Speltips: FC Union Berlin - FC Schalke 04: Bra chans för hemmalaget

1. FC Union Berlin v 1. FSV Mainz 05 - Bundesliga

På söndag spelas en intressant match mellan FC Union Berlin och FC Schalke 04 på Stadion An der Alten Försterei i Berlin. Inte bara intressant för att Sebastian Andersson gör sin kanske bästa säsong någonsin och har varit Union Berlins bäste spelare med sina 12 mål så här långt. Det är även ett gyllene tillfälle för hemmalaget att ta tre poäng och kunna spela lite mer avslappnat resterande matcher. Jag tycker att oddset för hemmaseger (DNB) hos Scandibet just nu är väldigt bra och motiverar iallafall en standardinsats.

FC Union Berlin

De röda från Köpenick i Berlin ligger just nu på 14:e plats i tabellen med 31 poäng, 6 poäng före Fortuna Düsseldorf på kvalplatsen för nedflyttning.
En seger för hemmalaget på söndag skulle ta järnunionisterna upp på 34 poäng. De senaste 10 säsongerna i Bundesliga har det krävts i genomsnitt just 34 poäng för att hänga kvar i högsta serien (med 34 poäng skulle man säkrat nytt kontrakt i 6 av de 10 senaste säsongerna).

Läget i truppen

Inga skador eller avstängningar är rapporterade på de spelare som brukar starta eller sitta på bänken.
Summa summarum: Union Berlin påverkas knappt alls av skador just nu.

Statistik och form

Union Berlin båda skapar och släpper till ungefär som ligagenomsnittet vad gäller avslut och avslut på mål på hemmaplan.

Efter uppehållet har Union Berlin spelat 4 matcher och på dessa endast bärgat 1 poäng. Man har dock mött i huvudsak formstarka lag varav 3 huserar på övre halvan i tabellen. Jag tycker att Union Berlin gjort det bättre än vad de röda siffrorna ger sken av.
Bortamatcherna mot Hertha BSC och Borussia Mönchengladbach är inte så mycket att säga om; Union Berlin är klart svagare på bortaplan än hemma på Alten Försterei och såväl Hertha BSC som Borussia Mönchengladbach har kommit igång riktigt bra efter uppehållet.
De två senaste hemmamatcherna ger dock lite mer matnyttigt.
Union Berlin fick stryk hemma mot Bayern München (0-2) men skapade 2 avslut mot mål och släppte bara till 3 avslut på mål (Bayern München skapar i genomsnitt 6,7 avslut på mål på bortaplan).
Union Berlin spelade 1-1 hemma mot FSV Mainz 05 men skapade 4 avslut mot mål och släppte bara till 2 avslut på mål (Mainz skapar i genomsnitt 4,3 avslut på mål på bortaplan). Och då spelade Union Berlin med en man mindre i mer än halva matchen!

FC Schalke 04

De kungsblå från Gelsenkirchen har halkat ner från 6:e till 10:e plats efter fyra raka förluster och laget har bara handfallet kunnat se på när en Europa League-plats glidit dem ur händerna.

Läget i truppen

En stor anledning till formsvackan är att flera nyckelspelare saknats och fortfarande saknas p g a skador. Bara av Schalkes fem bästa spelare (bäst snittbetyg hos WhoScored) saknas med största sannolikhet tre även på söndag.
Suat Serdar som gjort flest mål i Schalke denna säsong missar resten av säsongen p g a knäskada.
Amine Harit som stått för flest nyckelpassningar, näst flest mål och näst flest assists i Schalke denna säsong klev av skadad mot Borussia Dortmund och har inte varit aktuell för spel sedan dess.
Omar Mascarell som stått för flest passningar och haft den högsta passningsprocenten i Schalke denna säsong dras fortfarande med en muskelskada.
Dessutom har Daniel Caligiuri, som stått för näst flest nyckelpassningar i Schalke denna säsong och som tillsammans med Serdar och Harit står för mycket av det kreativa i offensiven, varit ur slag efter uppehållet och haft ett snittbetyg på 6,3 hos WhoScored de fyra senaste matcherna (jämför med snittbetyg 7,0 sett till säsongen som helhet).
Summa summarum: Schalke är hårt drabbat av skador och formsvackor, i synnerhet på det kreativa mittfältet.

Statistik och form

Schalke är det lag i ligan som kommer till minst antal avslut och avslut på mål på bortaplan. Man släpper även till något fler avslut och avslut på mål än genomsnittet i ligan på bortaplan.

Efter uppehållet har Schalke spelat 4 matcher och på dessa inte tagit en enda poäng. Att man fick stryk borta mot ligatvåan Borussia Dortmund är inte så mycket att orda om; men efter det har Schalke alltså också förlorat mot FC Augsburg, Fortuna Düsseldorf och Werder Bremen, tre lag som alla är inblandade i nedflyttningsstriden.
I hemmamatchen mot FC Augsburg fick Schalke stryk med 0-3 och skapade endast 2 avslut på mål men släppte till 7 avslut på mål (FC Augsburg skapar i genomsnitt 3,9 avslut på mål på bortaplan).
Efter det fick man stryk på bortaplan av Fortuna Düsseldorf (2-1) i en match där Schalke endast kom till 2 avslut på mål med släppte till 8 avslut på mål (Fortuna Düsseldorf skapar i genomsnitt 3,9 avslut på mål på hemmaplan).
Nu senast fick man stryk hemma mot Werder Bremen (0-1) och Schalke skapade endast 1 avslut på mål (Werder Bremen släpper till i genomsnitt 5,1 avslut på mål på bortaplan).

Mer statistik kring Bundesliga hittar du här!

Slutsats & Speltips

Det är mycket röda siffror för såväl Union Berlin som Schalke på sistone. Om man skrapar lite på ytan finns dock stora skillnader: Union Berlin har ändå stått upp bra mot starkt motstånd medan Schalke har vikt ner sig mot överlag svagt motstånd.
Hemmalaget borde vädra blod här och kan i princip säkra nytt kontrakt vid vinst.
Speltips: FC Union Berlin DNB (Oavgjort inget spel).
Insatsen är 5/10 units.

Du hittar fler odds för FC Union Berlin - FC Schalke 04 här!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.