Speltips: KPV - VPS - Österbottnisk jumbofinal i Veikkausliiga

Fotbollsboll 7/6

Vinst på fredagens bloggspel när Filip Valencic gjorde matchens båda mål och FC Inter vann med 2-0 hemma mot FC Lahti i dagens enda Veikkausliiga match. Under lördagen har vi en hel del mad matcher som skall spelas här i Finland när det spelas matcher i alla serierna förutom U20. Har i dagens blogg valt att stanna kvar i Veikkausliiga och ta fokus på jumbofinalen som spelas i Karleby mellan två österbottniska lag.

KPV

Seriejumbon och serienykomlingen KPV var med i förra lördagens blogg när jag bloggade om deras deltagande i Yöttömän yön ottelu borta mot RoPS. Från den matchen fick man nöja sig med ett 0-0 resultat även om man fick spela 60 minuter av matchen med en man mera och fick en straff, som Simo Roiha missade, så lyckades man ändå inte ta säsongens andra vinst. I sanningens namn så skall sägas att även om man fick spela 60 minuter med en man mera på planen så var RoPS det laget som skapade dom farligare chanserna och var närmare en vinst i matchen.

KPV har såhär långt i årets Veikkausliiga samlat ihop 7 poäng från 13 spelade matcher med saldot 1 vinst, 4 oavgjorda och 8 förluster samt målskillnaden 9-24. På hemmaplan är man seriens svagaste lag när man från sina 6 spelade matcher har 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 2-11, låt säga att första 3 av sina hemmamatcher så spelade man i Seinäjoki när ens egna plan inte uppfyllde kraven för spel i Veikkausliiga.

Defensivt har KPV varit seriens svagaste lag med 24 insläppta mål. Som jag tidigare nämnt så är den bidragande orsaken till detta att man saknar en målvakt som håller Veikkausliiga klass. Man har såhär långt in i serien lyckats med att hålla nollan i 3 av sina matcher samtidigt som man själva har gått mållösa av planen vid 7 tillfällen. I senaste matchen mot RoPS hade man Joonas Myllymäki i målet som i mitt tycke gjorde en bra match med några viktiga räddningar. Man väljer dock att ställa idag Teppo Marttinen i målet som i matchen mot Ilves som spelades för två omgångar sedan stod för flera tveksamma ingripande.

KPV har inför dagens match en del skadeproblem i sin trupp. Man fick i matchen mot RoPS viktige mittfältaren Sebastina Mannström och anfallaren Filip Ivanovski skadad och saknar sedan tidigare defensive mittfältaren Isaac Shaze. Man får dock tillbaka viktige mittfältaren Hendrik Helmke som var avstängd mot RoPS.

VPS

Vasalaget VPS har liksom KPV haft en tung säsong såhär långt när man ligger en plats ovanför KPV tack vare bättre målskillnad. Efter 13 spelade omgångar är man fortfarande det enda laget i Veikkausliiga som inte har lyckats med att vinna en match i år när man har spelat oavgjort vid 7 tillfällen och förlorat 6 matcher, målskillnaden för laget är 11-17. På bortaplan har man efter 6 matcher facit 4 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 4-6.

Under landslagsuppehållet som var i juni månad så tränade VPS på att förändra sitt spelsystem till ett mera rätlinjigt spelsystem från vad man hade tidigare under säsongen. Spelmässigt har man sett klart bättre ut i dom två matcherna som man spelat efter landslagsuppehållet men återigen har man inte lyckats ta mera än en poäng från dom efter att man spelade 1-1 borta mot FC Inter. I förra omgången förlorade man hemma med 2-1 mot serieledande Ilves.

Skadeläget hos VPS är för tillfället bra när man inför dagens match saknar endast skadade Aatu Kujanpää utöver honom så kan man ställa upp med en ordinarie laguppställning när man inleder med följande öppningselva:

Speltips och analys

Vi har i dagens match två lag emot varandra som såhär långt in på säsongen har haft stora svårigheter med att vinna sina matcher. Jämför vi trupperna mellan varandra så håller jag VPS trupp som något starkare än den trupp som KPV har till sitt förfogande. Problemet med KPV har varit i det defensiva spelet och personligen fattar jag inte logiken med att byta målvakt inför denna match. Ett stort minus för KPV är också att man idag saknar två viktiga spelare från mittfältet. Ser vi på hur lagen spelmässigt har sett ut såhär långt under säsongen så tycker jag att VPS sett bättre ut även om man hittills inte lyckats med att vinna någon match. Tycker att oddsen på VPS idag ligger aningen för högt och mitt spel från denna match kommer att vara VPS +0.0 AH till oddset 2.24 som jag spelar med 4/5 u hos bet365. Har man mera balls än mig och vill ha högre odds så kan man också ta VPS -0.25 AH eller VPS rak vinst, men föredrar att safea här eftrsom VPS har haft en tendens att spela oavgjort i sina matcher istället för att vinna dom.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.