Den fina sviten som bloggspelen skrapat ihop tog tyvärr slut i och med matchen mellan Djurgården och Sirius. Ett tidigt rött kort, 5e minuten, gjorde att Djurgården utan större problem defensivt städade av Sirius med 4-0 och målspelet BLGM uteblev därav. Tråkigt att sitta på ett spel som på förhand kändes otroligt bra men som mer eller mindre tappade all sorts möjlighet i och med det röda kortet. Nu vänder vi blad och blickar vidare mot mötet mellan Kalmar FF och Örebro SK på Guldfågeln Arena.

Kalmar FF

Det som såg omöjligt ut för Smålands-klubben på förhand, något som såg än mer omöjligt ut efter ett 0-2 underläge sent hemma mot Hammarby lyckades på något sätt bli en match där man fick med sig ett oerhört viktigt kryss, en poäng och 2 mål gjorda. Kalmar som statistiskt sett har gjort överlägset minst mål lyckades visa livstecken i och med Nils Frölings straffmål och Henrik Löfkvist kvitteringsnick. De 14 mål man gjort den här säsongen är ett snitt på 0,77 gjorda mål per match, ett snitt som inte är värdigt en klubb av KFFs dignitet. Huvudtränaren Magnus Pehrson har fortsatt kniven mot strupen. Kan han och spelarna samla kraft och bygga upp ett självförtroende efter insatsen mot Bajen?

Kalmar FFs 5 senaste matcher:

 • Kalmar FF - Hammarby IF 2-2
 • IF Elfsborg - Kalmar FF 2-1
 • Kalmar FF - Djurgårdens IF 0-1
 • AFC Eskilstuna - Kalmar FF 3-1
 • Kalmar FF - AIK 0-1

Följande spelare är uttagna till matchen mot Örebro SK: Samuel Adrian, Viktor Agardius, Fidan Aliti, Mahmoud Eid, Viktor Elm, Nils Fröling, Carl Gustafsson, Herman Hallberg, Lucas Hägg-Johansson, Alexander Jakobsen, Henrik Löfkvist, Jesper Manns, Isak Magnusson, Maxwell, Viktor Noring, Emin Nouri, York Rafael, Rafinha, Romario, Måns Söderqvist och Filip Sachpekidis.

Följande spelare är inte tillgängliga för spel: Gbenga Arokoyo, Johan Stenmark, Piotr Johansson, Rasmus Elm, Papa Diouf och Alexander Ahl-Holmström.

Örebro SK

Vart ska den här säsongen ta vägen för sportklubben från Örebro? Man ligger i skrivande stund på plats 8 i den Allsvenska tabellen, 10 poäng efter tabellsjuan IFK Norrköping. Att man är bäst av lagen på den nedre delen av tabellen är något som jag anser blir allt mer klarare för varje match som spelas. En 8e placering i tabellen är något som huvudtränare Axel Kjäll ska vara nöjd och stolt över, men kan man ta ytterligare kliv? Det är 7 poäng ner till Kalmar FF som ligger under det negativa kvalstrecket. En god marginal och en handfull lag som ligger sämre till. Hur ligger egentligen motivationen till för spelare som Carlos Strandberg och Jake Larsson som har andra klubbar i tankarna?

Örebro SKs 5 senaste matcher:

 • Örebro SK - IFK Göteborg 2-2
 • Helsingborgs IF - Örebro SK 1-4
 • Örebro SK - Falkenbergs FF 4-0
 • BK Häcken - Örebro SK 3-0
 • Malmö FF - Örebro SK 2-1

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Oscar Jansson, Daniel Björnquist, Kevin Wright, Arvid Brorsson, Johan Bertilsson, Viktor Prodell, Martin Broberg, Jake Larsson, Michael Almebäck, Martin Lorentzson, Yaser Kasim, Agon Mehmeti, Filip Rogic, Simon Amin, Albin Granlund, Nordin Gerzic, Mathias Karlsson, Carlos Strandberg.

Följande tre spelare saknas på grund av skada: Fabio De Sousa Silva, Johan Mårtensson, Dennis Collander och Daniel Björkman.

Analys och speltips

Målglada Örebro ska försöka stoppa Kalmar FF från att kliva ur bottenträsket av tabellen och landa på “säker” mark. Magnus Pehrsons defensiva och passivt stillastående spel har gjort att den på förhand svaga offensiven inte utmanat sin motståndare. Nu har “MP” och co tvingats till en del förändringar. Man måste börja spela med ett större risktagande och chansartad fotboll för att försöka ta poäng. Mot Hammarby, ett decimerat Bajen efter det röda kortet, så skapade man en stor chanskavalkad efter att ha fyllt på med spelare offensivt. Jag tror att vi får se ett liknande spel från Kalmar FF även denna match. Defensiven är så pass stark att man har råd att kliva både ett och två steg framåt offensivt.

För Örebros del handlar det om att inte tappa fokus. Man är för tillfället bästa laget på den sämre halvan av tabellen, något som gör att man i ingenmansland tappar fokus och motivaton. Att man gör mål mot Kalmar FF på Guldfågeln Arenas naturgräs ser jag som en självklarhet. Med spelare som Filip Rogic, Jake Larsson och Carlos Strandberg i glödhet form så är det svårt för de flesta försvaren i Allsvenskan att hålla nollan. Men, jag tror också att Örebro kommer släppa in ett mål. Med risk för motivationsbrist att hålla uppe spelet i matchens alla 90 minuter så tror jag att ett hårt, kämpande Kalmar FF kommer hitta in med minst en boll bakom Oscar Jansson i ÖSK-målet. Jag spelar därför följande:

BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 1,82 hos Coolbet med 3 units.

Alla rekar

Ja - Båda lagen gör mål

Kalmar FF - Örebro SK

Coolbet 1.82
3.00 u
 • 2.46 u
  Resultat

Ett inlägg av