Speltips: AFC Eskilstuna vs Hammarby IF - Kan Bajen göra processen kort med AFC?

Hammarby 4/21

Utan att överdriva och ta ifrån GAIS all “cred” så var det ironiskt nog “skickligt” av Norrby att inte få med sig minst 1 poäng från Gamla Ullevi hem till Borås. GAIS som inte hade mycket att säga till om, speciellt i första halvlek, fick med sig alla tre poängen och har därmed skapat sig en, om något mindre, lucka ner till nedflyttningsstrecket. Till helgen byter vi fokus och serie när Allsvenskan sparkar igång sin 17e omgång. Vi ska stanna till i Eskilstuna och Tunavallen där bottenlaget AFC Eskilstuna ska ta sig an formstarka och målglada Hammarby.

AFC Eskilstuna

Det blev ingen vinstsvit för Athletic Football Club Eskilstuna. Efter att för två omgånger sedan ha tvålat dit Kalmar FF hemma med 3-1 så var man inte ens nära att störa IFK Göteborg i den senaste matchen. Men, som vi fått lära oss den här säsongen så har AFC svårt att såväl plocka poäng som att göra mål på bortaplan. Nu väntar offensivt lagda Hammarby och frågan är om AFC ens kommer hålla nollan den första kvarten. AFC som har dragits med en hel del skadeproblem den här säsongen har nu dessutom tappat sin bästa spelare, Felix Michel, till AIK. Den nu orutinerade och formsvaga truppen står en tuff höst till mötes. Det är inte i dessa matcher man ska ta poäng utan mot sina bottenkonkurrenter. Kan AFC komma upp i nivå?

AFC Eskilstunas 5 senaste matcher:

  • IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 1-0
  • AFC Eskilstuna - Kalmar FF 3-1
  • AFC Eskilstuna - Djurgårdens IF 1-1
  • GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna 0-0
  • AFC Eskilstuna - IFK Norrköping 0-2

Man ställde upp på följande sätt i förlustmatchen mot IFK Göteborg: Levchenko; Kojic, Björkman, Dresevic; Jarl, Rashkaj, Nalic, Lushaku, Loeper; Nnamani, Camara.

Noterbart är att Gustav Jarl är avstängd efter att ha dragit på sig två gula kort senast mot IFK Göteborg.

Hammarby IF

14 gjorda mål på de 3 senaste matcherna innebär att Hammarby nu gjort flest mål den här säsongen i Allsvenskan. Det svänger om Bajen som supportrarna själva säger. Trots att lagets skyttekung Vidar Örn Kjartansson försvunnit och lagkaptenen Jeppe Andersen var avstängd så städade man av IF Elfsborg redan efter 39 minuter Muamer Tankovic satte 4-0. Det är bara att lyfta på hatten åt Hammarbys huvudtränare Stefan Billborn som utvecklat Bajen till något mycket, mycket bra. Exempelvis hade Hammarby bara 1 seger på de 10 senaste matcherna mot Elfsborg, det säger en del om klubbarnas utveckling de senaste säsongerna. Nu ska man bege sig till Eskilstuna för att få med sig ytterligare tre poäng. Kan Tankovic, Djurdjic och co lirka in ännu ett par bollar bakom motståndarens målvakt?

Hammarby IFs 5 senaste matcher:

  • Hammarby IF - IF Elfsborg 5-2
  • GIF Sundsvall - Hammarby IF 2-3
  • Hammarby IF - Falkenbergs FF 6-2
  • BK Häcken - Hammarby IF 2-0
  • AIK - Hammarby IF 2-0

Man ställde upp på följande sätt i 5-2 segern mot Elfsborg: Blazevic; Widgren, Magyar, Fällman, Sandberg; Bojanic, Djurdjic, Fenger; Kacaniklic, Tankovic, Khalili.

Analys och speltips

Med Vidar Örn Kjartansson borta ur truppen fick Imad Khalili, äntligen, chansen igen från start. Det blev direkt utdelning för den rutinerade anfallaren. 2 mål och titeln “Matchens lirare” summerade en bra insats för Khalili. Men det var inte bara han som hade en lyckad kväll. Hammarbys klart bästa spelare Muamer Tankovic gjorde själv ett mål och assisterade även till 2 mål vilket nu ger honom totalt 8 gjorda mål och 6 assist i årets upplaga av Allsvenskan. Det råder inte brist på offensiv kraft i detta Hammarby. Nu är det upp till bevis för Tankovic och hans lagkamrater. Kan Hammarby räcka hela vägen den här säsongen? Det finns mycket som tyder på det. När man nu ska ta sig an AFC Eskilstuna så gör man det på konstgräs, något som statistiskt sett gynnat laget. Alla förluster utom en har kommit på naturgräs.

För AFCs del handlar det om att inte hamna för lågt i sitt försvars- och presspel. Hammarby är väldigt skickliga på sina snabba omställningar men är enligt mig ännu vassare när man får kombinera sig igenom ett stillastående och lågt försvar med sina vassa instick. Jag tror dock att det är vad just AFC kommer att ställa sig in på. Man kommer, som man gjort stora delar av säsongen, lägga sig lågt i banan och låta Hammarby få ha bollinnehav på offensiv planhalva. Jag tror att Hammarby kommer att styra den här matchen från första avspark och inte slarva bort något här. Med offensiva spelare i otrolig form och lagkapten Jeppe Andersen tillbaka så tror jag hårt på att Bajen kommer kunna lösa upp AFCs försvar. Det slutade 3-1 till Hammarby när lagen möttes på Tele2 Arena i April. Det skulle förvåna mig om det inte blir liknande siffror i Bajens favör när domaren blåser av matchen.

Jag har valt två spel i denna match: Hammarby -0,75 till oddset 1,75 hos Unibet som spelas med 4 units samt Hammarby -1,0 till oddset 2,07 hos NordicBet med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.