäng på 33 matcher han uträttade hos SAIK. Fin kemi hittad med Andrew Gordon som efter Morleys intåg även han fått fart på poängproduktionen. Dessutom gjorde Alexander Johansson comeback på SHL-nivå efter ett äventyr i Tyskland i fjol och med spel hos ettan-laget Halmstad Hammers under hösten. Mål direkt för den trettiotvåårige Johansson som tidigare varit lagkapten i Färjestad och vunnit SM-guld med Växjö Lakers.

Viktig seger för Linköping, som under hela säsongen varit starka på bortaplan i synnerhet vad gäller offensiven. Vågar släppa på i bortaspelet och i tretton av sjutton bortamatcher har man gjort två mål eller fler. Bara serieledande Rögle har gjort fler mål i bortaspelet än Linköping den här säsongen.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Formtoppat Skellefteå mot ett Linköping som ska försöka stapla segrar på varandra. Viktig seger i Gävle under tisdagskvällen där Brynäs besegrades med siffrorna 5-3. I bortaspelet har man varit relativt starka med flera målrika insatser. Mot ett Skellefteå som gärna ligger på offensiven och öppnar upp bakåt kan vara ett perfekt motstånd för Linköping att sätta tänderna i.

Linköping Över 2.0 Lagmål till oddset 1.94 hos Unibet

Insatsen tillbaka vid exakt två gjorda mål av Linköping (Ordinarie tid)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.