Speltips: RoPS II - VPS J Akatemia - Lyckas seriejumbon göra ett mål idag?

Fotbollsskor

Söndagens bloggspel RoPS -0.25 AH fick rättas som en vinst när man gjorde processen kort hemma mot FC Lahti i en av dagens två Veikkausliiga matcher och tog en 3-0 ledning efter 25 minuter som man sen kunde hålla till fulltid. Överlag så blev söndagen en helt trevlig dag när den slutade på runt +17 u, välbehövligt efter några sämre dagar också.

Nu under måndagen har vi bara 3 matcher till vårt förfogande här i Finland när det spelas 1 match var i Veikkausliiga, Kakkonen & Kolmonen. Eftersom Rovaniemi igår blev ett så trevligt ställe för oss så har jag valt att fortsättningsvis stanna kvar där och tar fokus på dagens match från Kakkonen.

RoPS II

RoPS II som fungerar som reservlag åt första laget som spelar i Veikkausliiga är nu inne på sin första säsong i Kakkonen, vart steg efter förra säsongen då man i överlägsen still vann sin grupp i Kolmonen.

Säsongen såhär långt för RoPS II del har varit klart godkänd när man för tillfället parkerar på en tredje plats i tabellen, 1 poäng efter serietvåan JBK och 12 poäng efter serieledande SJK Akatemia, dessa två lag har dock spelat en match mera än vad RoPS II har gjort, så en eventuell vinst idag skulle föra upp laget på en andra plats samtidigt som avståndet till SJK Akatemia skulle minskas till 9 poäng.

Från sina 9 spelade matcher har RoPS II tagit 9 vinster, 5 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 47-23. Hemma på Rovaniemen Keskuskenttä är man än så lång obesegrade när man vunnit 5 matcher och spelat 2 oavgjorda med målskillnaden 29-11. RoPS II består till stora delar av unga lovande spelare som inte ännu fullt ut har lyckats ta steget till Veikkausliiga truppen. Det som har varit kännetecknande för truppen är att man har spelat en offensiv fotboll och är för tillfället det lag som gjort näst mest mål i serien, 2 mål färre än vad SJK Akatemia lyckats med att göra.

Till dagens match har man fått in två intressanta förstärkningar från första laget, som framförallt lär förbättra på lagets redan starka offensiv i Tommi Jäntti & Niklas Jokelainen som båda finns med i öppningselvan.

VPS J Akatemia

Liksom RoPS II så fungerar VPS J AKatemia som reservlag åt Veikkausliiga laget VPS och är serienykomlingar i Kakkonen efter att man förra säsongen vann sin Kolmonen grupp.

Om RoPS II såhär långt har haft en klart godkänd säsong så kan inte samma sak sägas om dagens motståndare. Som för tillfället är seriejumbo i tabellen och har 7 poäng upp till Kajaanin Haka som för tillfället är första laget som befinner sig på säker mark i tabellen. Enligt mig behövs det mera än ett mirakel om VPS J Akatemia skall undvika nedflyttning från årets serie, så med andra ord kan säsongen 2019 bli mindre trevlig för VPS som organisation när representationslaget samtidigt med största sannolikhet kommer att få ta steget ner från Veikkausliiga vid säsongens slut.

Ser vi på VPS J Akatemias resultat såhär långt så har man från sina 16 spelade matcher 2 vinster och 14 förluster med målskillnaden 9-52. Man inledde säsongen på ett positivt sätt när man vann öppningsmatchen med 3-1 borta mot Kajaanin Haka, efter det så följde en ”lite” tyngre period när man förlorade 13 raka matcher, för att sen för två omgångar sedan vinna hemma mot PK-37 med 1-0. På bortaplan har VPS J Akatemia från sina 8 spelade matcher 1 vinst och 7 förluster med målskillnaden 7-24.

Ser vi på truppen som man kommer med upp till Rovaniemi idag så är det en rätt så normal VPS J Akatemia trupp och man lär få en rätt så svettig afton idag igen försvarsmässigt. Man har dock till dagens match fått med några spelare från första laget när mittfältaren Aatu Laatikainen och anfallaren Samu Alanko förstärker laget.

Speltisp och analys

Ser vi på oddsen i matchen så är RoPS II skyhöga favoriter när en hemmavinst står runt 1.02-1.05 beroende på vilket bolag vi kollar hos och AH linan för tillfället ligger på -4.0 AH till RoPS 2:s favör. Även om AH linan är hög så tycker jag att RoPS II skall idag ha fullgoda möjligheter att lösa den linan, kommer dock att skipa spel på den i dagens blogg. Det odds som jag fastande för är Båda lagen gör mål oddset som för tillfället ligger på 2.50 i odds. Om vi kollar på RoPS II hemmamatcher i år så har man släppt in minst ett mål i 7 av sina 8 matcher medan VPS J Akatemia på bortaplan har gjort mål i 5 av sina 8 bortamatcher. Utgår från att RoPS II kommer att göra mål i dagens match så stora frågan är om VPS J Akatemia lyckas med det. Med tanke på att man har fått med sig Samu Alanko idag, som är en helt bra anfallare på denna nivå så tycker jag att oddset 2.50 är klart spelvärt och mitt spel från denna match kommer därför att vara Båda lagen gör mål till oddset 2.50 med 3/5 u hos Bethard.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.