Speltips: Leksands IF-Frölunda HC - Två spelskickliga lag drabbar samman!

Frölunda HC 4/21

Vi bjuds på full omgång av SHL under torsdagen med sju matcher!

Här hittar du alla odds för SHL!

Fokus i det här inlägget på matchen i Tegera Arena där Leksand tar emot Frölunda.

Leksands IF-Frölunda HC, 3/10, 19:00.

Sexan Leksand mot tvåan Frölunda när man skymtar tabellen. Kan Leksand fortsätta sin svit på hemmaplan där man hittills tagit tre segrar utav tre möjliga?

Leksand har imponerat i säsongsinledningen

Efter sex spelade omgångar hittar vi alltså Leksand på en sjätteplats i SHL. Gjort bra insatser säsongen igenom, och tycker det finns bra chanser till att nya framgångar kan skördas i denna hemmamatch.

Leksand har imponerat i det offensiva spelet med puck och är ett av lagen i serien som hittills skickat iväg flest skott på mål.

I samtliga sina sex matcher den här säsongen ha man spelat bra, men segrarna har endast fallit på hemmaplan. Senast, borta mot Rögle hade man 3-3 med fyra minuter kvar innan Rögle hittade ett matchavgörande mål i en svängig och underhållande match. I förlustmatcherna innan dess, mot HV71 och Oskarshamn, förtjänade man mer än en respektive noll poäng sett till hur dessa matcher utspelade sig.

Leksands bortamatcher den här säsongen: (Hemmalagets siffror först)

  • vs Oskarshamn: 4-1
  • vs HV71: 2-1 (efter straffar)
  • vs Rögle: 5-3

I hemmamatcherna har man istället fått utdelning. Spelat lika bra, om inte bättre, hemma i Tegera Arena och här har även målen och poängen fallit in i rätt riktning.

Leksands hemmamatcher den här säsongen: (Hemmalagets siffror först)

  • vs Malmö: 5-2
  • vs Skellefteå: 3-2
  • vs Brynäs: 5-1

Fina siffror för Leksand och det finns möjligen ännu mer att kräma ur nykomlingarna. Man är inför denna matchen ett av lagen som gör minst antal mål sett till antalet chanser som skapas och har just nu seriens näst sämsta spel i numerärt överläge. Bra inledning alltså men kanske ännu mer att vänta från dalmasarna sett till hur man spelar kontra hur många mål som görs.

Frölunda - på rätt väg efter svag inledning

Två raka förluster för de regerande mästarna i inledningen av säsongen och det utlystes nästan krisläge i Göteborg. Efter det: fyra raka segrar som radats upp: (Frölundas siffror först)

  • vs Linköping: 4-0
  • vs Örebro: 4-3
  • vs Skellefteå: 6-1
  • vs Färjestad: 5-2

Ett ordentligt statement efter en svag säsongsinledning att rada upp dessa fyra segrar. Varit bra spelmässigt och precis som motståndarna i denna match, Leksand, är man duktiga i spelet med pucken och skapar många målchanser.

Starka offensivt och har hittills gjort flest mål av alla lag i serien. Även skärpt till sig defensivt även om det emellanåt är slarvigt och tamt från Frölundas håll. Har inte det starkaste målvaktsparet i serien, med Johan Mattsson och Niklas Rubin men de tillsammans ligger för närvarande högt upp vad gäller lagens målvakter. Laget är på fjärde plats i serien när det gäller antal insläppta mål i snitt / match på 2.33.

I Boxplay är Frölunda det lag som tillåter flest skott mot eget mål sett till antal tillfällen. Läge för Leksand att få igång powerplay-spelet mot ett tillåtande lag?

Här hittar du de bästa bonusarna innan du spelar!

Slutsats och speltips

Frölunda har imponerat på sistone och det har även Leksand. Två lag som är skickliga i spelet med puck och två lag som är duktiga på att hitta målchanser. Lagen är två och trea (bakom Rögle) vad gäller att skicka puckar mot motståndarnas mål. Bolagen ser Frölunda som stora favoriter i den här matchen som jag tycker bör kunna bli jämn. Goda segerchanser för hemmalaget, som hittills vunnit alla sina tre hemmamatcher på ett imponerande sätt. På försäsongen möttes lagen, som slutade med Frölunda-vinst 5-2. Sedan dess tycker jag Leksand tagit stora kliv och inför ett välbesökt Tegera Arena kan man bjuda in till en tuff kamp.

Frölunda tillåter en hel del skott mot eget mål, i synnerhet i boxplay och här finns chans för Leksand att utnyttja det hittills kärvande spelet med en man mer på isen. I Leksands powerplay hittar vi en stekhet Sebastian Wännström som så här långt in på säsongen gjort sex poäng (5+1). Målskytt två gånger om senast, ett i powerplay och detta mål i spel fem mot fem:

?s=21

Wännström är på delad femteplats av spelarna som skjuter allra flest skott på mål och är den i Leksand som skjuter mest i spel fem mot fyra.

Nya, goda möjligheter till mål och framgångar för Leksand i allmänhet och Sebastian Wännström i synnerhet när Frölunda kommer på besök i vad som väntas bli en underhållande, målrik och spännande drabbning.

Leksands IF Över 2.5 Lagmål hos Unibet till oddset 2.14

Över 5.5 mål i matchen hos Bethard till oddset 1.99

Insats: 3/10 Units på båda

Sebastian Wännström (Leksand) Målskytt hos Unibet till oddset 3.50

Insats: 1/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.