Speltips: PK-37 - SC KuFu 98 - Måstematch för PK-37 i Savon Derby

Fotbollskor & boll

Dags för september månads blogg. Som jag skrev i gårdagens blogg så har vi inte alltför många matcher till vårt utbud idag från Finland men har hittat en intressant match från Kakkonen som jag tänkte ta fokus på i denna blogg.

PK-37

PK-37 som kommer från staden Idensalmi som ligger i Norra Savolax har idag något av en ödesmatch framför sig när man spelar ett derby hemma på Sankariniemi.

Säsongen 2019 har inte såhär långt varit direkt någon dans på rosorna för PK-37 som för tillfället ligger näst sist i Kakkonen Grupp C och på en nedflyttningsplats. Inför dagens match har man 3 poäng upp till Kajaanin Haka som är första laget som för tillfället ligger på säker mark. Från sina 17 spelade matcher har man 2 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster med målskillnaden 17-39. Hemma på Sankariniemi har man i år från sina 8 spelade matcher 2 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 10-15.

Lagets svaga spel under säsongen gjorde att man under serieuppehållet i slutet av juni tog beslutet att byta huvudtränare när Tero Taipale anställdes som ny huvudtränare. Under Taipeles ledning har väl inte lagets spel haft någon märkbar förbättring. För tillfället är PK-37 inne i en 7 matcher lång svit utan vinster när lagets senaste vinst kom i mitten av juni hemma mot VIFK med 2-1. Det som har varit lagets stora problem idom senaste matcherna är att man har bjudit motståndarna på gratismålchanser som dom har tagit vara på också.

Inför dagens match säger Taipale att laget börjar vara piskade till att vinna om man fortsättningsvis vill hållas kvar i Kakkonen, under veckan har man haft fokus på det defensiva arbetet. I spelartruppen så får man tillbaka Jani Vidgren som var avstängd i föregående match medan Albert Vauhkonen & Mikki Huttunen fortfarande är skadade och står utanför dagens trupp.

SC KuFu 98

Kuopiolaget SC KuFu 98 som fungerar som reservlag åt Veikkausliiga laget KuPS. Har haft en klart bättre säsong i årets Kakkonen än lokalkonkurrenten som man möter idag på bortaplan. KuFu ligger för tillfället på en fjärde plats i tabellen och är på god väg att ta sig till slutserien vart dom fyra bästa lag i respektive Kakkonen grupp tar sig efter att vi har spelat klart grundserien som består av 22 matcher. För tillfället har man ett 4 poängs försprång till FC Vaajakoski som har spelat en match mera.

SC KuFu 98 har från sina 17 spelade matcher i år 10 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 45-23. Som de flesta reservlagen har man framförallt varit ett starkt hemmalag medan man på bortaplan har haft det lite tyngre. Från sina 8 bortamatcher i år har SC KuFu 3 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 16-15.

SC KuFu 98:s trupp består till stora delar av unga lovande U20 spelare som utöver matcher med KuFu i Kakkonen också har spelat med KuPS U20 i U20-serien. Under senaste tiden har KuPS flyttat mer och mer över fokus till U20 serien var man för tillfället har en gyllene chans att ta hem mästerskapet vid säsongens slut. Eftersom KuPS U20 idag kommer att spela en match mot Ilves U20 så kommer laget idag att komma med en rätt så orutinerad trupp till matchen. Man kommer också att sakna Eetu Pellikka som är avstängd samt Mikko Pitkänen som nyligen flyttade till IF Gnistan på lån för resten av säsongen.

Speltips och analys

Lagen möttes i Kuopio i mitten av juni i en jämn match som SC KuFu 98 kunde vinna med 3-2 efter att man hade gjort vinst målet när matchuret hade tickat fram till 90+1 minut. Under dom senaste åren har matcherna mellan PK-37 och SC KuFu 98 varit rätt så jämna tillställningar när båda lagen vunnit 2 matcher och 1 match har slutat oavgjort, alla vinstmatcherna har dessutom slutat med uddamålsvinst för något av lagen. Dagens match börjar för PK-37:s del bli en vinna eller försvinna match när det inte längre räcker så långt med att spela oavgjorda matcher. Det som talar till PK-37:s fördel idag är enligt mig det att man har stundtals varit ett rätt så starkt hemmalag på Sankariniemi samtidigt som SC KuFu 98 idag kommer att komma med en klart svagare trupp till matchen än vad man hade gjort om matchen t.ex. hade spelats för ett år sedan. Ser vi på oddssättningen i matchen så tycker jag att SC KuFu 98 har blivit en alltför stor favorit när en bortavinst ger runt 1.50 i odds, även om man i grunden är ett bättre lag än vad PK-37 är. Mitt spel i dagens match kommer att vara PK-37 +1.0 AH till oddset 1.85 med 3/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt