Speltips: FC Inter - Bröndby - Finsk-dansk afton i Åbo

Bröndby

Onsdagens bloggspel slutade i en förlust när GBK tappade sin 1-0 ledning som man hade efter första halvlek till 1-1 hemma mot PK-37 som samtidigt tog sin andra poäng i år på bortaplan från 7 försök. Annars blev väl onsdagen med nöd och näppe godkänd när den slutade +1.85 u.

Under torsdagen har vi fortfarande ett rätt så skralt utbud av matcher från Finland när det spelas 2 matcher i Ykkönen och 2 matcher i Kolmonen. Utöver dessa 4 matcher har vi också 3 matcher med finländska lag i Europa League kvalet. Har valt att i denna blogg ta fokus på en av dessa 3 matcher och förflyttar mig till Åbo var vi har ett finskt-danskt möte.

FC Inter

Åbolaget FC Inter har minst sagt ett berg att bestiga om man vill ta sig vidare till andra kvalomgången i Europa League och möta polska Lechia Gdansk efter att man förlorade öppningsmatchen med hela 4-1 borta i Köpenhamn. Även om man lyckades göra ett ”viktigt” bortamål i matchen så känns Inters uppgift åtminstone på förhand mer eller mindre hopplös.

Ser vi på den första matchen lagen emellan så är 4-1 siffrorna till Bröndby inte direkt i underkant, laget kunde i själva verket haft en 3-0 ledning efter första 15 minuterna, men Henrik Moisander gjorde en grym räddning i den 5:e minuten och i den 15:e minuten hade man ett skott som turligt för FC Inters del träffade ribban istället för krysset. Resultatmässigt lyckades FC Inter hänga med bra under dom första 60 minuterna men hade sedan en mörk period i mitten av andra halvlek var man gjorde en del med misstag i försvaret och släppte in 3 mål på raken.

Som jag skrivit i mina tidigare bloggar angående FC Inter så har lagets styrka varit i anfallsspelet var man har en av Veikkausliigas bästa anfallstrio till sitt förfogande i Filip Valencic – Timo Furuholm – Mika Ojala. Ojala kommer dock tyvärr att missa matchen mot Bröndby. Samtidigt har man haft problem i defensiven var man släpper in alltför lätta mål match efter match, vilket återigen kom fram i första matchen lagen emellan. Inför torsdagens match säger FC Inters tränare José Riveiro att man inte kommer att glömma bort försvarsspelet trotsa att laget måste göra tre mål för att ta sig vidare från detta matchpar. Enligt Riveiro är det ingen idé att attackera som dårar för att sedan släppa in ett mål genast i början av matchen. Riveiro säger ännu att laget satsar på att hålla Bröndby borta från deras mål och försöker ta tillvara på dom chanserna som man kan skapa i matchen.

Bröndby

Danska Bröndby fick som sagt en trevlig start på årets kvalspel i Europa League i och med 4-1 vinsten på hemmaplan. Efter den matchen har man också inlett den inhemska Superliga med en 3-0 vinst hemma mot Silkeborg var finländske landslagsbacken Paulus Arajuuri gjorde 1-0 målet och passade till Kamil Wilczeks 3-0 mål #FinnarKanManLitaPå

Inför torsdagens match säger Bröndbys tränare Niels Frederiksen på lagets hemsida att han tror att FC Inter kommer att gå ”all in” i början av matchen för att se om man kan få målet som kunde öppna upp matchen. Enligt honom är det därför Bröndbys uppgift att se till att FC Inter inte får målet utan själv försöka göra målet som mer eller mindre kommer att punktera matchen. Frederiksen vill till denna match se samma inställning från hans spelare som man visade upp i öppningsmatchen på hemmaplan.

Matchen mot FC Inter kommer att bli Bröndbys tredje match på 7 dagar och enligt Frederiksen är detta ett bra tillfälle att ge speltid åt några spelare som inte fått så värst mycket speltid i början av säsongen. Frederiksen poängterar dock att man kommer att ställa upp med ett starkt lag som lika bra kunde spela i Superliga. Enligt honom är det mera fråga om att använda några spelare som har friska ben och huvuden i det täta matchprogram som laget har för tillfället.

Speltips och analys

Även om vi finnar är allmänt kända av att vara ett positivt tänkande folkslag så har jag svårt att se att FC Inter skulle kunna stå för en sådan bragd att man kunde ta sig vidare från detta matchpar. I ärlighetens namn så ligger Bröndy så mycket före FC Inter även om man skulle rotera att laget inte skall klara av att sumpa chansen att ta sig till andra kvalomgången. I mitt tycke skall Bröndby vara klara favoriter i denna match. Ju längre matchen står 0-0 så måste FC Inter börja riskera mera vilket öppnar för Bröndy som har visat upp ett fint offensivt i sina två tidigare matcher med 3 och 4 gjorda mål. För tillfället ligger oddset på en Bröndby vinst runt 1.80 vilket jag tycker är ett bra odds. Kommer dock att välja ett spel med lite högre odds till denna match. Var först inne på över 2.5 mål + båda lagen gör mål som finns till 2.05 hos bet365. Har dock svårt att se att FC Inter skulle lyckas lösa ett kryss eller en vinst i denna match oberoende av hur mycket jag än blundar och hoppas på det bästa. Tror dock som sagt att man lyckas göra ett mål i matchen med tanke på att offensiven är lagets starka sida, men anser ändå att Bröndby kommer att vinna matchen och därför kommer mitt spela att vara Bröndby att vinna & båda lagen gör mål till 3.60 hos bet365 med 3/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.