Speltips: Ett vasst Oskarshamn sköljer över ett sargat Linköping

Generic ice hockey #1

Tisdagens SHL erbjuder endast en match efter att skånederbyt mellan Rögle och Malmö skjutits upp på grund av smitta hos hemmalaget. Men vi har en på förhand trevlig tillställning framför oss då Oskarshamn tar emot Linköping hemma i Be-Ge Hockey Center.

Här hittar du alla odds för SHL!

IK Oskarshamn - Linköpings HC

Fjolårets jumbo Oskarshamn har inlett säsongen på ett imponerande vis och hittas på fjärde plats i tabellen efter fjorton spelade matcher med 25 poäng inspelat. Laget som gästar, Linköping, hittas längst ned i tabellen och var utom spel i några veckor efter utbredd smitta i truppen. Trots det, har man långt ifrån motsvarat bland annat mina förväntningar på laget. Jag trodde inför säsongen att Linköping hade ett lag som hade goda möjligheter till att nå kvartsfinal, men som man inlett den här säsongen spel- och resultatmässigt är den långt kvar tills man ska kunna vara ett av seriens åtta bästa lag.

Kan Oskarshamn hitta tillbaka till sin fina powerplayeffektivitet?

Oskarshamn har varit sylvassa i inledningen av säsongen, med ett ruskigt effektivt powerplay som, trots en naturlig nedgång, ligger kvar på osannolika 34 % i PP-effektivitet. En siffra som innan landslagsuppehållet låg till och med över 40 (!) %. Den offensive backen Nolan Zajac har jämförts med förra årets poängkung från Rögle, Kodie Curran, som nu är kontrakterad av Anaheim Ducks. Skicklig på blålinjen, där man också har Pontus Näsén, som fick göra Tre Kronor-debut under Karjala Cup för två veckor sedan. Utöver dessa försvarsspelare i sina powerplayformationer besitter man spelare som Tyler Kelleher, Jan Ordos och Fredrik Olofsson. Zajac och Kelleher har mest istid i spelformen i laget medan det är Fredrik Olofsson som skjuter mest.

PP-formationen med just Olofsson, Kelleher, Zajac och Ordos kompletteras med Johannes Salomonsson, är i mina ögon den vassaste av de två som IKO rullar på även om den andra formationen med Kim Strömberg, Pontus Näsén, Jonas Engström, Kim Rosdahl och Filiph Engsund även den är vass och gjort totalt åtta mål under säsongen.

Ingen lycka i powerplay hemma mot Skellefteå i lördags. En trevlig ishockeymatch där Oskarshamn förlorade med 3-2 efter övertid där bortalagets Rickard Hugg avgjorde i ett friläge. De två matcherna efter uppehållet och innan lördagens match mot Skellefteå lyckades IKO konvertera minst ett av powerplaytillfällena. Mot Djurgården var det Zajac´s kedja som lyckades utnyttja det numerära överläget med ett mål från Fredrik Olofsson assisterad av Kelleher och Zajac och mot Leksand var det den andra formationen som fick utdelning via Kim Rosdahl assisterad av Näsén och Strömberg.

Oskarshamn har ett sylvasst powerplay men är inte ofarliga i spel fem mot fem heller och skapar en hel del målchanser. När man får tryck på motståndarna är man farliga och radar upp chanser och har bra snurr. I de flygande anfallen följer försvarsspelaren Nolan Zajac dessutom släpande som en fjärde forward och leder den interna poängligan i Oskarshamn.

Linköping inledde med en seger efter uppehållet mot Skellefteå och man fick tillbaka hoppet lite om att ”Cluben” möjligtvis var ett lag för den övre halvan ändå och att den nye målvakten Jussi Rynnäs kanske kunde bli en bra målvakt efter att ha inlett minst sagt svajigt i sin LHC-sejour. Men inte. Mot Djurgården borta på Hovet under torsdagskvällen var man tillbaka i gamla hjulspår med en utbytt Rynnäs innan ens halva matchen var spelad då han släppt fyra puckar förbi sig. Och så var karusellen igång igen gällande Linköpings burväkteri. Niklas Lundström i mål i helgen mot Frölunda, där han endast släppte två puckar förbi sig. Men totalt 88.5 i räddningsprocent och en bit över tre mål insläppta per match för Lundström. Bert Robertssons har fortsatta bekymmer på målvaktsposten och är inte lättare att ratta en trygg defensiv då Jonas Holøs varit borta på grund av sviter av Covid. Nu klev dessutom Hampus Larsson av skadad och groggy i helgens match. Ännu ett avbräck bakåt för ett LHC som redan läcker skott och mål. Det är offensiven som skulle och fortsatt ska bära östgötarna. Little, Ljungh, Lundh, Palve och ett stort gäng till har Robertsson till sitt förfogande men man har det fortsatt svårt att göra mål och vinna matcher.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Oskarshamn är sylvassa offensivt och i powerplay. Möter här ett Linköping som inte riktigt lyckats hitta rätt i inledningen av säsongen men som har en stark trupp att arbeta med. Det är målvaktsposten som är mest problematisk med två målvakter som blandar och ger insatsmässigt men oftast med ett negativt utfall. Dessutom ett par avbräck bakåt med Holøs som ännu inte är spelklar samt Hampus Larsson som klev av i matchen mot Frölunda i helgen. Dessa två är annars givna i boxplay med mest och näst mest istid i laget när det kommer till spel i numerärt underläge. Dessutom saknar man Frycklund och Ojamäki samt målvakten Rynnäs som förmodligen ändå inte hade fått förtroendet mellan stolparna. Det kommer minst sagt bli tufft för Linköping mot ett Oskarshamn som har sina styrkor i offensiven.

IK Oskarshamn -1.5 Asian Handicap hos Bethard till oddset 3.00

IK Oskarshamn över 3.5 Lagmål (ordinarie tid) hos Unibet till odsset 2.65






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt