Speltips: Ilves - HIFK - Målrik tillställning på Tammelan Stadion?

Gul fotboll 9/21

Fin start på veckan när bloggspelet Båda lagen gör mål från matchen i Kakkonen mellan RoPS II – VPS J Akatemia hittade hem efter att hemmalaget vunnit med 7-1. Får dock erkänna att det var en hel del med tur med i det spelet när VPS mål kom på straff i slutet av andra halvlek. Om vi hade tur på det spelet så hade vi kanske lite sämre tur på LehPa DNB spelet till 3.25 från Kolmonen. LehPa tog en 2-1 ledning i den 86:e minuten på straff men det som hände efteråt var mindre trevligt när PAVE först kunde kvittera, också på straff, till 2-2 i den 88:e minuten och göra segermålet efter 90+1 min. Totalt slutade måndagen dock lite över 4 u på plus, så är överlag ändå helt nöjd med dagens saldo.

Nu under tisdagen är det fortfarande skralt med matcher här i Finland när det bara spelas en match i Veikkausliiga och 3 matcher i Kolmonen. Intressant med dagens Veikkausliiga match är att det efter idag kommer att vara första gången under denna säsong som alla lagen har spelat lika många matcher, skall också tilläggas att det är omgång 21 som fullbordas. Med det sagt så förflyttar vi oss nu till Tammerfors.

Ilves och HIFK möttes så sent som i fredags i en öppen och underhållande match som slutade 2-2 i Helsingfors. I den match hade jag bloggat om Båda lagen gör mål, ett spel som hittade hem efter 10 minuter. HIFK såg länge ut att vara påväg mot 3 viktiga poäng i den matchen när man ledde med 2-1 ännu i den 87:e minuten, men Ilves kunde återigen stå för en sen kvittering när Lauri Ala-Myllymäki gjorde matchens sista mål. En av Ilves styrkor i år har varit att man aldrig ger upp även vid underläge i slutet av matchen och denna matchen var inte den första gången i år var man löst vinst eller oavgjort i slutet av matchen.

Ilves

Tammerforslaget Ilves som mer eller mindre under hela säsongen har lett Veikkausliiga ligger för tillfället på en 3:e plats i tabellen 2 poäng efter serieledande FC Inter och på samma poäng som tvåan KuPS, med en match mindre spelad än dessa två lag vilket betyder att en eventuell vinst idag skulle ta laget återigen upp på första plats i tabellen.

Ilves som jag bloggat rätt så friskt om i år är det lag som såhär långt har varit årets lag i Finland. Man har från sina 20 spelade matcher i Veikkausliiga 10 vinster, 7 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 26-16. Hemma på Tammelan Stadion har man från sina 9 spelade matcher 3 vinsetr, 5 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 12-8. Just hemma facit är det som har varit Ilves svaghet under årets säsong när man såhär långt lyckats med att vinna endast 3 hemmamatcher.

Inför dagens match saknar Ilves samma spelare som man saknade i fredagens match borta mot HIFK dvs skadade Tuure Siira, Janne Saksela & Aleksi Tarvonen. Man hade också frågetecken för Felip Aspegren, men han finns idag med i öppningselvan.

HIFK

Helsingforslaget HIFK som jag i föregående blogg utnämnde till en säsongens positiva överraskningar är idag mer eller mindre piskade att vinna om man vill fortsättningsvis hålla hoppet om en plats dom 6 bästa lagen vid liv efter 22 omgångar. HIFK ligger för tillfället på en nionde plats i tabellen, 2 poäng efter IFK Mariehamn, SJK & FC Lahti som är dom övriga lagen som gör upp om den sista platsen till övre slutserien.

HIFK har från sina 20 spelade matcher i år saldot 6 vinster, 8 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 22-23. På bortaplan har man från 9 spelade matcher 1 vinst, 4 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 8-12. Ser vi på lagets form så har man under den senaste tiden varit ett av dom formstarkare lagen i Veikkausliiga. Det som framförallt har varit glädjande är att lagets offensiva spel har utvecklats under den senaste tiden, mycket tack vare att man har fått några nya spelare till offensiven.

Speltips och analys

Matchen idag är som sagt viktig för båda lagen, det som gör den extra intressant är att HIFK mer eller mindre måste gå för 3 poäng idag, vilket lär bädda för ett rätt så öppet spel. Ilves blev under början av säsongen känt framförallt för sin starka defensiv medan HIFK i sin tur i början av säsongen hade stora problem i det offensiva spelet. Under senaste tiden har Ilves av någon orsak haft problem i defensiven, man har bland annat släppt in minst ett mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher. HIFK har i sin tur, som jag redan nämnde, fått igång målskyttet den senaste tiden och ser man på lagets 5 senaste matcher så har man ett snitt på 4 mål/match (11 gjorda och 9 insläppta). Förväntar mig att vi kommer idag återigen att se en underhållande och målrik tillställning som vi fick göra i fredags i Helsingfors senast när lagen möttes. Mitt spel i denna match kommer att vara Över 2.5 mål + Båda lagen gör mål till oddset 2.62 med 3/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.