Speltips: Ilves - FC Honka - Fortsätter Ilves med sin obesegrade svit?

Fotboll 28/9

Måndagens blev återigen när båda spelen från den dagen fick rättas som en vinst, bland annat bloggspelet på AC Oulu över 1.5 mål när man vann borta mot AC Kajaani med 2-0. Även om min form för tillfället är klart godkänd, vill jag påminna om att det också kommer att komma svagare perioder när inget spel hittar hem. Kom därför ihåg att hålla insatserna på en saklig nivå. Nog om det, nu tar vi fokus på tisdagens matcher. Idag spelas det 3 matcher från Veikkausliiga och har valt att ta fokus på dagens toppmatch som spelas i Tammerfors.

Ilves

Tammerforslaget Ilves som för tillfället parkera på en tredje plats i Veikkausliiga, 1 poäng efter KuPS & SJK som har spelat 2 matcher mera, spelar idag sin första hemmamatch på deras ordinarie spelplan Tammelan stadion, dom tidigare hemmamatcherna i årets Veikkausliiga har man spelat på Ratina eftersom Tammelas gräsmatta inte ännu varit i speldugligt skick.

Ilves som redan tidigare har figurerat flitigt i mina bloggtexter under året fortsätter med sin smått otroliga svit när man inte har ännu förlorat en enda match i år, medräknat försäsongen och finska cupen. I Veikkausliiga har man från 5 spelade matcher 3 vinster och 2 oavgjorda med målskillnaden 4-0, detta betyder att Ilves och målvakten Mika Hilander nu har hållit nollan i 450 minuter i sträck. Förra veckans fredag var man till Helsingfors och fick med sig ett 0-0 resultat mot HJK. I den matchen spelade man återigen ett starkt defensivt spel och lyckades bra med att stänga ut HJK från farliga målchanser, samtidigt så skapade man inte alltför mycket framåt i offensiven heller om vi skall vara helt ärliga.

Kollar vi lite närmare på statistiken från matchen mot HJK så berättar det ganska mycket om Ilves defensiva styrka att HJK inte lyckades få iväg ett enda skott mot mål även om man vann bollinnehavet med rätt så klara siffror så var Ilves inte egentligen i något skede så värst mycket tillbakapressat.

En annan styrka hos Ilves har i år varit att även om man har haft skador på sina nyckelspelare så har dess ersättare stigit fram och gjort bra matcher, man har till exempel i dom senaste matcherna saknat både Matias Ojala & Ilari Mettälä, två spelare som normalt sett skall vara med i en ordinarie öppningselva. Utöver dessa så har man också såhär långt fått klara sig utan den tilltänkte första anfallaren Samuel Afum som nu sakta men säkert börjar komma tillbaka från sin skada.

FC Honka

Esbolaget FC Honka som före säsongen räknades som ett av lagen som skulle ha möjlighet att utmana HJK om ett eventuellt mästerskap, har såhär långt i säsongsinledningen både blandat och gett. Man har från sina 5 spelade matcher vunnit 3 och förlorat 2. Vinsterna kom mot KuPS, RoPS & FC Inter medan förlusterna kommit mot IFK Mariehamn & HIFK. I den senaste matchen som man spelade förra veckans måndag gjorde man en otroligt dålig match när man förlorade med 2-0 borta mot HIFK.

Det stora problemet hos FC Honka såhär långt in på säsongen är i lagets defensiv då man släppt in alltför många mål. Med sina 8 insläppta mål på 5 matcher är man för tillfället det lag som släppt in fjärde mest mål i årets Veikkausliiga. Offensivt har man dock sett klart bättre ut med 9 gjorda mål, lagets bäste målskytt är Borjas Martin som med sina 5 gjorda mål för tillfället leder skytteligan i Veikkausliiga.

Inför dagens match mot Ilves har FC Honka en del med skador i sin trupp. Man saknar Jonas Levänen, Luis Silva, Gideon Baah medan viktige mittbacken Robert Ivanov och mittfältaren Lucas Kaufmann båda inleder idag på bänken. I och med att man saknar både Ivanov och Baah från sin öppningselva idag får man återigen spel med ett nytt mittbackspar i dagens match mot Ilves.

Speltips och analys

Ser vi på hela år 2019 så håller jag för tillfället Ilves som det bästa fotbollslaget i Finland. Spelmässigt har man under hela säsongen sett starka ut och som jag redan många gånger påpekat så är det framförallt defensivt som man har imponerat. Jämför vi trupperna mellan varandra så har Honka på pappret ett något starkare lag än vad Ilves har, men ute på spelplanen var matcherna avgörs har det såhär långt varit ombytta roller. Honkas tränarpar Vesa Vasara & Sampo Koskinen har ännu en del att jobba med i hur man organiserar laget och framförallt i det defensiva arbetet.

Spelunderlaget idag på Tammela är kanske inte direkt i bästa skick ännu, vilket gör att vi kan utesluta att det blir något värst mycket skönlir som vi bjuds på idag, detta i sin tur borde enligt mig passa Ilves bättre än Honka som normalt sett vill spela ett spel var man håller bollen på marken. Tror att matchen i sig kan bli en rätt så jämn tillställning, har dock svårt att se att Honka skulle klara av att åka hem med alla 3 poängen idag. Enligt mig skall Ilves vara det lag som skall vara närmare en vinst idag, framförallt med tanke på att Honka spelar igen med ett nytt mittbackspar. Mitt spel i dagens match kommer att vara Ilves +0.0 AH till oddset 1.90 med 3/5 u hos bet365. Vill man riskera mera och få högre odds kan man också köra Ilves -0.25 som finns till odds mellan 2.20 – 2.30 på diverse bolag och vill man igen spela lite mera safe så kan man ta Ilves +0.25 AH som ligger runt 1.60 hos diverse bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.