Speltips: VPS - KuPS - Fotboll från Finlands soligaste stad

VPS 6/16

Lördagens blogginlägg slutade i en vinst när Ilves vann finska cupen efter en 2-0 vinst mot IFK Mariehamn i finalen. Under måndagen har vi inte ett direkt stort utbud av matcher från Finland när det spelas bara en match i Veikkausliiga och en match i Kolmonen. Utöver dessa två kommer det också att spelas en damlandskamp mellan Finland och Island. Kommer i denna blogg att ta fokus på matchen som spelas i Veikkausliiga.

VPS

Veikkausliiga fortsätter nu efter ett två veckor långt landslagsuppehållet var #Huuhkaajat tog 6 fina poäng efter vinsterna mot Bosnien & Hercegovina och Lichtenstein. Först ut var matchen KPV – FC Inter som spelades under söndagen och under måndagen har det blivit dags för VPS & KuPS att fortsätta sin säsong när lagen möts i VasaElisa Stadion.

Säsongen såhär långt har för VPS del varit allt annat än lyckad. Efter att vi har spelat ungefär halva grundserien ligger laget för tillfället på en 11:e plats i tabellen, på samma poäng som jumbon KPV. Man har 5 poäng upp till RoPS & HIFK som är lagen som ligger ovanför kvalstrecket för tillfället. VPS är det enda laget i årets Veikkausliiga som ännu har en nolla i vinstkolumnen när man från 10 spelade matcher har 6 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 8-12. På hemmaplan har man 3 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 5-7.

VPS återgick till lagträningarna förra veckans måndag efter att spelarna hade haft en kortare semester var man fick ladda batterierna. Under den gångna veckans träningar har laget kört mycket 11 mot 11 spel när man har tagit in spelare från Akademi laget. Man har också försökt få sitt spel att bli mera rätlinjigt mot vad det har varit tidigare under säsongen. Landslagsuppehållet gjorde också bra för lagets skadade spelare när man nu börjar har en tum sjukstuga. I sista matchen före landslagsuppehållet fick man tillbaka viktiga Juho Lähde.

KuPS

Om säsongen såhär långt inte har varit någon fullträff för VPS del så har den inte heller varit det för KuPS som före säsongen utpekades som ett av lagen som skulle vara med och utmana HJK om ett eventuellt mästerskap. Laget ligger för tillfället på en 6:e plats i tabellen, vilket berättigar till den sista platsen i övre slutspelsserien efter att 22 omgångar har spelats. För tillfället ligger man 2 poäng före IFK Mariehamn & FC Lahti som båda dock har spelat en match mindre. Samtidigt ligger man bara 4 poäng efter serieledande FC Ilves som har spelat en match mera.

KuPS har såhär långt från sina 11 spelade matcher samlat ihop 16 poäng när man har vunnit 4 matcher, spelat 4 oavgjorda och förlorat 3 med målskillnaden 15-15. På bortaplan har man från 5 spelade matcher 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 9-8. Om vi ser på problemen hos KuPS så är det framförallt att även om man har många individuellt skickliga spelare så har man haft svårt att få spelarna att spela ihop som ett lag. Ett annat problem är att man har varit alltför svaga i defensiven och släppt in för många mål i sina matcher.

Liksom för VPS del så kom landslagsuppehållet bra för KuPS som mer eller mindre har fått tömt sin sjukstuga. Till matchen mot VPS kommer man att få tillbaka Lucas Rangel, Issa Thiawin och möjligen Reuben Ayarna. En spelare som kommer att saknas är avstängde försvararen Babacar Diallo.

Speltips och analys

För tillfället håller spelbolagen KuPS som rätt så klara favoriter när man en bortavinst ger odds runt 1.90-2.00 beroende på vilket spelbolag man kollar hos. Genom åren har KuPS också varit en svår motståndare för VPS när den senaste hemmavinsten för VPS del kom får drygt 3 år sedan (25 juli 2016). Från dom 5 senaste Veikkausliiga matcherna som spelats i Vasa har KuPS vunnit 3 medan dom övriga 2 slutat oavgjort. Tycker dock att KuPS har varit alltför ojämna i år för att jag skulle våga spela dem som vinnare i denna match. Samtidigt så anser jag inte att VPS är så svaga som serietabellen visar för tillfället, man har haft mycket problem med skador och otur i det att man har spelat 6 oavgjorda matcher och i några av dessa matcher har man släppt in kvitteringen i slutet av matchen. Ser vi på båda lagens hemma- och bortamatcher såhär långt i serien så har bägge haft problem i defensiven och släppt in en del mål vilket gör att jag tycker att bästa spelet i denna match är båda lagen gör mål. I VPS har täckt denna spelform i 4 av sina 5 hemmamatcher denna säsong, den sista matchen slutade i en 1-0 förlust så man har med andra ord släppt in minst ett mål i varje hemmamatch såhär långt. KuPS i sin tur har täckt den i 3 av sina 5 bortamatcher, dom två övriga slutade i en 1-0 vinst och 1-0 förlust så man har släppt in minst 1 mål i 4 av sina 5 bortamatcher. Mitt spel i denna match kommer således att vara Båda lagen gör mål till oddset 1.95 med 3/5 u hos Bethard. Har man mera balls än mig och vill ha högre odds kan man också ta över 2.5 mål och Båda lagen gör mål som finns till odds runt 2.50 hos diverse bolag.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt