Speltips: MyPa - MuSa - Bra chans för hemmalaget till poäng

Bra chans för hemmalaget till poäng

Har sedan igår ut en blogg till en av söndagens två tidigare cupmatcher som skall idag spelas här i Finland. Tar nu i denna blogg en snabb blick på den andra matchen som drar igång klockan 14:00 finska tid var jag tror mig ha hittat två intressanta spel.

MyPa

Anrika MyPa eller Myllykosken Pallo, klubben som bland annat Jari Litmanen & Sami Hyypiä spelade för före dom drog ut till lite större lag och ligor, förbereder sig nu för sin andra säsong i Ykkönen. Säsongen 2019 överträffade man förväntningarna när man lyckades spela till sig ett nytt kontrakt, även om man fick sin serieplats först under början av 2019 när det blev klart att PS Kemi inte kommer att medverka i serien.

Säsongen 2019 slutade MyPa på en 9:e plats, 1 poäng före jumbon TPV som i år får söka ny fart i Kakkonen. Från sina 27 spelade matcher 5, spelade 7 oavgjorda och förlorade 15 med målskillnaden 30-62. Efter säsongens slut har det skett en stor förändring hos MyPa när man sa upp kontraktet med tränaren Jukka Karjalainen som förde upp laget från Kolmonen till Ykkönen. Som ny tränare anställdes Ilkka Mäkelä som tränade laget åren 2001 – 2007 och ledde laget till ett finländskt mästerskap säsongen 2005.

Ser vi på den trupp som MyPa för tillfället har till sitt förfogande inför säsongen 2020 så har man i dagsläget kontrakt med 17 spelare, av dessa är hela 15 spelare lokala produkter vilket får anses som rätt så imponerande. Man kommer i år också att ha ett samarbetsavtal med HIFK i Veikkausliiga, vilket betyder att spelare som inte får speltid hos HIFK kommer att förstärka MyPa i deras matcher, till dagens match har man bland annat fått förstärkning av 21-årige brasilianska anfallaren João Victor Souza dos Santos. Hittills har man värvat in två nya spelare till truppen när följande skrivit på ett kontrakt med klubben:

  • Stephen Obeng, TiPS
  • Nathanel Ishii, FC Kiffen

Från förra säsongens trupp har man i sin tur tappat totalt sju spelare när dessa flyttat vidare:

  • Tomi Räikkönen, slutat
  • Kaarel Usta
  • Leevi Perkiö, KJP Sudet
  • Maksim Gussev, FC Flora (Estland) (tillbaka från lån)
  • Tino Palmasto, HIFK (tillbaka efter lån)
  • Rico Finnäs, Klubi 04
  • Rony Huhtala, IF Gnistan

Ser vi på den trupp som man har tagit ut till dagens match så kommer man att sakna några spelare när både Jari Hassel & Tommi Roponen är skadade och Samuel Lindeman som blev utvisad i förra omgångens cupmatch mot MP som man förlorade med hela 5-1 efter att ha spelat ca 60 minuter med en man mindre på planen. Man kommer idag att ha med sig en testspelare i anfallaren Edmundo Robinson vars speltillstånd nu har blivit klart. Robinson spelade med MyPa i träningsmatchen mot JäPS tidigare i år och gjorde då 2 mål när matchen slutade 3-3.

MuSa

Björnebrogslaget Musan Salama inledde sitt cupäventyr förra veckans söndag när man åkte på en 2-1 förlust hemma mot KTP i en match som jag då bloggade om. Spelmässigt så var det en rätt så tudelad match som MuSa gjorde mot KTP. Under första halvlek och i början av andra halvlek var KTP det klart bättre laget och MuSa hade stora svårigheter med att skapa några direkt farliga målchanser. I slutet av matchen fick man en straff som man kunde reducera till 1-2 med och efter det låg man på för ett kvitteringsmål men kom inte närmare den gången än en stolpträff.

Enligt lagets tränare Ville Ulanen är målsättningen inför dagens match att förbättra på lagets spel och vara bättre med i matchen i 90 minuter. Under veckan har man tränat på hur man skall öppna sitt spel och saker som man måste ta i beaktande i MyPas spel. Enligt Ulanen så förväntar han sig att laget skall klara av att göra en klart bättre match än vad man gjorde förra helgen.

Inför dagens match dras dock MuSa med en del skador och har åkt till matchen med en relativt liten trupp när man har med sig bara 3 avbytare, varav en är reservmålvakt. Från förra helgens öppningselva saknas viktiga mittfältaren Juho Montola som idag inleder på bänken och mittfältaren/anfallaren Juho Heikkinen som är helt och hållet utanför truppen. Dessa två ersätts idag i öppningselvan av Verneri Salminen & Joni Lämsä.

Speltips och analys

Lagen möttes säsongen 2019 totalt 4 gånger, 1 gång i cupen och 3 gånger i serien. Av dessa matcher så vann MuSa cupmatchen med 4-1 på bortaplan, medan MyPa vann två av seriematcherna (2-1 borta och 3-2 hemma) och MuSa vann den tredje med 4-0 hemma.

För tillfället tycker jag att båda lagen har rätt så jämnstarka trupper. MyPa får in några intressant offensiva spelare idag i sin trupp i Robinson & dos Santos som bör kunna ställa till en del med problem för defensiven hos MuSa som inte varit lagets starkaste sida. För MuSa:s del är det ett rätt så stort avbräck att man kommer att sakna mittfältaren Montola idag som inleder på bänken.

Ser vi på oddsen i dagens match så tycker jag spelbolagen har aningen överreagerat efter MyPa:s 5-1 förlust i öppningsmatchen mot MP när man var tvungna att spela 60 minuter med en man mindre. I mitt tycke skall MyPa inte vara så stora underdogs idag att man står i över 3 i odds mot ett MuSa som saknar en del spelare och kommer till matchen med en relativt liten trupp. Kommer att ta två olika spel från denna match:

  • Spel 1: MyPa +0.5 AH 1.847 3/5 u Pinnacle
  • Spel 2: MyPa över 1.5 mål 3/5 u Pinnacle

Båda spelen finns till liknande odds hos diverse EU-bolag som t.ex. bet365 (+0.5 AH 1.80 och MyPa över 1.5 mål 2.20). I mitt tycke skall MyPa ha en fullgod möjlighet idag till att lösa minst en poäng och blir inte alltför överraskad om man rentav vinner dagens match. Med tanke på att man har två intressanta offensiva spelare i sin XI idag så tycker jag också att man skall ha en bra chans till att lösa minst två mål, vilket jag också tror att man behöver göra om man vill vinna dagens match.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.