Speltips: KPV - Ilves - Semifinal i finska cupen

Fotboll boll 3/8

Fanns inte mycet att hurra över om man kollar på onsdagens bloggspel BLGM i TPS – AC Kajaani, matchen blev en tråkig tillställning som TPS vann med 1-0, Kajaani hade någon halvchans i början av andra halvlek men riktigt nära mål var man ändå inte. Överlag så var väl onsdagen inte den absolut bästa dagen heller när den slutade på -2.5 u, lämnade lite bittersmak i munnen när maxspelt på Närpes Kraft sprack i och med att Korsnäs kvitterade till 1-1 när matchuret visade 90+2 minuter.

Idag torsdag spelas det en del med intressant matcher här i Finland, hade först som avsikt att blogga om en match från Kolmonen men valde sen istället att blogga om en av dom två semifinalerna som spelas i Finska cupen idag.

KPV

Idag har det blivit dags för semifinalerna i årets finska cup som drog igång med gruppspelen i mitten av januari. I Karleby får hemmalaget KPV FC Ilves från Tammerfors på besök till Kokkolan Keskuskenttä, medan VPS möter hemma i Vasa IFK Mariehamn i den andra semifinalen.

KPV försöker idag tredje gången under sin existens att spela sig till en plats i finalen av finska cupen, åren 1982 och 2006 har man varit det förlorande laget i finalen. Ser vi på KPV:s säsong såhär långt i år så har den varit tudelad, i gruppspelet och utslagsmatcherna av finska cupen spelade man en bra fotboll och fick resultaten med sig. Sett till resultaten då så kunde man gå med goda förhoppningar till inledningen av årets Veikkausliiga. Hur har det då gått såhär långt i Veikkausliiga? Inte så värst bra om vi skall vara ärliga, laget ligger för tillfället på sista plats i tabellen, med 4 poäng upp till en kvalplats. Man har hunnit med att spela 7 matcher från vilka man har samlat ihop ynka 2 poäng, målskillnaden är inte heller direkt positiv när man har gjort 3 mål vilket är minst i årets Veikkausliiga och släppt in 13 mål vilket i sin tur är mest i serien.

En orsak till dom klena resultaten i Veikkausliiga är att man var tvungna att spela sina 3 första hemmamatcher i Seinäjoki eftersom lagts hemmaplan i Karleby inte var i speldugligt skick i inledningen på säsongen. Förra lördagen kunde man äntligen spela sin första match på sin riktiga hemmaplan när man fick ett 0-0 resultat mot FC Lahti. I den matchen gjorde man en helt tillfredsställande match och hade med lite bättre tur kunnat vinna matchen.

Till dagens match mot Ilves kan KPV ställa upp med en rätt så ordinarie öppningselva när man saknar endast skadade Isaac Shaze.

Ilves

Tammerforslaget Ilves har under sin existens spelat finalen i finska cupen totalt tre gånger. Senaste man var i finalen var 1990 när man vann med 2-1 mot HJK. Första gången laget tog sig till final var 1976 när man förlorade med 2-0 mot Reipas, tre år senare 1979 (fint år förövrigt) vann man för första gången finska cupen efter att ha besegrat TPS med 2-0.

Om KPV:s säsong såhär långt har varit tudelad så har Ilves gått fram som tåget under hela året. Vet inte hur många gånger jag redan har hunnit med att nämna följande sak i mina bloggar men det tåls att upprepas. Under år 2019 har Ilves inte ännu förlorat en enda match. I gruppspelet av finska cupen vann man 4 matcher och spelade 1 oavgjord. I Veikkausliiga har man hunnit med att spela 7 matcher med saldot 4 vinster och 3 oavgjorda och målskillnaden 6 – 1. Som man kan se från målskillnaden så ligger inte lagets styrka i det offensiva spelet utan i det defensiva. Målvakten och lagkaptenen Mika Hilander har i stora delar av årets matcher inte haft mycket att göra, men klivit fram när det har behövts med fina räddningar. En av lagets styrka är att man har kunnat rotera bra i truppen, delvis på grund av skador, detta har gjort att alla spelare som man har också har haft bra med matchträning när dom har fått starta matchen eller blivit inbytta. För tillfället börjar det också se bättre ut på skadefronten hos Ilves som idag får tillbaka i öppningselvan bl.a. Ilari Mettälä & Lauri Ala-Myllymäki.

Speltips och analys

Detta blir tredje gången under detta år som lagen spelar mot varandra. Lagen fanns i samma grupp i gruppspelet av finska cupen och den matchen vann Ilves med 2-1 efter att ha vänt ett 1-0 underläge i halvtid. I öppningsomgången av Veikkausliiga vann Ilves med 2-0 i en match som spelades i Seinäjoki.

Ser vi på formen hos båda lagen så skall Ilves, även om man är på bortaplan, vara favoriter i dagens match. Tar vi också i beaktande att Ilves får tillbaka till öppningselvan offensivt viktiga Mettälä & Ala-Myllymäki så tycker jag att man skall ha en bra chans till att ta årets tredje raka vinst mot KPV. Har svårt att se att dagens match skulle bli någon alltför målrik tillställning framförallt med tanke på att KPV har haft problem i offensiven och Ilves har varit så starka i defensiven i år. Tycker att spelbolagen har satt lite för högt odds på Ilves när det ligger runt 1.90, uppskattar själv att man borde stå runt 1.70 i odds. Kommer att ta två spel i dagens match, huvudspelet kommer att vara Ilves att vinna till oddset 1.92 med 3/5 u hos SBObet. Kan man inte spela där så finns samma spel hos t.ex. Bethard till oddset 1.89. Som andra spel kommer jag att ta Ilves + under 2.5 mål i matchen till oddset 3.50 med 2/5 u hos bet365. Enligt mig är dom troligaste slutresultaten i matchen 1-0 eller 2-0 till Ilves.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.