Speltips: JäPS - JIPPO - Jämn match i Järvenpää

Jämn match i Järvenpää

Lördagens bloggspel blev inte någon större succé när SJK -0.5 AH fick rättas med som en förlust efter att man förlorat med 3-1 hemma mot FC HAKA i den andra gruppspelsomgången av årets finska cup. Annars blev lördagen en helt bra dag när den slutade med mera pengar i kassan än vad som fanns där vid början av dagen.

Tar nu fokus i denna blogg på söndagens matcher. I finska cupen har vi totalt 5 matcher framför oss, 1 från Veikkausliiga, 1 från Ykkönen samt 3 från Kakkosen Cup. Utöver dessa så skall det också spelas 8 matcher i U20-kvalet. Kommer i denna blogg att ta fokus på en av matcherna som spelas i Kakkosen Cup.

JäPS

JäPS eller Järvenpään Palloseura spelar sin andra och på samma gång sista gruppspelsmatch i årets Kakkosen Cup. Man inledde cupspelet med att förra veckan få med sig ett 2-2 resultat borta mot PEPO. I den matchen gjorde man en svag första halvlek och låg under med 2-0 i halvtid. I andra halvlek fick man dock igång sitt spel och kunde direkt i början av halvleken reducera till 2-1. Kvitteringen lyckades man med att trycka in på matchens sista spark när matchuret visade redan 90 + 7 min.

JäPS som inkommande säsong kommer att spela i Kakkonen Grupp A har gått ut med målsättningen att man vill ta steget upp till Ykkönen säsongen 2021. Man har lyckats bra med att hålla samma stomme i laget som man hade under säsongen 2019 när man slutade på en 3:e plats i tabellen när man från 25 spelade matcher vann 10, spelade 8 oavgjorda och förlorade 7 med målskillnaden 48-42.

Nu under vintersäsongen har man lyckats med att förstärka laget med ett par intressanta spelare när man värvat in rutinerade georgiska mittfältaren Teimuraz Apriamashvili (IF Gnistan) samt anfallaren Miro Schwalenstöcker som inledde förra säsongen hos FC KTP i Ykkönen. Miro är en egen produkt som nu återvänt till JäPS efter att dom senaste 10 åren spelat med andra lag i Finland.

JäPS har förutom gruppspelsmatchen mot PEPO hunnit med att spela 3 stycken träningsmatcher under försäsongen med följande resultat:

JIPPO

JIPPO som kommer från Joensuu och kommer inkommande säsong att spela i Kakkonen Grupp C har gått ut med samma målsättning som JäPS, dvs att man säsongen 2021 skall spela i Ykkönen. Säsongen 2020 spelade man i samma grupp som JäPS och slutade då på en andra plats i tabellen när man från sina 25 spelade matcher vann 10, spelade 13 oavgjorda och förlorade 2 med målskillnaden 38-18.

Ser vi på truppen som JIPPO i år har till sitt förfogande så har man för det första lyckats bra med att förlänga kontrakten med sina nyckelspelare från säsongen 2019. Utöver det så har man lyckats med att värva in en del intressant förstärkningar i följande spelare:

  • Jere Hiltunen (KuPS)
  • Joona Hiltunen (KuPS)
  • Pavel Nazimov (Dinamo Stavropol)
  • Aleksis Lehtonen (MiPK)
  • Topi Pasi (mellnår)

Jere & Joona Hiltunen är 20-åriga tvillingar som trivs bäst på mittfälete. Nazimov är en 23-årig rysk anfallare som säsongen 2017 spelade 19 matcher med FC Lahti i Veikkausliiga. Lehtonen är en anfallare som säsongen 2019 gjorde 9 mål för MiPK. Pasi i sin tur är en mittback som före mellanåret fungerade som lagkapten för FC KTP. Från förra årets trupp har man tappat två spelare när både Aapi Helvelahti & Miko Mäkirinne flyttat till Helsingfors och PK-35.

JIPPO blev säsongen 2019 känt som ett lag som spelade mycket oavgjorda matcher när hela 13 av lagets 25 matcher under säsongen slutade oavgjort. Intressant här är att hela 9 av dom 13 matcherna var 0-0 matcher och man inledde sin säsong 2019 med att spela 0-0 i dom fyra första matcherna.

Speltips och analys

Vi har i dagens match två lag som har samma målsättning inför den kommande säsongen, dvs avancemang till Ykkönen. I dagsläget känns den målsättningen som mera realistisk för JIPPO som kommer att spela i en lättare grupp än vad JäPS kommer att göra.

Lagen har under dom två senaste åren spelat i samma grupp, säsongen 2018 spelade man 0-0 i Järvenpää medan JäPS vann returen med 2-0 i Joensuu. Säsongen spelade man, föga överraskande, båda grundseriematcherna 0-0 medan säsongens sista match som spelades i playoff vanns med hela 8-1 av JIPPO, låt säga att i den sista matchen spelade JäPS med en rätt så svag laguppställning.

Ser vi på matchbilden för imorgon så har vi två jämnstarka lag emot varandra som också spelat en hel del med oavgjorda matcher. För JäPS del så måste man mer eller mindre vinna om man vill vinna gruppen, eftersom JIPPO och PEPO kommer ännu att mötas i den sista gruppspelsmatchen. För JIPPOs del vore ett oavgjort resultat ett helt bra resultat från denna matchen som också lämnade allting öppet inför den sista matchen mot JäPS. Har svårt att se att något av lagen skulle inleda med att riskera alltför mycket framåt utan förväntar mig mera en match var man säkrar upp bakåt och försöker vänta ut andra laget. I mitt tycke finns det en klar möjlighet för ett oavgjort resultat här och mitt spel från matchen kommer också att vara oavgjort till oddset 4.00 med 3/5 u hos bet365.

Matchen kommer också imorgon att streamas live på av JIPPO på deras YOUTUBE kanal






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.