Speltips: Reipas - JäPS - Jari Litmanens moderklubb tillbaka i förbundets seriesystem

Litmanen 5/4

Fredagens bloggspel fick rättas som en vinst när Veikkausliiga matchen HJK – Ilves slutade 0-0 och Ilves +0.5 AH spelet hittade hem. Som jag tidigare nämnt så är formen bra på bloggspelen för tillfället när jag har lyckats skrapa ihop 10 vinster och en 1 push från dom 11 senaste bloggarna. Överlag så var fredagen en helt godkänd dag som slutade runt +10 u, tyvärr så var jag rätt så snett ute på dom live spelen som jag tog igår vilket drog ner totala resultatet. Men nu lämnar vi fredagen bakom oss och tar fokus på lördagens utbud, vilket i sin tur är rätt så stort när vi har matcher från Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen, Naisten Liiga, Naisten Ykkönen & U20. Har sedan tidigare ute två maxspel för idag och har i dagens blogg valt att ta fokus på en match från Kakkonen – Grupp A

Reipas

Reipas är en gammal anrik förening som bildades 1891 i Viborg som Viipurin Reipas. Efter att Sovjetunionen anföll Finland under andra världskriget flyttade många Viborg-bor till Lahtis och tog med sig klubben. Reipas storhetstid som klubb kom under 60- och 70-talet när man 3 gånger blev finska mästare och vann finska cupen 7 gånger, ännu under början av 90-talet spelade man i den högsta serien här i Finland. Under början och mittet av 90-talet led man av stora ekonomiska problem vilket slutligen ledde till en sammanslagning med FC Kuusysi varifrån laget FC Lahti föddes. I och med sammanslagningen 1996 förflyttades Reipas existens till skrivbordslådan. Laget har fostrat flertal duktiga finska spelare och framförallt är det en viss spelare som sticker ut som gjorde år 1987 debut i lagets orange-svartrandiga speldress, nämligen Jari Litmanen.

I år gör Reipas äntligen comeback i finska bollförbundets seriesystem efter att man säsongen 2018 vunnit sin grupp i Kolmonen i en överlägsen stil. Från 22 spelade matcher förra säsongen vann man smått otroliga 21 medan den sista matchen slutade oavgjort, lagets målskillnad förra säsongen var 114 – 13, så man kan lugnt säga att laget var värda sitt avancemang till Kakkonen. Efter avancemanget till Kakkonen kom Reipas och FC Lahti överens om ett samarbete mellan klubbarna vilket leder till spelarutbyte. Ser vi på truppen som Reipas har till sitt förfogande i år så har man en bra mix av unga lovande spelare och rutinerade spelare med erfarenhet från spel på högre nivåer. Bland annat följande spelare har rutin från spel i Veikkausliiga Riku Heini, Onuray Köse, Jussi Hauhia & målvakten Juha Tuomi av dessa är framförallt 28-årige Riku Heini en spelare som kunde spela på en högre nivå än vad han gör nu, Heini har under karriären hunnit med att göra 24 ungdomslandskamper för Finland samt över 100 matcher i Veikkausliiga med FC Lahti & VPS.

Under årets försäsong har Reipas sett bra ut i dom träningsmatcherna som man har spelat och man har lyckats ge bra med speltid åt sin hela trupp. Förväntar mig att Reipas med sin rutin och tack vare samarbetet med FC Lahti skall ha goda möjligheter att göra en bra säsong i årets Kakkonen.

JäPS

Järvenpään Palloseura som kommer från staden Träskända går nu inför sin 9:e säsong i Kakkonen. Säsongen 2018 gjorde JäPS en av sina bästa säsonger i Kakkonen när man slutade på en andra plats i grupp A, två poäng efter gruppvinnaren MyPa. Från sina 22 spelade matcher vann man 10 spelade 8 oavgjorda och förlorade 4 med målskillnaden 60 – 38. Med sina 60 gjorda mål var man det lag som gjorde flest mål av alla lagen som spelade förra säsongen i Kakkonen. En styrka i förra säsongens offensiva spel var att man inte var beroende av enbart en anfallare som skulle göra målen utan fick målen utspridda mellan flera spelare. Lagets bästa målgörare förra säsongen var Tuure Nurmi med 13 mål på 20 matcher. En av dom största utropstecknen förra säsongen var 18-årige mittfältaren Herkko Kuosa som gjorde 7 mål på 17 matcher.

JäPS har inför årets säsong lyckats med att hålla sin trupp rätt så bra samman. Man har också fått in några intressanta nyförvärv när bland annat målvakten Altti Mäkinen återigen kommer att dra på sig klubbens färger. Just defensiven är det som JäPS måste utvecklas på från förra säsongen, med sina 38 insläppta mål hade man bara 4 lag i gruppen som släppte in flera mål. Ett annat intressant nyförvärv hos JäPS är anfallaren Kron Rexhepi som skrivit på för klubben, efter att under säsongen 2018 redan ha hunnit spela 4 matcher med JäPS och i vilka han gjorde 4 mål. Tillsammans med Nurmi kommer Rexhepi att bilda ett av seriens bästa anfallspar.

Försäsongen för JäPS del har resultatmässigt varit klart godkänd, men framförallt det som har varit mest glädjande är att man har sett bra ut i det defensiva och inte släppt in alltför mycket mål. Kan man hålla sig fri från skador på sina nyckelspelare och täppa till defensiven jämfört med vad den var säsongen 2018 tror jag att man återigen kommer att finnas med i toppen av tabellen.

Speltips och analys

På förhand sett har vi en match mellan två bra lag framför oss idag på Lahden Kisapuisto. Även om Reipas är nykomlingar i årets Kakkonen så har man bra med rutin och jag tror inte att man kommer att dras med några större premiärnerver inför dagens match. JäPS har under sina 9 raka säsonger i Kakkonen hunnit med att samla på sig bra med rutin, överlag har dock JäPS ofta haft problem i inledningen av serien och inte fått till dom resultaten som man hade önskat sig. Ser vi på oddsen i dagens match så tycker jag själv att JäPS kanske är lite för stora favoriter idag, när en bortavinst ger i odds 1.90 – 2.00. Tycker att Reipas med sin trupp skall ha goda möjligheter att lösa minst en poäng idag på hemmaplan och mitt spel från denna match kommer att vara Reipas +0.5 AH till oddset 1.80 med 3/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.