Speltips: IF Elfsborg vs Djurgårdens IF - Kan DIF avancera upp till serieledning?

Djurgården 24/10

Det blev mycket riktigt en målrik tillställning mellan BK Häcken och IK Sirius. 4-3 matchen på Studenternas i våras följdes upp med en 4-1 seger för BK Häcken som därmed gjort 8(!) mål på Sirius den här säsongen. IK Sirius, som spelade helt okej, kom ut till spel på samma sätt som vanligt, något jag var inne på. Överspelet var därför inne tidigt redan i den första halvleken och vi kliver in på en fin svit när det gäller bloggspelen. Nu vänder vi blad och tar oss an poängjagande IF Elfsborg och potentiella tabellettan Djurgårdens IF på Borås Arena.

IF Elfsborg

Det var inte snyggt, inte övertygande och inte ens välförtjänt. Men, tre poäng är tre poäng. Jimmy Thelin kunde pusta ut för någon sekund men har i bakhuvudet att Elfsborgs Allsvenskan existens inte är garanterad. Medans bottenlagen tar poäng och avancerar i tabellen så ska nu de gulsvarta från Borås ta sig an ett formstarkt Djurgården. Nu handlar det om att försöka bygga vidare på den här segern och inte falla tillbaka i gamla mönster. Man har en fin svit på hemmaplan, den att man ännu inte förlorat hemma på Borås Arena. Kan Thelin och co förlänga den sviten eller ska alla de gula korten som delats ut till laget sätta stopp för ytterligare poäng?

IF Elfsborgs 5 senaste matcher:

  • IF Elfsborg - Kalmar FF 2-1
  • Hammarby IF - IF Elfsborg 5-2
  • AIK - IF Elfsborg 3-0
  • IF Elfsborg - Helsingborgs IF 1-1
  • Falkenbergs FF - IF Elfsborg 2-1

Följande spelare är tillgängliga för spel: Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning, Frederik Holst, Gustav Henriksson, Jon Jönsson, Alejandro Portillo, Rami Kaib, Jesper Manns, Simon Olsson, Samuel Holmén, Alex Dyer, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Jonathan Levi, Simon Lundevall, Marokhy Ndione, Jesper Karlsson, Per Frick, Rasmus Alm.

Robert Gojani, Simon Strand, Stian Rode Gregersen avstängda.

Djurgårdens IF

Hatten av för DIFs fysansvariga. Man visade att man orkar spela fotboll i matchens alla minuter ytterligare en gång och avgjorde det tighta mötet med BK Häcken hemma som slutade 2-0. Djurgården är, något som inte varit en självklarhet, ett bolltryggt lag med en otroligt stark defensiv. Kim och “Tolle” har verkligen lyckats utveckla sin fotboll som man i många år hade stor framgång med i IK Sirius. När nu Allsvenskans bästa bortalag ska bege sig till Borås så har man en möjlighet vid vinst att vara ensamma serieledare. Tar DIF, med Buya Turay och Edward Chilufya, vara på möjligheten?

Djurgårdens IFs 5 senaste matcher:

  • Djurgårdens IF - BK Häcken 2-0
  • Kalmar FF - Djurgårdens IF 0-1
  • Djurgårdens IF - Malmö FF 1-1
  • AFC Eskilstuna - Djurgårdens IF 1-1
  • Djurgårdens IF - Kalmar FF 2-0

Trupp ej ännu uttagen men saknas gör Augustinsson, Berg och Widell Zetterström.

Analys och speltips

Det är botten mot toppen, försvarsmisstag mot försvarsgeneraler och huvudtränare med lågt respektive högt självförtroende. Kim och “Tolle” kan kröna en redan nu imponerade debutsäsong med att ge sig själva och Djurgården ett, om än litet, försprång till Lennart Johanssons pokal. Men, då gäller det att vinna den här typen av matcher. Det finns också mycket som talar för att DIF åker hem med alla tre poängen. Vi ska ta oss en titt på såväl taktiska som statistiska detaljer.

Något som är klart är att trion Gojani, Strand och Gregersen alla missar kvällens match. Det ger en hel del huvudbry för Jimmy Thelin. Alla dessa tre är givna startspelare och tongivande. Gojani är den stora motorn på mittfältet som har ett par säsonger med Thelin i J-Södra sedan innan vilket gör att den som kan spelet bäst saknas helt. Rivige Simon Strand och mittbacken Gregersen finns det ersättare till, men dessa ersättare håller inte någon vidare klass. Det kommer med andra ord vara oorganiserat i ett Elfsborgs försvar som redan haft det svårt med ordinarie spelare. Nu ska man ta sig an ett Djurgården som är seriens bästa bortalag.

En av DIFs bortamatcher har lämnat en stor besvikelse och lärdom hos truppen och ledarstaben, 1-1 borta mot AFC Eskilstuna. Där var man alldeles för nonchalanta och kom inte upp i nivå. Det är något som Kim och Tolle inte kommer acceptera i den här matchen. Vi kommer få se två lag som kommer vilja försöka hålla i bollen och kombinera sig framåt i planen. Med tanke på Elfsborgs defensiva brister så kommer man få det tufft mot Chilufya, Buya Turay och Ring när dessa tre är skickliga på att ställa om spelet snabbt.

Noterbart är att Djurgårdens tränarduo inte förlorade borta mot Elfsborg med sitt gamla Sirius i de 2 bortamatcher man hade i Borås. Faktum är att man hade 4 av 4 segrar mot Borås-laget under de 2 år man var med Sirius i Allsvenskan. Man vet med andra ord vad som krävs för att vinna i Borås och hur man ska ta sig an Jimmy Thelins och hans spel. Jag tror att Djurgården spänner musklerna rejält här och visar AIK och Malmö FF att det är minst tre lag som spelar om årets SM-Guld.

Djurgårdens IF rak seger spelas till oddset 1,85 hos Coolbet med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt