Speltips: Fulham - Arsenal: Ett aber för Arteta?

Aston Villa v Arsenal FC - Premier League

På lördag kl 13:30 är den långa (men ändå relativt korta) väntan äntligen över! Då drar Premier League igång igen med London-derbyt Fulham - Arsenal på Craven Cottage.
Om någon till äventyrs har läst min guide till Premier League säsongen 2020/2021 så vet ni att jag är något skeptisk till såväl Fulhams som Arsenals möjligheter denna säsong, även om de lever i lite olika världar på olika halvor av tabellen.

Fulham

De vitsvarta från Hammersmith and Fulham slutade fyra i Championship förra säsongen och säsongsavslutningen var en uppvisning i stabilitet och jävlar anamma. Scott Parkers gäng var jämte Leeds det formstarkaste laget efter avslutad grundserie och i slutspelet slog man rättvist ut både Cardiff och Brentford.

Statistik

Rent prestationsmässigt så tycker jag Fulham var distanserade av såväl Leeds och West Brom som Brentford förra säsongen och även om jag tror att Fulham får respass ner i Championship igen så gjorde de några saker bra. Bara Leeds släppte till färre avslut på mål än Fulham när man mötte lag från övre halvan av tabellen föra året i Championship (Fulham släppte till i genomsnitt 2,60 avslut på mål per match mot detta motstånd).

Arsenal

De röda från Islington slutade på en åttondeplats i Premier League förra säsongen.
Inför denna säsong har Mikel Arteta framförallt värvat två intressanta mittbackar: Gabriel Magalhaes från Lilles och William Saliba från Saint-Etienne. Båda är dock unga och saknar helt erfarenhet från spel i Premier League och frågan är om de kan kliva in och lyfta defensiven till nya höjder redan första matchen?

Statistik

Hela nio lag skapade fler avslut på mål än Arsenal förra säsongen. Bara Norwich, Newcastle och Bournemouth släppte till fler avslut på mål än Arsenal förra säsongen.
En sak som verkligen stack ut var Arsenals oroväckande dåliga prestationer mot bottenlagen i tabellen. West Ham var det enda av de sex sämst placerade lagen i sluttabellen som man lyckades besegra på bortaplan. När man mötte bottenlagen i tabellen på bortaplan så hade Arsenal de facto den tredje sämsta avslut-på-mål-differensen av alla lag i serien:

Även om Arsenal producerade mestadels gröna siffror i tabellen efter uppehållet så höll lagets magra prestationer mot bottenlagen i sig hela säsongen ut. I slutet av juni förlorade man borta mot femtondeplacerade Brighton på Amex Stadium med 2-1 i en jämn match där Brighton skapade 5 avslut på mål och Arsenal skapade 6 avslut på mål. Och i slutet av juli fick man stryk av sjuttondeplacerade Aston Villa borta på Villa Park med 1-0 i en match där Aston Villa skapade 3 avslut på mål och Arsenal faktiskt inte fick till ett enda avslut på mål.

Mer statistik kring Premier League hittar du här!

Slutsats & Speltips

Fulham går en dyster säsong till mötes, men ska man någon gång kunna överraska så måste det nog vara i inledningen av säsongen.
Arsenal hade ett rent bedrövligt dåligt facit mot de 6 sämst placerade lagen i tabellen förra säsongen. När man mötte bottenlagen i tabellen på bortaplan så hade Arsenal den tredje sämsta avslut-på-mål-differensen i ligan.
Speltips: Fulham +1 (Asian Handicap)
Insatsen är 5/10 units.

Läs gärna mer om units, olika oddstyper och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Fulham- Arsenal här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt