Speltips: FC Inter - KuPS - Vilket av dessa två lag vinner Veikkausliiga 2019?

Under lördagen spelas den sista omgången av årets Veikkausliiga och vi har framför oss en match i Åbo som är en direkt final varav ett av lagen kommer att bli 2019-års finska mästare när slutsignalen ljuder under lördag eftermiddag.

FC Inter

Åbolaget FC Inter har i år varit en av säsongens största positiva överraskningar i Veikkausliiga. Laget fick inför i år en ny tränare när HJK:s andre tränare José Riverio tog över huvudansvaret i klubben. Inför den avslutande matchen av årets Veikkausliiga ligger man på andra plats i tabellen, två poäng efter lördagens motståndare KuPS. Utgångsläget inför matchen är lätt, vinst och man blir för andra gången i historien finländska mästare. Oavgjort eller förlust och mästerskapet åker till Kuopio.

Från sina 26 spelade matcher i år har FC Inter vunnit 15, spelat 3 oavgjorda och förlorat 8 med målskillnaden 42-27. Hemma på Veritas Stadion har man från sina 13 spelade matcher 6 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 17-15. FC Inter gick in i Championship Group på första plats, man inledde också den övre slutserien med att ta en säker 2-0 vinst hemma mot IFK Mariehamn. I dom två följande matcherna åkte man dock på två 1-0 förluster, först borta mot Ilves efter att man släppte in matchens enda mål på övertid och sedan 1-0 hemma mot FC Honka. I och med dessa två förluster stod man i förra omgången inför en måstevinst borta mot HJK samtidigt som man var tvungna att hoppas på att KuPS inte vinner sin egna match. FC Inter gjorde det som man skulle göra och kunde åka hem från Helsingforst med en 1-0 vinst efter att årets blivande skyttekung Filip Valencic gjorde matchens enda mål i början av andra halvlek, stor match hjälte i den matchen var också målvakten Henrik Moisander som gjorde ett flertal viktiga räddningar i andra halvlek när HJK pressade på för ett kvitteringsmål.

En av FC Inters styrkor under denna säsong har varit att man har till sitt förfogande seriens bästa anfallstrio i Filip Valencic – Timo Furuholm – Mika Ojala. Dessa 3 spelar har stått för 32 av lagets totala 42 mål. Valencic är den som varit mest effektiv av dessa tre när han har stått för 16 mål och 5 assister, medan Furuholm har 10 mål och 4 assister samt Ojala har 6 mål och 8 assister.

Inför lördagens avgörande match kan FC Inter ställa upp med en mer eller mindre ordinarie trupp. Den enda spelaren som man med säkerhet kommer att sakna är avstängde Anthony Annan som drog på sig ett idiotiskt rött i slutet av senaste hemmamatchen mot FC Honka.

KuPS

KuPS eller Kuopion Palloseura har under lördagen möjligheter att spela hem klubbens sjätte finländska mästerskap, det senaste vann man efter säsongen 1976, när en poäng räcker för laget att vinna årets Veikkausliiga. KuPS har under dom senaste åren varit med i toppen av Veikkausliiga när man säsongen 2017 slutade på en andra plats och säsongen 2018 slutade på en tredje plats. Inför årets säsong ansågs KuPS var att av lagen som möjligen skulle kunna utmana HJK om ett eventuellt mästerskap och blanda sig in i toppstriden.

Från sina 26 spelade matcher har KuPS i år 14 vinster, 8 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 44-24. På bortaplan har man varit ett av seriens starkaste lag när man från sina 12 spelade matcher har 7 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 21-14. KuPS fick en hel del kritik i början av säsongen när man inledde med att inte vinna någon av sina 4 första matcher. Ju längre säsongen led och desto närmare vi kom hösten så desto bättre började KuPS spel återigen se ut, senast lagen åkte på en förlust var i slutet av juli i samband när man roterade laget på grund av spel i Europa League.

I den förra omgången som spelades före landslagsuppehållet hade KuPS möjligheter till att säkra mästerskapet på hemmaplan när man mötte FC Honka. KuPS kunde ta en 1-0 ledning i slutet av första halvlek genom lagkaptenen Petteri Pennanen, men under matchens sista 10 minuter började man spela svagt vilket ledde till att FC Honka kunde kvittera till 1-1 som också stod sig matchen ut.

&t=34s

Inför lördagens final kan KuPS liksom FC Inter ställa upp med ett rätt så ordinarie lag, den enda spelaren som man med säkerhet kommer att sakna är avstängde mittfältaren Issa Thiaw medan man också har frågetecken för anfallaren Ats Purje. Matchen kommer förövrigt också att bli den sista för huvudtränaren Jani Honkavaara som till nästa säsong kommer att söka efter nya utmaningar på annan ort.

Speltips och analys

Lagen har mötts två gånger tidigare i år, i den första matchen som spelades i mitten av maj vann FC Inter med 1-0 på hemmaplan medan KuPS vann den andra matchen med 2-0 som spelades i mitten av augusti på deras hemmaplan.

Utgångsläget inför matchen är att ju längre den står 0-0 så desto mera risker måste FC Inter börja ta när endast en vinst räcker för dem att vinna årets Veikkausliiga. Förväntar mig att FC Inter kommer att vara det bollförande laget i denna match, medan KuPS i sin tur försöker vänta ut misstagen och komma till farliga kontringar.

Båda lagen har i år visat upp ett fint offensivt spel och är dom två lagen i årets Veikkausliiga som gjort flest mål, samtidigt har båda också varit starka i defensiven när KuPS är det lag som släppt in minst mål i årets Veikkausliiga tillsammans med Ilves medan FC Inter släppt in tredje minst mål i årets serie. Ser vi på formen hos båda lagen så tycker jag att KuPS har sett lite bättre ut under hösten än vad FC Inter har gjort i sitt spel. KuPS har i mitt tycke varit jämna i sitt spel under en längre tid och lyckats få med sig resultaten medan FC Inter varit lite ojämnare. FC Inter får en liten fördel av att matchen spelas på deras hemmaplan men om KuPS lyckas lika bra i det defensiva spelet som man gjort från augusti framåt så tycker jag man skall ha en bra möjlighet till att undvika en förlust och stå som finländska mästare år 2019 när slutsignalen ljuder. Mitt spel från denna match kommer att vara KuPS +0.25 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos SBObet. Samma spel finns till oddset 1.775 hos bet365 om man inte kan spela hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.