Speltips: FC Honka - IFK Mariehamn - Löser FC Honka en tredje plats i Veikkausliiga?

Toniboll

Under inkommande helg som ännu är några dagar ifrån oss kommer dom flesta finska serierna att spela sina sista matcher för säsongen när Veikkausliiga, Ykkönen, Naisten Liiga & Damernas Ettan har den sista omgången framför sig. Efter denna helg spelas det ännu några playoff & kvalmatcher. Börjar nu sakta men säkert ta fokus på helgens matcher och kommer i denna blogg att skriva ner några ord om en match från Veikkausliiga som spelas i Esbo under lördagen.

FC Honka

Esbolaget FC Honka har under lördagen hemma på Tapiolan Urheilupuisto möjligheter att spela hem en bronsmedalj från årets Veikkausliiga. Laget var redan förra säsongen nära att knipa en bronsmedalj som nykomlingar i serien men KuPS kunde gå om dom i den sista omgången när man vann sin egna match med 2-1 efter ett sent avgörande och misstänkt offsidemål. Tungt då för FC Honka som förutom bronsmedaljen missade möjligheten till att spela ute i Europa. Fast forward ett år och man har nu en ny möjlighet att knipa bronsmedaljen. Slutar man på en tredje plats i serien kommer man också att få en av dom två platserna i finalen var den sista Europa League platsen kommer att avgöras.

Inför den sista omgången ligger FC Honka på en tredje plats i tabellen, på samma poäng som Ilves. Från sina 26 spelade matcher har man i år 13 vinster, 5 oavgjorda och 8 förluster med målskillnaden 38-29. Hemma på Tapiolan Urheilupuisto har man kanske inte varit alltför övertygande under säsongen när man från sina 12 spelade matcher vunnit 5, spelat 2 oavgjorda och förlorat 5 med målskillnaden 16-13.

Ett av dom stora problemen med FC Honka i år, som före säsongen utropades som en av dom största utmanarna till HJK om ett eventuellt finskt mästerskap, är att man framförallt tidigare under säsongen varit alltför ojämna i sitt spel. Ser vi på lagets form nu under hösten och i Championship Group, som den övre slutserien kallas för om man vill använda ett ”fint” namn, så har man tillsammans med KuPS varit det formstarkaste laget i serien när man från sina 5 senaste matcher har 4 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 8-2.

I den förra omgången var man till Kuopio och fick med sig ett 1-1 resultat samtidigt som man åtminstone tillfälligt sköt upp KuPS guldfest. Glädjande för FC Honka i den matchen förutom poängen som man fick med sig var att förra säsongens bäste målskytt Macoumba Kandji, som värvades tillbaka till laget i början av hösten, kunde göra säsongens första minuter efter sin skada när han blev inbytt i den 68:e minuten.

IFK Mariehamn

Ålandslaget IFK Mariehamns säsong kommer ännu att fortsätta i Europa League playoff var man kommer att ställas emot antingen HIFK eller FC Lahti på hemmaplan, beroende på vilket av dessa två lagen vinner den nedre slutserien, utmanargruppen eller hobbyserien beroende vilket namn man vill använda sig av.

IFK Mariehamn ligger för tillfället på en sjätte plats i Veikkausliiga, en placering som man även kommer att hålla efter att grundserien har avslutat. Från sina 26 spelade matcher i år har man vunnit 9, spelat 5 oavgjorda och förlorat 12 med målskillnaden 31-31. På bortaplan har man från sina 13 spelade matcher 5 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 15-13.

IFK Mariehamn som lyckades ta sig till Champions Group efter en fin avslutning av grundserien när vann 3 av sina 4 sista matcher har haft en mindre trevligare vistelse i den övre slutserien när man såhär långt lyckats med att ta bara 1 poäng från sina 4 spelade matcher. Ett av dom stora problem för IFK Mariehamn under årets säsong är att man har haft stora problem med att ta poäng mot lagen som ligger före en i serien när 25 av lagets 32 poäng i år har kommit av lagen som spelar i den nedre slutserien. I den förra omgången fick vi återigen se hur svårt laget har mot lagen som ligger före en när man mötte Ilves på hemmaplan. I den matchen gjorde man en stark inledning på andra halvlek när man kunde gå upp i en 2-0 ledning som stod sig ända tills matchuret hade tickat fram till den 90:e minuten, efter det så gick det mindre bra när Ilves kunde göra både 2-1 och 2-2 vilket sedan också blev slutresultatet i matchen.

Speltips och analys

Man behöver inte forska så värst djupt i denna match för att se vilket lag som har något att spela för och motivationen på sin sida. FC Honka som under höstens gång varit det formstarkaste laget i Finland tillsammans med KuPS har nu möjligheter till att få revansch från förra säsongens missade bronsmedalj. Tar man en vinst från denna match så ligger tredje platsen nära till hands, samtidigt måste man dock hålla ett öga på hur det går för Ilves i deras egna match när lagen ligger på samma poäng men FC Honka ligger före med ett plusmål. IFK Mariehamn har som jag redan tidigare nämnt haft stora svårigheter i årets serie mot lagen som ligger framför dem i tabellen och har svårt att se att man skulle ha alltför mycket att hämta från denna match heller. En annan intressant sak att ta i beaktande är vilken trupp IFK Mariehamn kommer att ställa upp med. Lördagens match saknar betydelse för dem och väljer man nu att rotera i truppen för att undvika skador/avstängningar till den kommande playoff matchen mot HIFK eller FC Lahti. Förväntar mig att FC Honka kommer att göra det som krävs från dem för att knipa en bronsmedalj och vinna lördagens match vilket gör att mitt spel kommer att vara FC Honka att vinna till oddset 1.714 med 5/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till liknande odds hos diverse EU-bolag, t.ex. Kambi har i skrivande stund 1.70 på en FC Honka vinst.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.