Speltips: Stark offensiv tar Örebro till efterlängtad kvartsfinal

Generic ice hockey #3

Örebro överraskade många under hösten när man var uppe och nosade länge i toppen och var faktiskt uppe som serieledare under en period. Slutade till slut som åtta i tabellen och skulle mött Malmö i ett play-in om säsongen inte ställts in. Till den här säsongen förväntas man ta ytterligare kliv och ta sig till slutspel, vilket jag tycker man har goda chanser till.

Här hittar du alla odds för SHL!

Örebro HK

Som sagt förväntas man ta nästa steg nu och ta sig till kvartsfinal, som man gjorde säsongen 14/15 när man åkte ut mot Växjö. Fem säsonger har spelats sedan dess och det bästa resultat man uppnått under dessa fem säsonger är play-in-spel, där det blivit uttåg två gånger - mot HV71 2016 och mot Växjö 2019.

Truppen har förändrats något sedan i fjol. Man har kvar stora delar av truppen från i fjol, men förändringar i spelartruppen har skett.

Spelarförluster:

Dominik Furch (Målvakt)

Alfred Barklund (Försvarare)

Aaron Irving (Försvarare)

Viktor Lodin (Forward)

Jordan Boucher (Forward)

Sakari Salminen (Forward)

Ryan Stoa (Forward)

Shane Harper (Forward)

Marcus Weinstock (Forward) Gått i pension

Och dessa spelare har värvats:

Jhonas Enroth (Målvakt) Från Klagenfurt

Nick Ebert (Försvarare) Från New York Rangers

Oliver Eklind (Forward) Från BIK Karlskoga

Robert Leino (Forward) Från Ilves

Emil Larsson (Forward) Från Luleå

Borna Rendulic (Forward) Från Adler Mannheim

Sen har man även tappat Mathias Bromé till Detroit Red Wings, men tagit in honom på ett korttidslån. Samma gäller Rodrigo Abols som spenderade stora delar av den senaste säsongen i AHL. Tror man har större förhoppningar att behålla Abols under en längre period jämfört med Bromé, som man med stor sannolikhet kommer tappa efter ungefär en månads spel den kommande säsongen.

Niklas Eriksson förfogar över en stark offensiv

Örebrotränaren Niklas Eriksson sitter inför säsongsstart med en stark offensiv uppställning. Under försäsongen har man mönstrat en förstakedja med just Abols och Bromé, tillsammans med det kroatiska nyförvärvet Borna Rendulic som smällde in 49 poäng på 50 matcher hos tyska ligatvåan Adler Mannheim i fjol. Det är en stark förstakedja Örebro ställer på isen, om man väljer att behålla den konstellationen in i säsongen.

Nu har man dessutom Robin Kovacs en hel säsong, som spelade de avslutande 18 matcherna under säsongen för Örebro efter övergången från Luleå. På 18 matcher svarade Kovacs för 12 poäng. Dessutom har man förstärkt med den tidigare lagkamraten till Kovacs i Luleå, Emil Larsson, och med den finska poängstarke centern Robert Leino från Ilves i Finland.

På backsidan är det duktiga offensiva pjäser man har att röra sig med. Spelskicklige Robin Salo imponerade under de tolv matcher han gjorde i slutet av förra säsongen när han anslöt från finska SaiPa, som nu är med från säsongsstart. Så har han återvänt, Nick Ebert, som möjligen är en utav seriens absolut bästa backar. Fyra i backarnas poängliga säsongen 18/19 och efter en säsong i AHL i fjol är han nu tillbaka i Örebrotröjan. Dessutom har man offensivt skicklige Kristian Näkyvä som äntligen är fri från sin cancer och förnyat sitt kontrakt med klubben. Näkyvä är dock inte tillgänglig första månaden.

Den kanske mest prestigefyllda värvningen närkingarna stått för under sommaren måste ändå anses vara Jhonas Enroth som är tillbaka i Örebro där han gjorde en kort men bra sejour i slutet av säsongen 18/19 med tolv spelade matcher. Nu ett långt kontrakt med Örebro och det är en otroligt trygg och rutinerad sista utpost man har, kanske SHL:s bästa målvakt rent utav.

Här hittar du Örebros trupp för säsongen 2020/2021!

Kroaten visar vägen med sin enorma bössa?

Jag nämnde ovan Borna Rendulic som matchats med Bromé och Abols i spel fem mot fem hittills under försäsongen, vilket är en oerhört stark förstakedja. I powerplay har han spelat framgångsrikt ihop med just Abols och med Robin Salo, Robert Leino och Joonas Rask. Borna Rendulic tar sin sedvanliga position till vänster för att kunna ladda med sitt stenhårda skott.

Såhär såg det ut mot Leksand i träningsmatch för tre veckor sedan:

?s=20

Att Rendulic kommer få en stor roll råder det inga tvivel om, både i spel fem mot fem och i powerplay. Speltid bredvid Abols och Bromé och en nyckelroll i powerplay för kroaten som svarat för fem poäng på sex matcher under försäsongen. Tror vi kan förvänta oss ännu mer från honom, som satte 27 puckar på 50 matcher i den tyska ligan i fjol. Nu har han bra lag- och kedjekamrater vid sin sida och har redan hittat rätt i powerplay. Det kan minst sagt bli en lyckoartad säsong för både Borna Rendulic och Örebro.

Slutsats och speltips

Örebro har vässat truppen med offensivt starka spelare och har siktet inställt på kvartsfinalspel. Dessutom har man en oerhört duktig målvakt längst bak och framför det en stark backuppsättning.

Att laget når kvartsfinal den kommande säsongen ser jag som högst troligt, och vem som blir poängsprutan i laget är inte självklart, men jag anser att Borna Rendulic kommer att stå för många av lagets mål den här säsongen, i synnerhet i powerplay där han visar sin ruskigt hårda bössa. Vad gäller att bli intern skytteligavinnare så kommer Rendulic säkerligen att spela samma roll i powerplay som Nick Ebert, fast i olika formationer, till vänster för att skicka iväg stenhårda skott mot kassen, men lägg därtill att kroaten har stor fördel gentemot Ebert i spel fem mot fem då han är forward och Ebert försvarare.

Plockar följande spel:

Örebro till kvartsfinal till oddset 1.60

Borna Rendulic Över 35.5 Poäng (Grundserien) till oddset 2.00

Borna Rendulic Flest mål i Örebro till oddset 3.50

De ovanstående tre hittas hos Betsson

Tar även långskottet Borna Rendulic flest mål i SHL till oddset 40.00 hos Svenska Spel med en lägre insats

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.