Speltips: HIFK - SJK - Veikkausliiga fotboll i HELLsinki

HIFK 6/18

Vinst på måndagens blogginlägg när KuPS vann med 2-1 borta mot VPS och båda lagen gör mål hittade hem. Annars blev måndagen också en helt trevlig dag när majoriteten av spelen hittade hem. Nu under tisdagen har vi lite större utbud av matcher från Finland när det spelas i Veikkausliiga, Kakkonen & Kolmonen. Har valt att i dagens blogg stanna kvar i Veikkausliiga och ta fokus på matchen som spelas i Helsingfors.

HIFK

Serienykomlingen Helsingfors IFK ligger för tillfället på en på 9:e plats i Veikkausliiga, 5 poäng före VPS & KPV som innehar dom 2 sista platserna för tillfället. Laget var inför säsongstarten utsedd som den största kandidaten att sluta på en sista plats och få ta steget ner till nästa års Ykkönen, sett till det så har man gjort en bra säsong såhär långt. HIFK har från sina 10 spelade matcher 2 vinster, 5 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 9-9. På hemmaplan har man 2 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 7-5.

Den stora orsaken till varför HIFK inför säsongen var utsedd som den största kandidaten att sluta på en jumboplats har mycket att göra med det att man värvade in en stor mängd med nya spelare, närmare 20 stycken, och gjorde en minst sagt dålig säsong. I seriespelet har dock norske huvudtränaren Tor Thodesen fått framförallt lagets defensiva spel att fungera på ett bra sätt. Såhär långt in på säsongen har HIFK inte släppt in över 1 mål i någon match.

Liksom dom övriga Veikkausliiga lagen har HIFK haft ett längre uppehåll nu från seriespel när det har varit landslagsuppehåll. Under detta uppehåll passade HIFK på att spela en träningsmatch hemma mot FK Metta från Lettland som man förlorade med 1-0. Inför denna match har man inte några nämnvärda skador eller avstängningar och kan ställa upp med en ordinarie trupp.

SJK

SJK som kommer från Seinäjoki hade liksom HIFK en dålig försäsong men efter att seriespelet drog igång så gjorde man bra ifrån sig fram till serieuppehållet. Laget ligger för tillfället på en 6:e plats i tabellen, 3 poäng efter ledande FC Inter med en match mindre spelad. Från sina 11 spelade matcher har man 4 vinster, 5 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 11-9. På bortaplan har man 2 vinster och 4 oavgjorda med målskillnaden 8-6, vilket samtidigt gör att man är det enda laget i Veikkausliiga som inte ännu i år har förlorat en bortamatch.

Lagets tränare Alexei Eremenko Sr ser ut att ha fått bra harmoni i laget och för första gången på några år räknas SJK igen som ett lag till toppstriden jämfört med dom senaste säsongerna när man närmast blivit kända för att byta tränare vid flera tillfällen. Landslagsuppehållet för SJK:s del kom vid ett bra tillfälle när man hade ett flertal spelare med mindre skador och fick nu möjlighet att vila upp sig och återigen bli i speldugligt skick. Inför dagens match saknar SJK bara skadade Jarkko Hurme, dessutom har Serge Atakay återvänt till Glasgow Rangers efter att hans låneavtal med SJK upphörde efter senaste matchen mot KuPS.

Speltips och analys

Lagen har hunnit med att möta varandra en gång redan under säsongen när SJK vann med 1-0 hemma i säsongens öppningsmatch. Ser vi på båda lagens spelsätt så har jag svårt att tänka mig att vi får se något större målfyrverkeri idag eftersom styrkorna ligger i det defensiva hos båda. Börjar vi jämför lagen mellan varandra så tycker jag att SJK:s trupp är starkare på alla delområden förutom målvaktspositionen var HIFK har en av seriens bästa om inte bästa målvakt i Arnold Origi. Förväntar mig att SJK kommer idag att vara det laget som får hålla i mera boll vilket bör gynna dem när man har tekniskt bra mittfältsspelare i sin trupp. Även om SJK såhär långt har lämnat en del att önska i det offensiva spelet, delvis på att anfallaren Billy Ions var skadad i inledningen av säsongen så tycker jag att man har tillräckligt mycket med kvalitet i sin trupp för att ligga närmare en vinst idag än vad HIFK gör. Mitt spel i dagens match kommer att vara SJK -0.25 till oddset 2.26 med 3.5/5 u hos SBObet samma spel finns t.ex. hos Bethard till lite lägre odds, 2.21 i skrivande stund.

Oddsjämförelse och statistik infö matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.