Speltips: MAXBET RoPS A - JBK - Tråkig bussresa hem för JBK

Football

Fredagens bloggspel fick rättas som en vinst när FC HAKA fortsatte med att utklassa allt motstånd i årets Ykkönen och man hemma med 4-0 mot MuSa. Tack vare den vinsten behöver FC HAKA nu bara en vinst till från sina 5 återstående matcher för att definitivt säkra avancemang till nästa års Veikkausliiga. Samtidigt var gårdagens bloggspel det 13:e bloggspelet i rad utan förlust (12 vinster och 1 push)

Nu under lördagen är det kanske lite mindre än normalt till vårt erbjudande när EM-kvalet rullar på samtidgit, inte för att så värst många spelare från dom lägre serierna i Finland deltar i det kvalet. Kommer i dagens bloggspel att ta fokus på en av matcherna som spelas i Kakkonen och förflyttar mig därför till Rovaniemi.

RoPS A

Veikkausliiga laget RoPS reservlag RoPS A, RoPS Akatemia, RoPS II, beroende på vilket spelbolag som skriver ut namnet, spelare idag sin tredje sista hemmamatch av grundserien hemma på Rovaniemen Keskuskenttä.

RoPS A tog inför årets säsong steget upp till Kakkonen efter att man säsongen 2018 i överlägsen still vunnit Norra-Finlands Kolmonen. Såhär långt så har man gjort en klart godkänd säsong i årets serie när man ligger på en andra plats i tabellen, 12 poäng efter serieledande SJK Akatemia. Ner till femte placerade FC Vaajakoski som är första laget som för tillfället ligger utanför slutserieplatsen har man ett 7 poäng långt försprång med 1 match mindre spelade.

Ser vi på säsongen såhär långt för RoPS A del så har man från sina 17 spelade matcher 10 vinster, 5 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 54-24. På hemmaplan har man såhär långt varit obesegrade i år när från sina 8 hemmamatcher har 6 vinster och 2 oavgjorda med målskllnaden 36-12.

Laget som man har till sitt förfogande består till stora delar av unga lovande spelare som inte ännu fullt ut har lyckats ta steget till av få speltid i Veikkausliiga. Man har under säsongen spelat en offensiv och anfallsglad fotboll och en spelare som stuckit ut ur mängden är anfallaren Jarkko Luiro som med 19 gjorda mål såhär långt in på säsongen delar skytteligaledningen med Joonas Lepistö från SJK Akatemia.

JBK

JBK eller Jakobstads Bollklub som kommer från Finlands finaste stad hade inför årets säsong en minst sagt turbulent inledning när det ännu i början av året såg ut som att man inte alls kommer att delta i årets serie. Sett till den inledningen så har man stått för en klart godkänd säsong såhär långt när man för tillfället ligger på en fjärde plats i tabellen och är på god väg att bli ett av lagen som tar sig till sluterserien.

Inför dagens match så ligger JBK 2 poäng efter RoPS A när man från sina 17 spelade matcher har 10 vinster, 3 oavgjorda och 4 förluster med målskiilnaden 40-21. På bortaplan har man från 8 spelade matcher 3 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 17-11.

En bidragande orsak till att det har gått sämre för laget på bortaplan är att man fungerar som reservlag till FF Jaro och inte brukar få med lika mycket förstärkningar till sina bortamatcher. Till dagens match har man fått in ”bara” målvakten Topi Valtonen som håller en bra nivå för Kakkonen och även har hunnit med att spela en del matcher i årets Ykkönen.

Ser vi på truppen som man ställer upp med idag så är det en rätt så ordinarie trupp som man brukar ha på bortamatcherna. Om vi skall nämna en spelare från dagens trupp som det lönar sig att hålla ett extra öga på så är det 19-årige amerikanske anfallaren Wilterlynd Inalien som såhär långt i år gjort 16 mål.

Speltips och analys

Båda lagen fungerar som farmalag/reservlag åt lag som ligger högre upp i seriesystemet. Det som varit glädjande med båda lagen är att man har valt att ge unga lovande spelare chanser att utvecklas på en högre nivå istället för att plocka in en massa reserver som inte fått speltid i första laget. Ser vi på dagens trupper som man kommer med till matchen så håller jag RoPS A trupp som en klart starkare trupp. I mitt tycke finns det några viktiga faktorer som gynnar RoPS A i dagens match. För det första så har man varit ett av seriens starkaste hemmalag och producerat en hel del med mål framåt, medan JBK varit mera av ett normalt bortalag. En annan sak som talar till RoPS A fördel är att JBK har haft en lång resa upp i bussen idag när det är en sträcka på ca. 450 km från Jakobstad upp till Rovaniemi. Kommer RoPS A upp i sin normala nivå idag så tycker jag att det ligger en stor chans till att JBK får åka hem med 0 poäng. Mitt spel i dagens match kommer att vara ett MAXSPEL i RoPS A -0.75 AH till oddset 1.724 med 5/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till oddset 1.68 hos Kambi bolagen. Vill man istället ha lite högre odds så kan man också spela RoPS A -1.0 AH som finns till odds runt 1.90 hos diverse bolag.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.