Speltips: MAXBET KajHa - PK-37 - Bottenstrid i Kakkonen Grupp C

Fotboll

Senaste blogginlägget som spelades i söndags slutade i en push när Finland förlorade med 2-1 hemma mot Italien i det pågående EM-kvalet. Lite snöpligt kändes den förlusten när straffen som Italien fick till 2-1 målet kändes rätt så ”billig” med det sagt så fick ju Finland också en rätt så billig straff i den matchen. Det som dock var glädjande ur bloggspelenssynvinkel är att den förlustfria sviten fortsätter när jag nu är uppe i 15 bloggspel utan förlust (13 vinster och 2 push).

Idag fredag har vi en del med matcher till vårt utbud nu när landslagsuppehållet är över och det spelas matcher i Veikkausliiga, Kakkonen & Kolmonen. Har i dagens blogg valt att ta fokus på dagens enda match som spelas i Kakkonen och Grupp C.

KajHa

Idag spelas den en viktig match i Kakkonen Grupp C för bottenstriden när Kajaanin Haka som för tillfället ligger på en 10:e plats i tabellen möter PK-37 som ligger på en 11:e plats i tabellen och på nedflyttningsplats.

KajHa som fick en friplats till årets Kakkonen vid ett rätt så sent tillfället hade en tung säsongsinledning när man länge låg på en nedflyttningsplats. Under slutet av sommaren gjorde man några intressanta nyförvärv som har lyft upp laget ovanför nedflyttningsstrecket, sen om en 10:e plats räcker för att hålla laget kvar i serien är en annan sak. Från årets Kakkonen som spelas i 3 olika grupper kommer dom 2 sämsta lagen från respektive grupp att flyttas ner till Kolmonen samtidigt som det 10:e placerade laget som samlat ihop minst poäng också kommer att få ta steget ner till Kolmonen. Ser vi på hur situationen för dom 10:e placerade lagen i grupperna ser ut nu när det återstår ännu 5 matcher av säsongen så ligger KajHa rätt så risigt till

  • Grupp A FC Kiffen 18 matcher 20 poäng -13 i målskillnad
  • Grupp B EPS 18 matcher 17 poäng -11 i målskillnad
  • Grupp C KajHa 18 matcher 13 poäng -30 i målskillnad

Ser vi på KajHas säsong såhär långt så har man från sina 18 spelade matcher 3 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster med målskillnaden 20-50. På hemmaplan har man varit seriens näst svagaste lag när man från sina 9 spelade matcher har 1 vinst, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 11-21. KajHa kommer till dagens match från en 5-3 förlust borta mot FC Vaajakoski även om man ledde den matchen med 3-1 efter 25 minuter så lyckades man med att tappa viktiga poäng när FC Vaajakoski kunde avgöra matchen med 2 mål under dom sista 5 minuterna i andra halvlek. Före den matchen så hade man en helt okej svit med 2 vinster och 1 oavgjord från sina 3 föregående matcher.

PK-37

Idensalmilaget Pallo Kerho-37 har liksom dagens motståndare haft en tung säsong var man bland annat mitt under säsongen bytte tränare. Tränarbytet har dock inte gett laget någon nämnvärd nytändning och man ser mer eller mindre ut att vara ett av lagen som nästa säsong kommer att få söka ny fart från Kolmonen.

Från sina 18 spelade matcher i år har man 2 vinster, 4 oavgjorda och 12 förluster med målskillnaden 18-41 vilket gör att man för tillfället placerar sig 3 poäng efter dagens motståndare. På bortaplan har PK-37 såhär långt varit seriens svagaste lag när man från sina 9 senaste matcher lyckats med att skrapa ihop ynka 2 poäng efter 2 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 7-24.

PK-37 går all in till dagens match när man beslöt sig för att ordna en gratis busstransport samt matchbiljetter till sina fans, eller dom 50 första som visade intresse, ett fint initiativ av laget om inte något annat. PK-37 behöver också få all möjlig hjälp när man ser på lagets form i dom 8 senaste matcherna från vilka man lyckats med att ta bara spela 2 oavgjorda matcher och förlora dom 6 övriga med den totala målskillnaden 8-20.

Speltips och analys

Båda lagen är i stort behov av 3 poäng från dagens match när ett oavgjort resultat framförallt för PK-37 betyder att man sakta men säkert kan börja ställa in sig på spel i Kolmonen inför nästa säsong. Utgångsläget för båda lagen är att man från sina 5 återstående matcher mer eller mindre måste vinna minst 3 och samtidigt hoppas på att EPS i grupp B inte tar alltför många poäng om man vill spela i Kakkonen även nästa säsong. Ser vi på formen hos båda lagen så har KajHa sett klart bättre ut än vad PK-37 gjort i sina senaste matcher och skall vara det av laget som har en mera realistisk chans att få spela i Kakkonen även nästa säsong. Kan KajHa visa upp samma spel som man visat i sina 3-4 senaste matcher skall man enligt mig ha goda förutsättningar att ta 3 viktiga poäng idag mot seriens svagaste bortalag. Mitt spel från denna match kommer därför att vara ett maxbet när jag spelar KajHa -0.25 AH till oddset 2.08 med 5/5 u hos Pinnacle. Om man inte kan spela hos Pinnacle så finns samma spel hos t.ex. SBTech till odds runt 2.00.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt