Speltips: FF Jaro - AC Oulu - Fortsatt tungt för ett ungt FF Jaro i cupen.

Fortsatt tungt för ett ungt FF Jaro i cupen.

I väntan på att fredagens bloggspel skall spelas på kvällen så tar vi nu fokus på lördagens matcher var vi har den fjärde gruppspelsomgången för lag från Veikkausliiga & Ykkönen medan Kakkosen Cup & Damernas finska cup är framme i kvartsfinalerna.

Kommer i denna blogg att söka mig till Jakobstad och en match mellan två lag som inkommande säsong kommer att spela i Ykkönen. Om intresseklubben är intresserad så kan jag också berätta att jag kommer att befinna mig på plats i Jakobstad och gå och kolla på matchen.

FF Jaro

Jakobstads stolthet FF Jaro har inte såhär långt haft något lätt cupäventyr när man efter 3 spelade matcher lycakts med att skramla ihop endast 1 poäng. Man inledde sitt cupspel med att åka på en 2-1 förlust hemma mot AC Kajaani efter att man tappat sin 1-0 ledning under andra halvlek. I den andra matchen mötte man SJK Akatemia borta som ställde upp med ett ungt och orutinerat lag. FF Jaro kunde i första halvlek gå upp till en 2-0 ledning och allt så ut att gå enligt planerna fram till den 80:e minuten när SJK Akatemia kunde göra både 1-2 och 2-2 som sedan och blev slutresultatet. Förra helgen mötte man lokalkonkurrenten KPV hemma i Tellus hallen och åkte på en 2-0 förlust efter att båda målen kommit efter hörnor under första halvlek. Spelmässigt gjorde man framförallt i andra halvlek en klart godkänd match, men kunde inte ta tillvara på sina målchanser. En intressant notis från den matchen är att FF Jaro lyckades med att missa en straffspark två gånger om i andra halvlek, första räddades av KPV:s målvakt men straffen togs om efter att målvakten gått ut för tidigt, den andra straffen drog man sedan typ 17 m över målet.

Inför årets säsong har FF Jaro för tillfälelt en ung och lokal trupp till sitt förfogande när alla kontrakterade spelare på ett eller anat sätt har anknytningar till regionen. Ser vi på spelare in och ut från förra årets trupp så har man tappat en hel del med rutin när många av förra säsongens tongivande spelare flyttat till andra klubbar. På plussidan har man gjort klart med fyra nya spelare i:

  • Markus Kronholm, JBK
  • Oskar Sandström, JBK
  • Alex Ramsay, JBK
  • Jean-Claude Mabinda, Klubi 04

Enligt FF Jaro så söker man ännu efter 3-4 profilspelare till att förstärka truppen med före seriestarten. Inför matchen mot AC Oulu är dock truppen exakt den samma trupp som man haft i tidigare omgångar av årets finska cup. Skadeläget är överlag rätt så bra när man saknar bara Oskar Sandström & Joni Remesaho, dock är Remesaho en viktig spelare i det offensiva spelet för FF Jaro.

AC Oulu

Uleåborgsklubben AC Oulu hade ingen höjdarsäsong 2019. Före säsongen drog igång gick man ut med målsättningen att man vill stiga upp till Veikkausliiga och värvade in en hel del med rutinerade spelare. Rätt tidigt stod det dock klart att säsongen 2019 för AC Oulus del kommer att bli mindre lyckad när man inte fick resultaten med sig, framförallt var det målskyttet på hemmaplan som man hade stora problem med. Man slutade först på en 7:e plats i serien 2019 när man från sina 27 spelade matcher vann 7, spelade 8 oavgjorda och förlorade 12 med målskillnaden 34-30.

Inför årets säsong räknas AC Oulu som en av utmanarna till seriefavoriten KPV. Lagets trupp har genomgått en hel del med förändringar jämfört med förra säsongens trupp. Till att börja med så tog man in en ny huvudtränare i Jyrki Ahola. Årets spelartrupp har förnyats och föryngrats och man har försökt knyta till sig unga lokala spelare eller spelare som tidigare i karriären spelat för klubben. För tillfälelt har man gjort klart med följande spelare:

  • Kristian Heinolainen, Kemi City FC
  • Henrik Ölander, RoPS
  • Daniel Rantanen, Ekenäs IF
  • Jere Kallinen, OLS
  • Niklas Jokelainen, RoPS
  • Sami Karjalainen, JS Hercules
  • Christian Bohui, OLS
  • Kaapo Kemilä, OLS
  • Rafinha, HJK
  • Anselmi Nurmela, FC Flora (Estland)

AC Oulu har i årets finska cup efter 3 spelade omgångar samlat ihop totalt 5 poäng efter att man spelat oavgjort borta mot både KPV (1-1) och VPS (2-2) samt vunnit med 3-1 hemma mot AC Kajaani. En eventuell vinst för AC Oulu i lördagens match skulle betyda att man ger sig ett bra utgångsläge inför den sista omgången till att vara ett av lagen från gruppen som tar sig vidare till slutspelet av årets finska cup.

Speltips och analys

Lagen har hunnit med att spela en hel del med matcher mot varandra under dom senaste åren när man sedan säsongen 2016 hållit till i samma serie. Överlag har båda lagen hållit till på övre halvan av Ykkönen, om man bortser från förra säsongens bottennapp för AC Oulus del.

Jämför vi lagens trupper med varandra så tycker jag att det är en klar fördel för AC Oulu som lyckats med att värva in en hel del med intressanta och lovande spelare plus att värvningen av Rafinha ger lagets defensiv en hel del med rutin. FF Jaro i sin tur har en ung och orutinerad trupp till sitt förfogande i årets cupspel. Det som såhär långt har varit kännetecknande för FF Jaro i årets cupspel är också att man har haft svårigheter att prestera bra i fulla 90 minuter.

Om AC Oulu kan visa upp samma spel som man visat upp i sina 3 inledande cupmatcher tycker jag att man skall ha en bra möjlighet till att åka hem med 3 poäng från Jakobstad. Mitt spel i denna match kommer att vara AC Oulu att vinna till oddset 2.04 med 3/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till oddset 2.025 hos bet365. Vill man spela lite mera safe kan man också spela AC Oulu -0.25 AH till oddset 1.775 hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.