Speltips: Falkenbergs FF vs Helsingborgs IF - Får publiken på Falcon Alkoholfri Arena jubla ytterligare en gång?

Det blev en minst sagt lyckad afton för bloggspelen när överspelet i Helsingborg och Örebro rättades grönt redan efter en halvtimme spelad. Carlos Strandberg stod själv för ett äkta hat-trick i den första halvleken. Bloggen var med andra ord helt rätt ute med att bägge lagen gick stenhårt för en seger när det tillslut stannade på totalt 5 mål i matchen. För Örebro SKs del så ökade man avståndet ner till bottenträsket medans Helsingborg, som vi ska fokusera på även denna gång, dras med i jakten på nytt kontrakt. Kan Henrik Larsson och hans mannar studsa tillbaka mot Falkenbergs FF som hade en fin svit på hemmaplan sedan uppehållet?

Falkenbergs FF

Det är “tur” för Falkenberg att de resterande bottenlagen inte håller hög klass för tillfället. Hans Eklund och hans mannar, som haft ett väldigt fint facit på hemmaplan de senaste säsongerna, har kunnat dragit nytta av att bottenlagen inte tar poäng alls. Det faktum är att Falkenberg har hemma på Falcon Alkoholfri Arena tagit poäng i fyra raka matcher. Vinst mot GIF Sundsvall och IF Elfsborg samtidigt som kan kryssat mot IFK Göteborg och Kalmar FF. Det har gjort att man i dagsläget ligger ovanför det obehagliga nedflyttningsstrecket. Man kan minst sagt säga att man trivs bra på sin hemmaborg, man har tagit 12 av 14 poäng här. Nu väntar ännu en viktigt match då Helsingborg kommer på besök. Senast lyckades man få med sig 1 poäng på Olympia när lagen möttes, kan man sno åt sig alla tre pinnar denna gång?

Falkenbergs FFs 5 senaste matcher:

  • Falkenbergs FF - GIF Sundsvall 2-0
  • Örebro SK - Falkenbergs FF 4-0
  • Falkenbergs FF - IFK Göteborg 1-1
  • Hammarby IF - Falkenbergs FF 6-2
  • Falkenbergs FF - IF Elfsborg 2-1

Följande spelare har huvudtränare “Hasse” Eklund till förfogande: Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, Mahmut Özen, John Björkengren, Tobias Englund, Dominic Chatto, Tibor Brink Joza (K), Ludvig Johansson, Mergim Laci.

Helsingborgs IF

Det som började så bra för HIF och Henrik Larsson har nu landat och man har börjat se ut som man gjorde innan sommaruppehållet. 2 raka förluster, 1 gjort mål och hela 6 insläppta är ett facit som inte är imponerande. Senast så började man mycket piggt och bra hemma mot Örebro men fick se Carlos Strandberg har lekstuga med den allt för skakiga backlinjen. Hur är egentligen statusen och kvalitén i Helsingborgs backlinje? Andreas Granqvist och Fredrik Liverstam ser enligt mig alldeles för stabbiga ut för att klara av att hålla nollan i 90 minuter. Offensivt finns det dock en hel del kraft med nyförvärvet Alhaji Gero och framförallt Max Svensson. Kan Svensson lirka upp FFFs backlinje när man beger sig till Falkenberg?

Helsingborgs IFs 5 senaste matcher:

  • Helsingborgs IF - Örebro SK 1-4
  • AIK - Helsingborgs IF 2-0
  • Helsingborgs IF - IK Sirius 1-0
  • IF Elfsborg - Helsingborgs IF 1-1
  • Örebro SK - Helsingborgs IF 0-1

Henrik Larsson har följande spelare uttagna till matchtruppen. Noterbart är att Farnerud är tillbaka i truppen: Anders Lindegaard, Fredrik Liverstam, Andreas Granqvist, Andreas Landgren, Anders Randrup, Alhaji Gero, Alexander Farnerud, Adam Eriksson, Mohammed Abubakari, Max Svensson, Alexander Nilsson, Wanderson do Carmo, Charlie Weberg, Kundai Benyu, Filip Sjöberg, Armin Gigovic, Markus Holgersson och David Boysen.

Analys och speltips

Det skiljer bara 3 poäng mellan lagen efter 17 spelade omgångar. Vid en eventuell seger för Falkenberg så skulle Helsingborg med allra högsta grad vara inblandade i bottenstriden. Finns det resurser nog för Helsingborg att hamna i en eventuell bottenstrid? Med islänningen Bjarnasson och Rasmus Jönsson sålda så har Helsingborg de senaste matcherna saknat en tydlig matchvinnare. Tur är det att egna produkten Max Svensson finns tillgänglig. Svensson har legat bakom mycket i det offensiva spelet de senaste omgångarna. Jag tror att Helsingborg går in med samma mentalitet och fokus i den här matchen som i förra matchen mot Örebro. Att ta 3 poäng.

För Falkenbergs del handlar det om att bygga på och forsätta ta poäng. Faktum är att man tagit 7 poäng på sina 5 senaste matcher, något som man behövde 10 matcher för att uppnå innan sommaruppehållet. Mycket har byggt på spelet hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Segern senast hemma mot GIF Sundsvall visade inte bara fotbollssverige att man blir att räkna med hela säsongen, utan även sig själva. Hans Eklund har varit inne på att man måste bygga vidare på den senaste tidens framgång och våga gå framåt. Jag tror att man har stor chans till poäng hemma mot Helsingborg, men det kommer inte bli lätt.

Här kommer jag välja att gå på målspelet BLGM. Bägge lagen är i starkt behov av en seger för att klättra ytterligare i tabellen och komma bort från kvalstrecket i negativ bemärkelse. Jag tror inte vi får en statisk och defensiv match utan snarare två lag som kommer vilja hålla i bollen och styra matchen i rätt riktining. Jag tror därför att bägge lagen kommer att ha god chans att göra mål. Helsingborg har haft det riktigt tufft defensivt de senaste matcherna medans Falkenbergs backlinje inte håller så pass hög klass som den behöver göra. Jag spelar:

BLGM, Båda lagen gör mål, till oddset 1,75 hos Betfair med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.