Speltips: JBK - OLS - Inleder JBK säsongen med en vinst?

Jakobsstad 5/5

Lördagens bloggspel fick rättas som en vinst när Reipas +0.5 AH spelet hittade hem efter att man inledde sin säsong med en 3-1 vinst hemma mot JäPS. Överlag så blev lördagen en klart godkänd dag som slutade på nästan +40 U och en ROI på 157%. Dagens höjdpunkt var sen helt klart U20 matchen mellan PK-35 Vantaa U20 – RiPS U20 som utvecklades till en refillfest efter att hemmalaget vann matchen med hela 13-0. Sannolikheten att det kommer att komma liknande matcher ofta denna säsong håller jag inte som värst trolig, men trevligt att man lyckades bra med den en gång i alla fall.

Idag söndag har vi ett lite skralare utbud med matcher som skall spelas här i Finland. Totalt idag kommer det att spelas två matcher i Veikkausliiga, fem matcher i Kakkonen, tre matcher i Kolmonen och tre matcher i U20-serien. Har sedan igår ute några speltips för dagens matcher och har nu i dagens blogg valt att ta fokus på en match från Kakkonen som spelas i Finlands vackraste stad, nämligen Jakobstad.

JBK

JBK som förra säsongen slutade på en 7:e plats i Kakkonen – Grupp C efter att från 22 matcher ha vunnit 7, spelat 3 oavgjorda och förlorat 12 matcher med målskillnaden 30 – 41 har en rätt så händelserik vinter och vår bakom sig. Under slutet av förra året så tydde det mesta på att JBK inte överhuvudtaget skulle fortsätta på denna nivå som man nu spelar. Första problemet som JBK hade efter att säsongen 2018 tog slut var att man hade svårigheter att få tillstånd en ny styrelse som skulle leda klubben vidare i dess existens. Sen i slutet av januari 2019 meddelade huvudtränaren Craig Ramsey plötsligt att han inte längre kommer att leda laget. I mitten av februari blev den sedan klart att Jonas Sandlin, som efter Ramseys avgång fungerat som tillfällig tränare, tar över huvudansvaret och leder laget i år tillsammans med Anders Brunell som hans assisterande tränare.

Efter den turbulenta vintern som man har haft så ser laget ändå ut att ha rest sig på ett bra sätt och är klara för dagens seriestart. Enligt Sandlin så har man fått ihop ett slagkraftig lag som tränat bra under vintern och han ser det som en realistisk målsättning att laget skulle klara av att placera sig bland dom sex bästa i gruppen. Truppen som JBK har till sitt förfogande består till stora delar av unga lokala spelare, varav en del redan hunnit spela med samarbetsklubben FF Jaro på en högre nivå. Överlag så kan vi förvänta oss att det kommer att vara en hel del med spelartrafik i år mellan Jaro, JBK, Jaro U23 & Jaros U17-lag som spelar i FM-serien. En spelare som i år förväntas bli en nyckelspelare i det offensiva spelet är Wilterlynd Inalien som under vintern kom på provspel till FF Jaro, utan att lycakas spela till sig ett kontrakt där. I Inalien får JBK nu en löpstark och fysisk anfallare som kommer att vara viktig för laget när man skall pressa uppifrån.

Till dagens seriepremiär kommer JBK att få in tre spelare från FF Jaro när målvakten Topi Valtonen, försvararen Jusa Ihalainen anfallaren Severi Kähkönen kommer att förstärka laget.

OLS

Uleåborgslaget OLS spelade förra säsongen i samma grupp som JBK och slutade på en 8 plats i serien. Från sina 22 spelade matcher vann man 6, spelade 6 oavgjorda matcher och förlorade 10 matcher med målskillnaden 22-36. Laget har inför årets säsong fått en ny huvudtränare nä rAugustine Jibrin tog över laget. Årets säsong blir den första för Jibrin som huvudtränare i ett lag, under sin spelarkarriär tillbringade han flera år i Finland.

Under vintern spelade OLS i Kakkosen Cup i samma grupp tillsammans med PS Kemi, JS Hercules & RoPs 2, man lyckades dock inte ta sig vidare från gruppspelet efter två vinster och två förluster. Efter cupspelet har man spelat en del med träningsmatcher, främst mot lag från lägre divisioner. Resultaten har kanske lämnat en del att önska när man bl.a. spelade 1-1 mot AC Oulu Akatemia och förlorade med 5-4 mot OTP, två lag som denna säsong spelar i Kolmonen. Ser vi på truppen som OLS har till sitt förfogande så är det en rätt så ung trupp var majoriteten av spelarna också spelade med laget förra säsongen. Man har också fyllt på laget med en del unga lovande spelare från U17-laget som förra säsongen slutade på en 3:e plats i FM-serien. Jibrin säger i en intervju inför säsongstarten att lagets målsättning är att placera sig bland dom fyra bästa lagen i årets serie, vilket enligt mig i alla fall är en väldigt optimistisk målsättning. Lagets huvudsakliga målsättning är dock att utveckla unga dom unga spelarna så att man är klara av att ta nästa steg i karriären. OLS har ett liknande samarbete med AC Oulu som JBK har med Jaro. För OLS del så spelar AC Oulu match imorgon, vilket normalt sett leder till att man har svårt att få in spelare som kan förstärka laget.

Speltips och analys

Efter all turbulens som JBK har fått gå igenom under slutet av förra året och i början av detta år så tycker jag att man kan se optimistiskt på årets säsong. Man har i mitt tycke lyckats samla ihop ett slagkraftigt lag som skall klara av att göra bra ifrån sig, framförallt på hemmaplan var man under säsongen ofta kommer att få in spelare från FF Jaro. För OLS del så har det varit rätt så svårt att få in någon hundraprocentig information om var laget står för tillfället, ser vi dock på deras resultat från träningsmatcherna så får man förbättra en hel del om man skall lyckas placera sig bland dom fyra bästa lagen i serien. Säsongen 2018 hade JBK relativt lätt mot OLS när man vann båda inbördesmatcherna, 2-0 hemma och 3-1 borta. Med tanke på hemmaplansfördel och att jag anser att JBK har en starkare trupp till sitt förfogande så kommer mitt spel idag att vara JBK -0.25 AH till oddset 1.775 med 4/5 u hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.