Speltips: Djurgårdens IF vs Kalmar FF - Kan Djurgården ta 5e raka segern?

Djurgården 24/10

Det har inte varit en målrik början på den andra halvan av Allsvenskan. 5 på mål helgens 6 matcher är ett anmärkningsvärt lågt snitt. Tyvärr så drabbades bloggspelet av denna måltorka. På måndagen så är det två matcher på schemat. Hammarby beger sig till Hisingen och Bravida Arena för att försöka stoppa Andreas Alms BK Häcken. I Stockholm så tar Djurgårdens IF sig an Magnus Pehrssons Kalmar FF på Tele2 Arena. Vi ska ta en titt på just det mötet.

Djurgårdens IF

När Stefan Johannesson blåste av matchen mellan AIK och Malmö FF på Friends Arena igår så fanns det en vinnare, nämligen Djurgården. DIF ligger i skrivande stund på tredje plats i tabellen. Noterbart är att man spelat 2 matcher mindre än AIK och Malmö FF som ligger före. En vinst idag skulle innebära en 2a plats i tabellen och endast 4 poäng upp till MFF med en match mindre spelad. Det är med andra ord ett Djurgården som kliver ut med energi och fokus i matchen mot Kalmar FF. När man gick på sommarledighet så gjorde man det med 4 raka segrar i bagaget. Kan man förlänga den sviten?

Djurgårdens IFs 5 senaste matcher:

  • IK Sirius - Djurgårdens IF 0-2
  • Djurgårdens IF - Östersunds FK 3-1
  • Djurgårdens IF - IF Elfsborg 2-0
  • Falkenbergs FF - Djurgårdens IF 0-3
  • Djurgårdens IF - AIK 0-2

Följande spelare är uttagna till matchtruppen: Bråtveit, Vaiho, Danielson, Une Larsson, Käck, Kozica, Walker, Radetinac, Ajdarevic, Ring, Sabovic, Augustinsson, Witry, Finndell, Chilufya, Bärkroth, Ulvestad, Buya Turay.

Man kommer till spel utan Erik Berg, Jesper Karlström, Johan Andersson och Jacob Widell Zetterström.

Kalmar FF

10 gjorda mål på 12 spelade matcher. Det kryllar inte av självförtroende i Kalmar FFs offensiv så här långt i Allsvenskan. Nu har man dessutom gjort sig av med Moestafa El Kabir vilket gör att man måste förlita sig på Nils Fröling (1 mål i år). Man har under uppehållet spelat 2 träningsmatcher. Det blev en 1-0 vinst mot Hammarby och därefter en 4-3 seger mot danska Nordsjälland. Magnus Pehrsson har inte varit en tränare som hyllats för sitt kreativa spel, men kan han få igång spelet nu efter den något tröga inledningen? Man har bara vunnit 2 matcher i år, något som gör att man ligger otäckt nära nedflyttningsstrecket. Kan man rå sig på Djurgården?

Kalmar FFs 5 senaste matcher:

  • Falkenbergs FF - Kalmar FF 0-0
  • Kalmar FF - IF Elfsborg 1-1
  • Malmö FF - Kalmar FF 1-0
  • BK Häcken - Kalmar FF 1-0
  • Kalmar FF - Helsingborgs IF 1-0

Följande spelare är tillgängliga till kvällens match: Alexander Ahl-Holmström, Viktor Agardius, Chima Akas, Fidan Aliti, Papa Diouf, Rasmus Elm, Viktor Elm, Nils Fröling, Herman Hallberg, Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Maxwell, Viktor Noring, Emin Nouri, Romario, Rafinha och Måns Söderqvist.

Man kommer att få klara sig utan följande spelare: Gbenga Arokoyo, Johan Stenmark och Filip Sachpekidis.

Analys och speltips

Ska det bli ännu en målsnål Allsvensk match i afton? Årets Kalmar FF har gjort sig kända som ett “tråkigt” lag. Man har ett snitt på 0,83 mål per match, det är bara AFC som har ett sämre snitt, samtidigt som man ‘bara’ släppt in 12 mål. Jag säger ‘bara’ sett till klubbens tabellplacering. Efter vinsten mot Nordsjälland under uppehållet så tror jag att man kliver in på Tele2 Arena med ett tydligt mål. Att göra mål. Att ligga 2 poäng över nedflyttningsstrecket är något som såklart inte är godkänt.

För Djurgårdens del handlar det om att kliva in på samma sätt som man gjort den här säsongen. Man ska våga spela sitt raka 4-3-3/3-4-3 och sätta press på Kalmar FFs 5-backslinje. Kan Buya Turay komma igång igen? Anfallaren inledde årets upplaga av Allsvenskan på ett mycket imponerande sätt. En annan som imponerat är Jonathan Ring. Jag tror att Djurgården kliver ut ikväll med ett högt självförtroende och med en hunger på att haka på Malmö FF i tabellen. Det kommer inte bli årets enklaste match, men man kommer vara skickliga nog att skapa ett flertal kvalificerade målchanser. Med Kalmar FFs dåliga bortafacit, konstgräs och Djurgårdens fina form så väljer jag att spela följande spel:

Djurgårdens IF över 1,5 mål till oddset 1,98 hos Unibet med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt