Speltips: BK Häcken vs IK Sirius - Kan det bli ännu en öppen tillställning mellan Häcken och Sirius?

Allsvenskan 4/8

Matchen mellan Falkenberg och Helsingborg på Falcon Alkoholfri Arena blev som jag förväntat mig. Målchanser, böljande spel och att bägge lagen gjorde ett varsitt mål. 1-1 slutade det och visst kunde det lika gärna ha varit så att HIF tagit med sig alla poängen hem till Skåne. Unge Max Svensson ser ut att vara redo för allt större uppdrag efter den här säsongen och han var sånär ett flertalet gånger nära att skjuta hem segern för Helsingborg. Seger på bloggspelet och vi rullar vidare under söndagen. På Hisingen och Bravida Arena ska BK Häcken ta sig an Uppsalas stolthet IK Sirius.

BK Häcken

Det började med en kalldusch borta mot Djurgårdens IF i förra omgången av Allsvenskan och blev senare ännu värre när man, trots ett fint bortaresultat, inte lyckades stå upp mot AZ Alkmaar från Nederländerna. 0-3 i baken innebär att man nu har ett stort fokus kvar den här säsongen, att knipa en topp tre placering. Andreas Alm har som bekant tagit BK Häcken ytterligare steg både som klubb och som lag, men saknas det något för att vinna de riktigt stora matcherna eller är det onödiga poängtapp som sliter på självförtroendet? Nu ska man ta sig an ett IK Sirius som inte vunnit sedan innan sommaruppehållet. När lagen mot Studenternas, en match jag var på plats och bevakade, så imponerade inte de gulsvarta ett dugg. Man gjorde 4 mål, släppte in 3 mål och levde mycket på att Henrik Rydström och co arrogant spelade en väldigt hög backlinje. Kan man prestera bättre spelmässigt när lagen möts igen?

BK Häckens 5 senaste matcher:

  • Djurgårdens IF - BK Häcken 2-0
  • GIF Sundsvall - BK Häcken 0-1
  • BK Häcken - Örebro SK 3-0
  • IFK Norrköping - BK Häcken 2-1
  • BK Häcken - Hammarby IF 2-0

Andreas Alm förväntas ställa upp följande startelva: Abrahamsson; Ekpolo, Toivo, Lindgren, Andersson; Friberg, Irandust, Faltsetas; Yasin, Jeremejeff, Paulinho.

IK Sirius

Det har minst sagt varit en tuff inledning på “höstsäsongen” för IK Sirius, åtminstone resultatmässigt. 2 poäng på de 4 senaste matcherna har gjort att man, inte ännu, börjat bli en del av bottenstriden. Men, spelmässigt har det varit allt annat än dåligt. Man har stått upp otroligt bra mot såväl AIK som Malmö FF och kunde, med lite kyla, haft med sig alla 3 poängen i bortamötet med Malmö FF. Man spelar en chansrik och bolltrygg fotboll där spelare som Sam Lundholm, Philip Haglund och yvige Henry Offia alla är skickliga spelare som är ett hot för vilken Allsvensk backlinje som helst. Just Sam Lundholm dunkade in två mål när man mötte BK Häcken senast. Nu gäller det för Sirius att ladda om, trots den skadedrabbade truppen, och kliva ut på Bravida Arena med samma självförtroende som man haft de senaste matcherna. Man är defenitivt inte ett lag för bottenstriden utan är, med sina resurser, ett bra fotbollslag. Kan Rydström och co skrälla ytterligare en bortamatch den här säsongen?

IK Sirius 5 senaste matcher:

  • IK Sirius - AIK 0-2
  • Malmö FF - IK Sirius 1-1
  • Helsingborgs IF - IK Sirius 1-0
  • IK Sirius - Östersunds FK 1-1
  • IFK Norrköping - IK Sirius 0-1

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Lukas Jonsson, Karl Larson, Kebba Ceesay, Niklas Busch Thor, Tim Björkström, Jonas Lindberg, David Mahjob Wallentinsson, Henry Offia, Ian Sirielius, Sam Lundholm, Axel Björnström, Christer Gustafsson, Sherko Faiqi, John Junior Igbarumah, Philip Haglund, Isak Bråholm, Mohammed Saeid och John Alvbåge.

Saknas i truppen gör avstängde Elias Andersson samt Adam Ståhl, Abdul Razak, Daniel Jarl, Jesper Arvidsson, Robert Åhman Persson och Stefano Vecchia.

Analys och speltips

Som jag skrev tidigare så blev det en otroligt målrik historia senast dessa två lag möttes. Matchen på Studenternas konstgräsmatta innehöll totalt 7 mål efter att bland annat Sam Lundholm gjort två mål från straffpunkten, Jeremejeff gjorde både mål och assist samt att mittbacken Ojala gjorde såväl mål som drog på sig två varningar. Det hör ju inte till vanligheten att det blir 7 mål i en fotbollsmatch och det är inte där vi ska fokusera. Men jag anser att det finns mycket som talar för att det kan bli en öppen och målrik tillställning på Hisingen under söndagen.

För BK Häckens del handlar det om att studsa tillbaka. Det tunga nederlaget i Stockholm mot Djurgården, en match jag anser att man förtjänade mer ifrån, toppades med att man åkte ur kvalspelet till Europa League. Vi kan med andra ord förvänta oss att vi får se ett hungrigt och revanschsuget Häcken som kliver ut till spel. Man har tagit 18 av sina 30 poäng hemma på Bravida Arena och trivs som bäst på konstgräs. Nu ställs man mot ett trubbigt IK Sirius som stundtals kan spela en bra fotboll. Men, om fallet blir så att man ställer upp med en trebackslinje igen mot BK Häcken så tror jag inte att man har en chans. Tvärtom, jag tror att det då kan rulla in ett par bollar bakom Lukas Jonsson.

För Sirius del handlar det om att inte gripas av panik när man nu har i medvetandet att bottenlagen börjar knappa in och plockar viktiga poäng. Man ska fortsätta våga spela sin fotboll och inte kliva över till något som är allt för desperat och passivt. Bolltrygga IK Sirius kommer kunna såra ett offensivt mönstrat BK Häcken, det finns det nog med kvalitet för. Jag tror att man har stor chans att hitta in med minst en boll bakom Peter Abrahamsson. Frågan är bara om man klara att av täppa till bakåt, något man har haft svårt med på sistone. Jag kommer att kliva in på överspelet i den här matchen. Statistisk ligger spelet bra till men jag bygger det, som jag beskrivit, på hur bägge lagen spelar sin fotboll. Spelet blir alltså följande:

Över 2,5 mål till oddset 1,78 hos Coolbet med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.