Speltips: Leipzig - Freiburg, en anstormning i vardande

Sport-Club Freiburg v RB Leipzig - Bundesliga

Vi är igång igen! Tyskland blev till slut först av de stora länderna att kicka igång sin fotbollsliga, och här ska vi titta på RB Leipzig mot SC Freiburg.

Allt vad form heter kan vi till bortalagets förtjusning förmodligen ignorera fullständigt; senast de här båda lagen spelade match var det fortfarande första veckan i mars. Vad vi däremot enkelt kan konstatera är att vi har att göra med två helt olika ambitionsnivåer här. Grovt talat vill Leipzig konkurrera om titeln - medan Freiburg blir överlyckliga om de hittar ut i Europa.

I årets Bundesliga går det ett ganska skarpt draget streck efter lag 1-5, där det i praktiken finns fyra Champions League-platser på fem pretendenter. Det är inte bara små marginaler som avgjort uppdelningen: samtliga av de bättre klubbarna har avsevärt bättre målsnitt än lagen under.

Alla involverade har alltså allt att spela för. Så får vi då äntligen se svenskt igen? Nej, icke - Emil Forsberg har lyckats dra på sig halsfluss vilket Leipzig bekräftade i dag. Dayot Upamecano är också borta - avstängd - men det spelar mindre roll eftersom vi ska fokusera på andra planhalvan här. Desto viktigare för östtyskarna blir Timo Werners status. Är han fit? Har han målform? Innan vi pausade låg han på klar andraplats i tyska skytteligan .

Offensiv från öst

Just det att det är Werner - som varit en sån veritabel målspruta, och som kan göra mål på så många sätt - är lite extra viktigt med tanke på att Freiburg är det lag i Bundesliga som med bred marginal överpresterat mest defensivt i år. Grovt talat kan man säga att de står kompakt och gör det bra, och framför allt står de emot press framåt mitten av andra halvlek när de har en ledning att försvara. Men så fort det sviktat, ja, då fallerar korthuset ganska snabbt.

Leipzig har bonkat in hela 62 kassar so far under säsongen, och de gör det med fart, med finess, och med ackuratess. Halva laget är offensiva stjärnor, och de flesta av dem har ryktats bort under säsongen - främst då Werner som inte ogärna skulle vilja spela under en viss Jürgen Klopp...

Freiburgs försvarsmöjligheter

Om Freiburg ska stå emot vete därför fasen om de kan förlita sig på sina vanliga spelmodeller. Vicekaptenen Christian Günter till vänster är så att säga mer en snabb jävel som måste försvara än en försvarare som är snabb, och religiöst tatuerade fransosen Jonathan Schmid på andra kanten besitter mest kvaliteter som inte alls kommer att hjälpa honom när Christopher Nkunku eller Angeliño kommer flygande.

Därför tror en del bedömare att Freiburg kommer att frångå sitt 5-4-1, inte till förmån för klassiskt 4-4-2 som de annars varvat mycket med tidigare, utan snarare för att gå upp i banan och möta på mitten. Förhoppningen då är att inte behöva försvara lika mycket. Om det faktiskt blir så vete tusan - och om det är en bra idé är ännu svårare att säga.

Odds att följa

De ytor Freiburg behöver täcka upp är liksom inte långskott utan allt som innebär att bollen kan komma in rent i mitten, antingen genom kortare djupledslöpningar eller på fasta situationer. Skulle de gå upp i banan lär mängden hörnor minska, så håll koll på undern för hörnstatistiken.

De troligaste resultaten är dock helt klart 1-0 eller 2-0 till hemmalaget, och givet att vi tror mer på att Leipzig ska försöka avgöra är linan på asian handicap hos bolag som erbjuder det förstås intressant.

I skrivande stund flukterar -1.5 ganska mycket, så det kan vara värt att följa det på vår h2h-sida för att se om det verkar avvika. Eventuella skadebekräftelser kan också påverka oddset, och då ska vi ha i åtanke att defensiva sådana på Leipzigs backlinje inte nödvändigtvis bör ha så stor betydelse gentemot hur mycket linan kan tänkas röra sig. I alla fall så länge det inte är Marcel Halstenberg.

Ligan har för övrigt gått ut och bekräftat att fem byten kommer att tillåtas per match och inte de vanliga tre. Detta bör gynna Leipzig mer, vilket också talar för en i genomsnitt lite större seger än vanligt. Sedan får vi se hur övriga konkurrenter i omgången klarar av sina tester i helgen.

Alla odds på matchen hittar du här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.