Speltips: IK Myran - Åland United - Dags för första Naisten Liiga matchen i Nedervetil

Finsk boll 5/18

Fredagens bloggspel blev inte direkt någon större succé när FC Inter fortsatte med sin fina form i Veikkausliiga och vann hemmamatchen mot KuPS med 1-0 efter ett tidigt mål av Daan Klinkenberg, hela fredagen var mer eller mindre ett fiasko när dagen slutade på ca -12.5 u. Även om det hör till och var väntat att det kommer att komma sämre dagar efter den form som jag haft senaste månaden så suger det ändå. Är förstås lätt såhär i efterhand att säga att jag blev lite för oddskåt med några spel och hade vid smartare val gått mindre på minus.

Men nu flyttar vi över fokus på lördagens matcher och det skall idag spelas en hel del med fotboll här i Finland när vi har någon match från varje finsk serie. Har i dagens blogg valt att förflytta mig till Österbotten och närmare bestämt Nedervetil var det idag spelas en historisk dammatch.

IK Myran

Nedervetil är en liten by som hör till Kronoby kommun i mellersta Österbotten. I byn bor det hela 1700 personer. Bifogar med en bild från Nedervetil ”centrum”

Matchen idag är den första matchen på landets högsta nivå som kommer att spelas på Nedervetil IP när hemmalaget IK Myran äntligen får efter 5 spelade matcher premiärspela på sin riktiga hemmaplan, lagets två första hemmamatcher spelades i Karleby eftersom planen i Nedervetil inte ännu var i spelbart skick i början av säsongen.

IK Myran lyckades förra säsongen ta steget upp till Naisten Liiga när man vann Ykkönen med 7 poängs marginal till tvåan PK-35. Från sina 22 spelade matcher vann man förra säsongen 18, spelade 2 oavgjorda och förlorade 2 med målskillnaden 70-17. Man var redan nära att ta steget upp till Naisten Liiga efter säsongen 2017, men fick då se sig slagna av ONS i kvalet.

IK Myrans trupp består till stora delar av spelare som varit med och fört upp laget från dom lägre divisionerna. Utöver dom lokala spelarna har man också plockat in en del med förstärkningar från USA bland annat anfallaren Chelsy Swackhammer som spelat i laget sedan år 2016 samt målvakten Jillian McVicker och mittfältaren Katie Murray, båda nya i truppen inför denna säsong.

Årets säsong såhär långt har inte varit den lättaste för IK Myrans del, man har från sina 5 spelade matcher 1 vinster och 4 förluster med målskillnaden 5-19. Framförallt är det i defensiven som man har haft stora problem som nykomlingar i årets serie. Endast i 2-1 vinst matchen hemma mot KuPS har man klarat sig defensivt bra, i dom övriga 4 matcherna har man släppt in 3 gånger 4 mål (mot TiPS, TPS & FC Honka) samt hela 6 mål i öppningsmatchen mot HJK.

Åland United

Åland United slutade förra säsongen på en fin 3:e plats i Naisten Liiga när man från 23 spelade matcher vann 14, spelade 4 oavgjorda och förlorade 5 matcher med målskillnaden 38-20. Inför årets säsong förväntades Åland vara ett av lagen som skulle vara med och strida om mästerskapet. Säsongen såhär långt har dock inte varit någon fullträff när man efter 7 spelade matcher ligger på en 4:e plats i tabellen efter 2 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 6-9.

Ser vi på trupen som Åland United har till sitt förfogande så har man en stark trupp som skall klara av att göra klart bättre ifrån sig än vad man har gjort såhär lång. I målet har man målvaktsduon Anna Tamminen & Paula Myllyoja som båda ingår i den finländska landslagstruppen, Myllyoja inleder förövrigt idag mellan stolparna. Det intressantaste nyförvärvet som man gjorde inför årets säsong är mittbacken Anna Westerlund som blev vald till Årets damspelare i Finland år 2018 och har spelat över 100 landskamper för Finland. Det stora problemet såhär långt i årets serie för Åland Uniteds del har varit i defensiven när man har bara gjort 6 mål på 7 spelade matcher, lägg ännu till att man gjorde 3 av mål i 3-2 vinstmatchen mot ONS för lite över en månad sedan.

Åland United har för tillfället 3 raka förluster och i dom 3 matcherna har man inte heller lyckats göra ett enda mål när matcherna slutat 2-0 till FC Honka, 1-0 till JyPK och 2-0 till HJK. Senast man lyckades göra mål var den 22 april hemma mot TPS i en match som man vann med 1-0.

Speltips och anlays

Vi har i dagens match två lag som har haft problem såhär långt in i serien. IK Myran har som serienykomling fått se hur stor skillnad det är mellan lagen i Naisten Liiga och Ykkönen. Defensiven har varit det område som man har haft klart mest problem med i år när man mött lagen som förväntas ta sig till övre slutserien. Glädjande för IK Myran har dock varit att man har i sina matcher lyckats skapa någorlunda med målchanser och ta tillvara på dom också. För Åland Uniteds del så ligger lagets problem i det offensiva spelet när man har gått mållösa från sina 3 senaste matcher, defensivt har man varit starka liksom förra säsongen också. Spelbolagen håller Åland United som rätt så klara favoriter inför dagens match när en vinst för dem ger odds runt 1.30. Enligt mig skall man också vara klara favoriter idag och allt annat än 3 poäng hem till Åland från denna match är mer eller mindre ett fiasko. AH linan för Åland United ligger för tillfället på -1.5 till odds runt 1.90. Får man bara offensiven att fungera inför dagens match så är det en lina som man skall klara av att lösa också. Tror dock att IK Myran lyckas göra minst ett mål idag, vilket innebär att Åland måste göra 3 mål för att lösa denna lina, så väljer därför att se på oddsen för över/under spelen var jag tycker vi har bästa värdet idag. Mitt spel i dagens match kommer således att vara över 3.5 mål till oddset 2.07 med 3/5 u hos NordicBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.