Speltips: Malmö Redhawks-IK Oskarshamn - Litar inte på bortalagets offensiv!

Malmö 18/11

Ny dag full med SHL-matcher. Idag, torsdag, bjuds vi på sex stycken matcher från den svenska hockeyligan.

Här hittar du alla odds för SHL!

Drabbningen nere i Skåne mellan Malmö och Oskarshamn är matchen som får fokuset i det här inlägget.

Malmö Redhawks-IK Oskarshamn, 24/10, 18:00.

Notera tidig matchstart, då man från Malmös sida inte vill konkurrera ut de tilltänkta Europa League-beskådarna.

Två lag med halvknackig form som ligger nia och tia i SHL-tabellen. Oskarshamn studsade tillbaka senast mot Linköping efter en lång svacka med förluster, och Malmö står på fyra raka förluster inför denna match.

Samma visa som sist gällande Oskarshamn

Mina tankar inför lördagens match mellan Oskarshamn och Linköping går nästan att rakt av kopiera till den här matchen. Mina spel då var Oskarshamn under 2.5 lagmål samt Linköping +0 asian. Båda spelen gick med förlust då med minsta möjliga marginal (3-2) men samma faktorer som togs upp då, är högst väsentliga även idag. Det inlägget finns i sin helhet här

Oskarshamn är fortfarande det laget som skjuter överlägset minst skott, både på mål och utanför mål. Samtidigt tycker jag att man har en undermålig trupp, och att det således är svårt att vara i nivå med de andra SHL-klubbarna.

Får Malmö ordning på det defensiva?

Egentligen är det inga större fel på defensiven hos Malmö. Man har släppt in fyra mål i alla dessa fyra förlustmatcher. Den annars så stabila målvakten Oscar Alsenfelt har varit lite ifrågasatt och Lars Volden har fått chansen i kassen, men inte tagit den till fullo.

Malmös försvarsspel är bättre än målkolumnen visar. När det gäller att släppa till skott på mål är man fortfarande tätast i SHL trots en svajig inledning med skottkavalkader i de två inledande omgångarna mot Leksand och Rögle.

Mot Djurgården exempelvis, där var de ingen fara på taket innan Djurgården tryckte dit första pucken som sedan resulterade i ketchuppefekt med ytterligare tre mål in bakom Alsenfelt.

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

En svag offensiv som har svårt att skapa målchanser mot en stark defensiv som släpper till få sådana. Trots att Malmö släppt in en hel del mål på sistone har det varit rejält i överkant om man bryter ned det i underliggande faktorer och statistik. Stor sannolikhet för fortsatt kräftgång för Oskarshamn och tar återigen ett underspel på smålänningarna.

IK Oskarshamn Under 2.0 Lagmål hos Unibet till oddset 1.61 (insatsen tillbaka vid exakt två gjorda mål (fulltid))

Insats: 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt