Speltips: SJK - FC HAKA - Hemmavinst i Seinäjoki?

Hemmavinst i Seinäjoki?

Fredagens blogg KuPS över 1.5 mål fick rättas med en röd bock när man bara lyckades med att göra 1 mål i cupmatchen mot FC Lahti. Kollade med andra ögat på matchen, när jag samtidigt var på jobb, och KuPS hade några helt ok chanser i andra halvlek att göra ett andra mål utan att lyckas. Dom övriga matcherna under fredagen gick desto bättre när SJK Akatemia +0.25 AH fick rättas som en halvvinst, i den matchen förlorade jag dock hela 80 punkter mot stängningsoddset så svårt att vara alltför nöjd med det spelet. Desto nöjdare kan jag dock vara med VJS Vantaa U20 +1.5 AH till 2.025 och VJS Vantaa DNB till 6.50 när man vann med hela 5-1 mot Atlantis U20. Januari månad blev en helt bra månad, även om spelen inte var så värst många till antalet.

Nu under lördagen har vi återigen en hel del med matcher till vårt erbjudande från Finland när det spelas cupmatcher med lag från Veikkausliiga, Ykkönen & Naisten Liiga & U20-kvalet. Kommer i denna blogg att ta en fokus på en av matcherna mellan två lag från Veikkausliiga.

SJK

SJK från Seinäjoki spelar idag sin första hemmamatch i gruppspelet av årets finska cup när man möter serienykomlingen FC HAKA på hemmaplan. SJK inledde sitt cupäventyr förra helgen med att spela 1-1 borta mot RoPS, i en match var jag hade bloggat dem att vinna. Ser vi på matchen mot RoPS så gjorde man en bra första halvlek men hade problem med målskyttet. Under den andra halvleken tog RoPS över spelet och kunde gå till en ledning i den 59:e minuten efter ett snyggt mål av Eetu Muinonen. SJK lyckades dock kvittera till 1-1 i den 77:e minuten när Dárvin Chavez kunde göra mål i debuten. Ser vi på målet som Chavez gjorde så spelade SJK klart aggressivare i straffområdet än vad man gjorde t.ex. unde förra säsongen när laget leddes av Alexei Eremenko Sr.

Ser vi på läget i SJK:s trupp inför dagens match så saknar man fortfrande nye anfallaren Ariel Tuco Ngueukam som fortfarande väntar på sitt uppehållstillstånd till Finland. Keaton Isaksson fick förra helgen en smäll i huvudet och saknas från dagens match, utöver honom saknas också Robin Sid & Joonas Lepistö som båda startade i matchen mot RoPS. Anfallaren Billy Ions som förra veckan skrev på ett nytt kontrakt med laget håller på och rehabiliterar sig från sin skada och det lär ännu dröja ett tag före han är fit for fight. Försvararen Ville Tikkanen har återhämtat sig från sin skada och återfinns idag på avbytarbänken. Nya spelare i dagens XI jämfört med den som man startade med mot RoPS är försvararen Jude Arthur, mittfältaren Daniel Håkans och anfallaren Jeremiah Streng.

FC HAKA

Förra säsongens sensationslag i Ykkönen FC HAKA inledde sitt cupäventyr förra helgen med att spela 1-1 hemma mot förra säsongens finska mästare KuPS. Matchen i sig var en rätt så typisk första match för säsongen som inte bjöd på alltför mycket finlir. Första halvleken var en rätt så jämn tillställning var båda lagen hade problem med att skapa alltför många farliga målchanser. I början av andra halvlek kunde FC HAKA gå till en 1-0 ledning efter en kontring var Akseli Lehtojuuri gjorde målet. Under matchens sista 15-20 minuter blev FC HAKA rätt så tillbakapressade av KuPS som kunde kvittera till 1-1 i den 84:e minuten efter en snygg frispark av Ilmari Niskanen.

Ser vi på läget i HAKA:s trupp inför dagens bortamatch så saknar man fortfarande skadade försvararen Ville-Valtteri Starck (21 matcher / 4 mål säsongen 2019), mittfältaren Jonni Thusberg (14 matcher / 2 mål säsongen 2019) och anfallaren Salomo Ojala (26 matcher / 23 mål säsongen 2019). Framförallt avsaknaden av Ojala är ett avbräck i lagets offensiva spel. Jämfört med förra helgens öppningselva gör man en förändring när nye norske anfallaren Saibaa Keita startar istället för Tino Purme som idag inleder på bänken.

Speltips och analys

Jämför vi lagens trupper med varandra så har SJK en klart starkare trupp till sitt förfogande än vad FC HAKA har. SJK förväntas vara ett av lagen för toppstriden av årets Veikkausliiga medan FC HAKA i sin tur förväntas hålla till i neder halvan av tabellen.

Det som talar emot SJK såhär tidigt in på säsongen är att man har en ny huvudtränare i Jani Honkavaara och har haft en rätt så stor omsättning på sina spelare i truppen. Så frågan är hur länge tar det före alla spelarna känner varandra och det nya spelsystem som Honkavaara vill föra in i laget? Jämför vi med FC HAKA igen så har man haft en liten omsättning i sin trupp jämfört med den truppen som man vann Ykkönen med i överlägsen still säsongens 2019. Alla spelarna i truppen är bekanta med den spelstilen som huvudtränaren Teemu Tainio vill att laget skall spela med.

Av dagens öppningselvor så tycker jag att SJK har en klart starkare öppningselva till sitt förfogande än vad FC HAKA har, dessutom har SJK några bra spelare på avbytarbänken som man kan slänga in i andra halvlek jämfört med FC HAKA:s avbytarbänk idag. SJK:s odds har gått upp en hel del sedan matchen öppnades, vilket jag inte direkt tycker är befogat. Lyckas man komma upp i samma spel som man visade under första halvlek mot RoPS i förra omgången och ta bättre tillvara på sina målchanser så tycker jag att man skall ha en bra möjlighet till alla 3 poängen idag. Mitt spel från denna match kommer att vara SJK -0.5 AH till oddset 1.99 med 3/5 u hos Pinnacle. Kan man inte spela där så finns samma spel till 2.00 i odds t.ex. hos NordicBet/Betsson/Betsafe.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittashär






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.