Speltips: RoPS - FC Lahti - Viktig match för båda lagen i Rovaniemi

Fotbollsskor

Senaste bloggspelet som spelades i fredags slutade i en snabb vinst när både HIFK & Ilves lyckades göra ett mål var inom dom första 10 minuterna av matchen och Båda lagen gör mål fick rättas som en vinst. Ser vi på min form dom senaste dagarna så har den inte direkt varit den bästa när dom 3 senaste dagarna har slutat i minus. Kan såklart vara självkritisk och säga att en del av spelen har varit värdelösa vilket är sant, samtidigt så har man kanske haft lite ”otur” med vissa spel. Kollar vi över en lite större period så är dock augusti månad fortsättningsvis en fullt godkänd månad när jag ligger på en ROI närmare +10%.

Nu under söndagen har vi inte alltför många matcher till vårt förfogande här i Finland, t.ex. i Kolmonen spelas det idag inte en enda match. Vi har däremot 2 matcher i Veikkausliiga, 8 matcher i Kakkonen och en del matcher i U20. Kommer i denna blogg att ta fokus på en av dagens två matcher från Veikkausliiga.

RoPS

Veikkausliigas nordligaste lag Rovaniemen Palloseura spelar idag sin sista hemmamatch på Rovaniemen Keskuskenttä i grundserien. Sedan tidigare är det redan klart att RoPS inte kommer att lyckas upprepa förra säsongens fina resultat när man slutade på en andra plats i Veikkausliiga, utan i år får ställa in sig på spel i den nedre slutserien och försöka undvika kval vid säsongens slut.

RoPS ligger för tillfället på en tionde plats i tabellen, 4 poäng före KPV som är laget som ligger på en kvalplats och 8 poäng före seriejumbon VPS. Från sina 20 spelade matcher har man i år 5 vinster, 5 oavgjorda och 10 förluster med målskillnaden 14-23. Hemma har man såhär långt varit seriens näst svagaste lag med 2 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster samt målskillnaden 6-11 från sina spelade matcher. Endast seriejumbon VPS har lyckats ta mindre poäng än vad RoPS gjort i år på hemmaplan.

Säsongen 2019 har varit rätt så turbulent för RoPS del, från förra säsongens trupp tappade man en hel del med viktiga spelare och i år har man haft sin beskära del av skador i truppen. Samtidigt genomgick man en stor förändring mitt under säsongen när förra säsongens succétränare Toni Koskela flyttade över till HJK. Nu under senare tid har man dock börjat se lite bättre ut i sitt spel när man fått tillbaka spelare från skador och är nu obesegrade i sina 3 senaste matcher. I förra matchen som spelades i måndags fick man med sig ett 0-0 resultat borta mot SJK.

Till dagens match kan man komma med en rätt så intakt trupp. Man saknar avstängde Tarik Kada som är avstängd ännu denna match efter ett idiotiskt rött kort som gjorde att han fick en 4 matcher lång avstängning. Av dom ordinarie spelarna saknas också skadade Sergio Llamas medan Agnaldo Moraes Jr som saknades i måndags är återigen tillgänglig för dagens match.

FC Lahti

FC Lahti är ett av dom lagen som inför denna säsong genomgick dom största förändringarna i sin trupp, om man bortser från HIFK som är ett fall för sig själva. Till denna säsong fick man en ny huvudtränare i Sami Ristilä som tog över efter Toni Korkeakunnas. Spelartruppen som man hade blev mer eller mindre bytt till en ny trupp. I förhandsspekulationerna inför säsongen rankades FC Lahti som ett lag som kunde bli inblandad i bottenstriden. För tillfället har FC Lahti dock varit allt annat än vad som förväntades av dem före säsongen när man ännu är med och slåss om plats till övre slutserien med två omgångar kvar.

För tillfället ligger FC Lahti på en sjunde plats i tabellen, på samma poäng som SJK som är sista laget för tillfället som har en plats till övre slutserien. Det som skiljer FC Lahti och SJK för tillfället är att FC Lahti har en målskillnad på -4 medan SJK har en målskillnad på -3. Utöver FC Lahti & SJK är ännu HIFK, 2 poäng efter, och IFK Mariehamn, 3 poäng efter, med och strider om den sista platsen till övre slutserien. För att göra saker och ting mera intressant så är dagens andra Veikkausliiga match mellan IFK Mariehamn – SJK. Och i nästa omgång kommer FC Lahti att möta IFK Mariehamn på hemmaplan.

Från sina 20 spelade matcher i år har FC Lahti 7 vinster, 7 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 21-25. På bortaplan har man från 10 spelade matcher 3 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 6-15. Formen hos FC Lahti är för tillfället klart godkänd när man från sina 4 senaste matcher har vunnit 3, den enda förlusten kom för två omgångar sedan när man förlorade med hela 4-0 borta mot HJK, som i den matchen gjorde säsongens bästa match. I förra omgången gjorde FC Lahti en av sina bästa halvlekar när man efter 15 minuter ledde med 3-0 hemma mot FC Honka efter 2 mål av Gaël Etock och 1 mål av Jassin Assehnoun. Den andra halvleken var dock inte lika väl genomförd av laget när FC Honka kunde reducera till 3-2 och man får tacka målvakten Patrick Rakovsky som målstolparna för att man sist och slutligen lyckades ta med sig 3 poäng från den matchen.

FC Lahti reste till Rovaniemi utan avstängde mittfältaren Josu samt skadade Ville Salmikivi, Jerómine Amione & Drilon Shala. Framförallt det att man saknar Josu är ett stort avbräck till lagets offensiva spel.

Speltips och analys

Matchen idag är viktig för båda lagen när RoPS behöver poäng för att få avstånd till dom två lagen som ligger efter dem i tabellen medan FC Lahti behöver poäng för att vara med och fightas om den sista platsen till övre slutserien. Ser vi på formen hos båda lagen så har man i sina senaste matcher visat upp en bra form. Jag kan dock inte bortse från att enligt mig så är FC Lahti det lag som över presterat mest i årets serie medan RoPS i sin tur har under presterat en hel del.

RoPS och FC Lahti har mött varandra totalt 38 gånger och av dom matcherna har FC Lahti vunnit 13 medan RoPS vunnit 11 och 14 matcher har slutat oavgjort. Målskillnaden är för tillfället 50-47 till FC Lahtis favör. RoPS har dock under dom senaste säsongerna varit en svår motståndare för FC Lahti när man får gå tillbaka till den 9 augusti 2015 för att komma till en match som laget senaste vann mot RoPS. Efter den mathcen har lagen mötts 11 gångaer och av dessa har RoPS vunnit 7 medan 4 har slutat oavgjort.

Kan RoPS visa upp samma form som man visat i sina 3 senaste matcher så tycker jag att man skall ha en bra chans att ta 3 viktiga poäng i bottenstriden. Mitt spel i dagens match kommer att vara RoPS -0.25 AH till oddset 1.91 med 3/5 u hos SBObet. Samma spel finns till oddset 1.875 hos bet365 och 1.87 hos SBTech.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.