Speltips: HIFK - KuPS - Fjärde raka vinsten för KuPS?

HIFK 5/12

Lördagens bloggspel som samtidigt var ett maxspel, PK-35 -0.75 AH, slutade i en halvvinst när man vann med 1-0 hemma mot MPS/Atletico Malmi. Lördagen överlag går kanske inte till historien som världens bästa betting dag, men positiva är att den ändå lyckades stanna lite över +1 u, dessutom förlängdes den förlustfria bloggspelsviten till 18 raka spel. Är väl främst spelen från Ykkönen som lämnade en del att önska, när alla 3 spelen fick rättas som en förlust.

Under söndagen kommer det inte att spelas lika mycket matcher som lördagen bjöd på, men vi har ändå matcher från Veikkausliiga, Kakkonen, Kolmonen, U20 FM-serien & Damernas Ettan. Kommer i dagens blogg att stanna kvar i Helsingfors och ta fokus på en av dagens 3 matcher från Veikkausliiga.

HIFK

Helsingfors IFK var med i mina bloggar så sent som i onsdags när jag bloggade om dem inför kamratmötet mot IFK Mariehamn i en match som slutade 1-1. Matche mot KuPS blir således lagets andra hemmamatch denna vecka på Telia 5G-Areena.

Serienykomlingen HIFK ligger för tillfället nästsist i tabellen, när man från 6 spelade matcher har samlat ihop 5 poäng efter att ha vunnit 1 match, spelat två oavgjorda och förlorat 3 matcher med en målskillnad på 4-5. HIFK:s styrkor har såhär långt i år varit i det defensiva spelet, när man har en en av seriens bästa målvakter Arnold Otenio Origi som bland annat räddade en straff i förra mötet mot IFK Mariehamn. Utöver Origi i målet har försvarslinjen med Hassan Sessay, Hannu Patronen, Tero Mäntylä & Riku Selander spelat bra ihop. Tyvärr för HIFK:s del så kommer man att idag sakna den ena mittbacken när Tero Mäntylä är avstängd.

Det stora problemet hos HIFK ligger fortfarande i det offensiva spelet, var man har bara gjort 4 mål på 6 matcher. I dom matcherna som jag sett av laget har man haft svårt att skapa farliga målchanser framåt. Även om HIFK:s norske huvudtränare Tor Thodesen lyfter fram att laget har klarat sig spelmässigt bra i årets matcher, så tycker jag ändå att man ligger lite i överkant med 5 poäng. I majoriteten av sina matcher har man varit det lag som varit mera tillbakapressat än motståndarlaget.

KuPS

Savolax stålthet KuPS är inne i en fin period nu när man vunnit sina tre senaste matcher och ännu trevligare blir det om man ser på vilket sätt man vunnit sina 2 senaste matcher. Borta mot IFK Mariehamn låg man under med 3-0 efter första halvlek men vände till en 4-3 vinst i andra halvlek när Lucas Rangel avgjorde efter 90+3 minuter. I den senaste matchen, hemma mot KPV, gick man återigen i underläge till halvtidsvila när man förlorade första halvlek med 1-0. I den andra halvleken stod man igen för en fin vändning när Babacar Diallo gjorde 2-1 i 90+1 min och Lucas Rangel fastställde slutresultatet 3-1 några minuter senare.

KuPS som inför säsongen räknades tillsamman med FC Honka som ett av dom lagen som möjligen kunde hota HJK om ett eventuellt mästerskap fick i början av säsongen utstå en hel del med kritik när man från sina första 4 matcher spelade 3 oavgjorda och förlorade 1. Men tack vare dom 3 vinsterna som man tagit nu så parkerar man för tillfället på en 3:e plats i tabellen, 1 poäng efter serieledande SJK som har spelat en match mera.

Speltips och analys

Som lag så håller jag KuPS som det klart bättre laget av dessa två. Förväntar mig att KuPS skall denna säsong ligga i toppen av tabellen medan jag i min tur förväntar mig att HIFK kommer att finnas i nedre delen av tabellen och försöka undvika nedflyttning. Även om HIFK har tagit 5 poäng från sina 4 senaste matcher så tycker jag man inte har visat upp alltför mycket finlir och framförallt i offensiven har man sett svaga ut. Det som i min mening talar för KuPS idag, bortsett från att man har ett klart starkare och mera samspelt lag, är att HIFK kommer att spela utan viktige mittbacken Mäntylä och medan KuPS har fått vila och träna i en veckas tid blir matchen idag den 3:e för HIFK på 9 dagar. Mitt spel i dagens match kommer att vara KuPS -0.25 AH till oddset 1.709 hos Pinnacle med 4/5 u.

Om man inte kan spela hos Pinnacle så finns samma spel till 1.68 hos Bethard/ComeOn, 1.67 hos NordicBet/Betsson/Betsafe och 1.65 hos bet365. Alla dessa odds är också spelbara.

Oddsjämförelse och statistik till matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.