Speltips: SJK - RoPS - Två lag i behov av poäng

Helsinborg 4/21

Senaste bloggspelet som spelades under lördag kväll och var JS Hercules -1.0 AH slutade i en förlust när man förlorade med 1-0 hemma mot Kajaanin Haka, i ärlighetens namn så får man nu också erkänna att det var ett värdelöst bloggspel från min sida. Ny vecka och nya tag och försöker idag få tillstånd ett bättre bloggspel, vilket inte borde vara alltför svårt. Nu under måndagen så spelas det inte så värst många matcher här i Finland när vi har 3 matcher i Veikkausliiga, 1 match i Ykkönen och 1 match i Kolmonen. Har valt att i denna blogg ta fokus på en av matcherna från Veikkausliiga som nu går in i ett intressant skede före serien delas upp i en nedre och en övre slutserie.

SJK

Seinäjokilaget SJK fortsätter att vara i rubrikerna här hemma i Finland, kanske inte av den anledning som man hade önskat sig. Förra veckans fredag gick man ut med att man med omedelbar verkan bryter kontraktet med huvudtränaren Alexei Eremenko och tränaren Umar Mariehev. Ansvaret för SJK flyttades nu över till Brian Page som tränade SJK Akatemia i Kakkonen. I och med att man nu avskedade Alexei Eremenko så har man sedan 2017 haft följande tränare:

  • Simo Valakari, avskedades i februari 2017
  • Sixten Boström, avskedades i juni 2017
  • Manuel Roca, avskedades i september 2017
  • Brian Page & Toni Lehtinen, tränade laget till slutet av säsongen 2017
  • Tommi Kautonen, avskedades i maj 2018
  • Alexei Eremenko, avskedades i augusti 2019

Tar vi i beaktande att SJK är en relativt ung klubb som grundades så sent som i 5 november 2007 så har man haft det rätt så turbulent på tränarposten när den enda tränaren som tränat laget i över 2 år är Simo Valakari, alla övriga tränare (totalt 10) har antingen blivit avskedade eller självmant stigit åt sidan.

Varför avskedades Alexei Eremenko då? Lagets spel under dom 15 månaderna som han hann träna laget såg inte i något skede alltför bra ut. För tillfället går SJK en hård kamp med främst IFK Mariehamn & HIFK om den sista och 6:e platsen till övre slutserien. Med 3 matcher kvar ligger man för tillfället på en 6:e plats i tabellen 2 poäng före dessa två lag och 3 poäng efter HJK som har spelat en match mera. SJK har i år från sina 19 spelade matcher 7 vinster, 6 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 16-19. Hemma på OmaSP Stadion har man i år från sina 9 spelade matcher 4 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 6-8. Som man kan läsa från gjorda målen så är målskyttet den punkt som laget har haft störst problem med i år mycket beroende på att man har haft en del skador på dom tilltänkta målskyttarna samtidigt som man inte lyckats i anfallsvärvningarna, brasilianske anfallaren Matheus Batista har minst sagt lämnat en del att önska när han lyckats göra bara 2 mål på sina 15 matcher i Veikkausliiga.

SJK spelade i förra veckans torsdag en viktig hemmamatch mot IFK Mariehamn som man förlorade med 2-0 och vilket samtidigt blev den sista under Alexei Eremenkos ledning. I den matchen lyckades man skapa en del med bra målchanser i första halvlek men kom inte närmare mål än en stolpträff och en ribbträff.

I matchen mot IFK Mariehamn hade SJK en del med skador i sin trupp, vilket man också fortsättningsvis har. Till dagens match kommer man definitivt att sakna anfallarna Billy Ions & Dion Acoff, vilket är ett avbräck i lagets svaga offensiva spel. Boris Kaido & Jóse Nando som saknades i förra matchen har hunnit göra en del träningar med laget, men ännu är det för tidigt att säga om man är klara för spel i dagens match. Försvararen Jarkko Hurme spelade förra veckan 1 halvlek med SJK Akatemia i Kakkonen och nye mittfältaren Zakaria Beglarishvili gjorde 30 minuter i senaste matchen, Beglarisihvili har varit skadad i början av året och är inte ännu i 100% matchform. En spelare som saknades i föregående match är Jude Arthur som var avstängd men är nu igen tillgänglig för spel.

RoPS

Rovaniemilaget RoPS har liksom dagens motståndare SJK bytt tränare i år, dock under lite annorlunda former när HJK löste ut dåvarande huvudtränaren Toni Koskelas kontrakt och tog in honom som ersättare för sparkade Mika Lehkosuo. Ny tränare i RoPS blev andre tränaren Pasi Tuutti, som var tilltänkt som huvudtränare från nästa år.

RoPS som något sensationellt slutade förra säsongen på en andra plats i Veikkausliiga har i år haft en klart tyngre säsong när man för tillfället ligger på en 10:e plats i tabellen, 3 poäng före KPV som ligger på kvalplats med en match mera spelad efter att man igår vann med 2-1 hemma mot HJK. RoPS har i år från sina 19 spelade matcher 5 vinster, 4 oavgjorda och 10 förluster med målskillnaden 14-23. På bortaplan har man i år från 9 matcher 3 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 8-12. På grund av den svaga säsong som man har haft såhär långt så får man ställa in sig på att spela i den nedre slutserien.

Liksom SJK har RoPS i år haft problem med målskyttet, mycket beroende av samma orsak också när anfallaren Aleksandr Kokko mer eller mindre varit skadad hela säsongen. Laget gjorde precis före transferfönstret stängdes klart med nigerianske anfallaren Gbolahan Salami, som tidigare gjort bra i från sig i KuPS. Allt pappersarbete är dock inte ännu klart för Salamis del så han lär för RoPS del tyvärr inte finnas med ännu i dagens trupp. Utöver Salami så har man också värvat in några unga lovande finska spelare när Santeri Haarala (Ilves) och Kevin Kouassivi-Benissan (HJK) lånats in för resten av säsongen.

RoPS har som sagt haft en rätt så tung säsong i år om man jämför med säsongen 2018. Nu i dom senaste matcherna ser man dock ut att ha hittat en rätt så bra form, i senaste bortamatchen var man nära att ta 3 poäng borta mot serieledande Ilves när man ledde med 2-0 i början av andra halvlek, tyvärr för RoPS del kunde dock Ilves kvittera på övertid till 2-2. Till dagens match kommer laget dock från en viktig hemmavinst när man den 11 augusti vann med 2-1 hemma mot VPS vilket samtidigt gav laget ett 10 poängs försprång till seriejumbon.

Till dagens match mot SJK har RoPS rest med några avbräck när man saknar Sergio Llamas, Aleksandr Kokko & Agnaldo Morales jr från sin trupp, man har dock fått tillbaka Kevin Kouassivi-Benissan, Eetu Muinonen & Tommi Jäntti som saknades i föregående match.

Speltips och analys

Nu när grundserien börjar lida mot sitt slut är dagens match viktig för båda lagen. SJK behöver poäng för att lyckas hålla kvar sig bland dom 6 bästa lagen medan RoPS i sin tur behöver poäng för att få utökat försprånget till KPV som för tillfället ligger på en kvalplats, samtidigt behöver man också komma poäng för att komma närmare en 7:e och 8:e placering som högst antagligen kommer att ge laget en chans att senare i höst ännu spela om en plats ute i Europa. Det att ett lag byter tränare brukar rätt så ofta ge en nytändning i truppen, frågan nu med SJK:s val att byta tränare är hur mycket det ännu kommer att synnas på denna match när Page bara har haft tid på sig från förra veckans fredag och laget spelade sin senaste match i torsdags. Ser vi på respektive lags form så har RoPS sett klart bättre ut i sina senaste matcher, det som också bör ge RoPS en liten fördel i dagens match är att man spelade sin senaste match för 8 dagar sedan och har nu i lugn och ro fått förbereda sig för dagens match. Kan RoPS fortsätta med samma spel som man visat upp i sina två senaste matcher så anser jag att man skall ha bra chans att inte behöva åka hem tomhänta från Seinäjoki. Mitt spel i denna match kommer att vara RoPS +0.5 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos SBObet. Samma spel finns t.ex. hos Bethard till oddset 1.76.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.