Speltips: Pallo-Iirot - FC Jazz - Årets första Satakunda derby

Fotboll 1/1

Gårdagens bloggspel slutade i en förlust när SJK förlorade med 1-0 i den enda Veikkausliiga matchen borta mot HIFK. Såg inte själv matchen så kan inte säga desto närmare hur bra eller dåligt spelet var, eller så värst bra var det ju inte eftersom den slutade i en förlust.

Nu under onsdagen har vi en hel del matcher som skall spelas här i Finland eftersom det är spelfritt under midsommarhelgen. Vi har en derbymatch som spelas i Veikkausliiga mellan HJK – FC Honka, tänkte förövrigt gå och se på matchen så därav kan dagens blogg bli lite kortare, utöver den matchen så har vi 4 matcher i Ykkönen, 5 matcher i Kakkonen och inte mindre än 28 matcher i Kolmonen. Har i dagens blogg valt att ta fokus på en derbymatch som spelas i Kakkonen och förflyttar mig till Raumo.

Pallo-Iirot

Raumolaget Pallo-Iiirot eller P-Iirot, beroende på vilket spelbolag som försöker skriva ut lagnamnet, möter idag lokalkonkurrenten FC Jazz från Björneborg på till Alsecco Stadion. Derbymatcherna i ishockey mellan Rauman Lukko – Porin Ässät brukar vara heta tillställningar och även om fotbollen inte är lika stor i städerna så är detta årets största match för båda lagen och matchen som man inte vill förlora.

Pallo-Iirot tog efter förra säsongen steget äntligen upp tillbaka till Kakkonen, en serie som man trillade ur efter säsongen 2015, när man vann Kolmonen gruppen i Västra-Finland. Inför säsongen var man ett lag som förväntades hålla till på nedre halvan av tabellen och vara inblandad i bottenstriden om förnyat kontrakt. Ser vi på säsongsinledningen såhär långt så har man ändå gjort relativt bra ifrån sig när man efter ligger på en 6:e plats med 13 poäng efter 8 spelade matcher, 4 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 9-15. Förra helgen åkte man dock på en mindre trevlig förlust när man förlorade med hela 8-0 på bortaplan mot Ilves 2.

FC Jazz

Björneborgslaget FC Jazz förväntades inför säsongen vara ett lag som skulle kunna vara med i toppstriden av tabellen. Man inledde dock sin säsong svagt när man förlorade sina 3 första matcher, framförallt i defensiven hade man problem när man släppte in hela 9 mål i dom matcherna. Efter den klena inledningen har man förbättrat på sitt spel rätt så anmärkningsvärt när man vunnit 4 av dom 5 följande matcherna och för tillfället har en 3 matcher lång vinstsvit.

FC Jazz ligger för tillfället en placering efter P-Iirot i tabellen när man från sina 8 spealde matcher har 4 vinster och 4 oavgjorda med målskillnaden 14-15. I den senaste matchen under helgen gjorde man en bra match när man vann med 4-1 hemma mot Tampere United även om man åkte på ett tidigt 1-0 underläge. Stor matchhjälte i den matchen blev Nicolas Gomes Ramos som stod för 3 av lagets 4 mål.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=somUJooJuw4

Detta derbyts intressantaste spelare hittas helt klart hos FC Jazz och heter Jussi Aalto. Aalto som har en lång erfarenhet från spel i Veikkausliiga med HJK, FF Jaro, VPS & PS Kemi värvades under förra säsongen till P-Iirot och var en viktig spelare när laget tog steget upp till Kakkonen. Av en eller annan orsak bröts dock kontraktet med Aalto i början av maj detta år varefter han skrev på för lokalkonkurrenten FC Jazz. Såhär långt har Aalto hunnit med att spela 3 matcher med FC Jazz och gjort 4 mål i dom matcherna.

Speltips och analys

Ser vi på formen hos dagens två lag så har P-Iirot varit rätt så ojämna, man har gjort en del fina matcher och lyckats ta vinster mot bra lag som t.ex. SalPa (2-0 hemma) och FC Espoo (2-1 borta), medan man också gjort mindre bra matcher som den senaste 8-0 förlusten borta mot Ilves. FC Jazz i sin tur ser för tillfället att ha en bra form i sitt spel med 3 raka vinster och i Ramos & Aalto har man till sitt förfogande ett bra anfallspar samtidigt som man har blivit bättre i sitt defensiva spel. För mig skall FC Jazz vara favoriter i dagens match även om man spelar på bortaplan i detta derby. Materialet som man har till sitt förfogande är bättre än det som P-Iirot har. Eftersom det är ett derby så vågar jag mig dock inte på en rak vinst här. Tror dock för att FC Jazz skall vinna idag så krävs det att man gör minst 2 mål framåt och med det anfallsparet som man har till sitt förfogande känns det också som ett vettigt spelval. Mitt spel i denna match kommer således att vara FC Jazz över 1.5 mål till oddset 1.892 med 3.5/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns hos diverse EU-bookies till liknande odds, t.ex. har Bethard den till 1.86, NordicBet till 1.85 och bet365 till 1.83.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.