Speltips: Klubi 04 - Mikkelin Palloilijat - Seriens bästa bortalag på besök i HELLsinki

Toniboll 8/11

Har hunnit gå en del dagar sedan senaste blogginlägget, som spelades i tisdags och slutade i en halvvinst och en push när HJK fick med sig ett 1-1 resultat borta mot Riga FC i Europa League kvalet. Idag söndag har vi inte ett alltför stort utbud av matcher från Finland när det spelas 2 matcher i Veikkausliiga, 6 matcher i Kakkonen, 2 matcher i Kolmonen, 1 match i Naisten Liiga & Damernas Ettan och en del med U20 matcher. Har i detta inlägg valt att ta fokus på en av matcherna från Kakkonen som spelas i Helsingfors.

Klubi 04

Klubi 04 fungerar som reserv/juniorlag till HJK som spelar i Veikkausliiga. Laget är klart mera ett juniorlag när truppen består mer eller mindre av spelare födda på 2000-talet. HJK har valt att låta dessa spelare få erfarenhet av spel i herrarnas serier istället för att förstärka laget med spelare från första laget som inte fått speltid i deras matcher. Säsongen 2018 var Klubi 04 uppe i Ykkönen men slutade sist i serien och fick till i år söka ny fart återigen från Kakkonen.

Klubi 04 ligger för tillfället på en sjätte plats i tabellen när man från sina 14 spelade matcher har 4 vinster, 7 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 22-20. Får tillfället har man 5 poäng upp till Reipas som ligger på en fjärde plats, dom 4 bästa lagen tar sig till ett slutspel när grundserien på 22 matcher är färdigspelad. VJS som är första laget för tillfället på nedflyttningsplats ligger 7 poäng efter Klubi 04. Hemma på Telia 5G-Arena var man spelar sina matcher har man såhär långt i år saldot 3 vinster, 3 oavgjorda och 1 förluster med målskillnaden 17-11.

Truppen hos Klubi 04 har genomgått en del med förändringar nu under sommaren när tre spelare flyttat på lån till lag i högre serier, för att samtidigt kunna ta nästa steg i sin utveckling. Mittbacken Valtteri Vesiaho samt mittfältaren Otto Ollikainen kommer att spela resten av säsongen med TPS i Ykkönen medan ytterbacken Kevin Kouassivi-Benissani förra veckan flyttade på lån till Veikkausliiga laget RoPS. I och med att dessa 3 spelare flyttat ut på lån så har man i sin tur gett möjligheter till nya unga talanger att utvecklas på en högre nivå.

Klubi 04 började årets säsong i Kakkonen rätt så starkt när man från sina 5 första matcher tog 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. Från juni framåt har man inte flugit fram i samma takt när man har från sina 9 senaste matcher 1 vinst, 6 oavgjorda och 2 förluster. I den föregående matchen som spelades förra veckans lördag gjorde man en svag insats och förlorade med 3-1 borta mot NJS.

MP Mikkeli

Mikkelin Palloilijat som är lagets officiella namn, kommer som kanske någon redan kunde gissa från Mikkeli eller på svenska Sankt Michel. Laget är nu inne på sin 4:e raka säsong i Kakkonen när man efter säsongen 2015 fick ta steget ner från Ykkönen. Laget har efter det haft mer eller mindre som målsättning att vara i toppen av sin grupp i Kakkonen och slåss om avancemanget till Ykkönen. Inför i år gjorde man en lite större satsing och värvade in en del namnkunniga och rutinerade spelare.

Säsongen såhär långt för MP har varit överlag bra när man förtillfället leder serien 3 poäng före Jippo, som har spelat en match mera. MP har från sina 14 spelade matcher 8 vinster och 6 oavgjorda med målskillnaden 24-7. Det att man är obsegrade såhär långt i serien berättar om att man har ett starkt lag till sitt förfogande, samtidigt så kan det också vara en lite svaghet att man inte lyckats vinna dom jämna matcherna när man har hela 6 oavgjorda såhär långt. Något överraskande så är det framförallt på hemmaplan var man har haft problem med att vinna sina matcher när man spelat oavgjort i 5 av 8 hemmamatcher. På bortaplan har MP såhär långt varit seriens klart bästa lag när man från sina 6 spelade matcher har 5 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 13-3. Oavgjorda matchen på bortplan kom förövrigt mot serietvån Jippo, ett lag som spelat ännu mera oavgjorda matcher än MP med sina 9 oavgjorda från 15 försök.

En styrka i MP:s offensiva spel är att även om man har ett namnkunnigt anfallspar i brasilianarna Lucas (6 mål) & Denis (5 mål) så är man inte enbart beroende av mål från dessa två herrar när man i truppen har 4 andra spelare som gjort minst 2 mål i år och 3 spelare som gjort 1 mål i år. Till dagens match mot Klubi 04 kan MP ställa upp i det stora hela samma trupp som i sina senaste matcher. Mittfältaren Joona Mäenpää (9 matcher i år) börjar sakta men säkert återhämta sig från en skada som han har haft men är inte spelklar ännu idag. Den enda spelare som man med säkerhet saknar är försvararen Tomi Janhunen (1 match i år) som i veckan skada sig under lagets träningar och är borta resten av säsongen.

Speltips och analys

Klubi 04:s form har, som jag redan nämnde, inte kanske varit den bästa senaste tiden när man har haft svårt att ta vinster i sina matcher. Sen är Klubi 04 ett lag var resultatet inte är fokus nummer 1 utan man ser mer på hur spelarna utvecklas och följer det spelsätt som representationslaget har. Det som resultatmässigt är oroande är att man har nu 2 förluster från sina 3 senaste matcher när man före det hade från sina 11 första matcher bara 1 förlust. MP har såhär långt i år varit ett av seriens bästa lag och leder serien välförtjänt, kan man fortsätta med samma form som man har haft hittillis i år samtidigt som man börjar vinna lite oftare på hemmaplan skall man ha en fullt rimlig chans till att vara det laget som efter säsongen får ta steget upp till Ykkönen. Med tanke på att MP till dagens match kan komma med en mer eller mindre trupp jämfört med Klubi 04 som nyligen har hyrt ut 3 ordinarie spelare så skall man i mitt tycke ha goda förutsättningar att ta sin 5:e raka bortavinst och mitt spel från denna match kommer att vara MP Mikkeli -0.25 till oddset 2.14 med 4/5 u hos Bethard.

Oddsjämförelse och statistik inför mathcen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.