Speltips: HJK - Ilves - Fortsatt tungt för HJK?

Torsdagens bloggspel slutade tyvärr i en push när LPS vann med 3-1 borta mot HooGEE, synd att man inte kunde utöka sin 3-1 ledning som man hade efter första halvlek. Samitdigt betydde det att bloggspelen slutade på 9 raka vinster. Torsdagen annars var kanske inte den bästa dagen när den slutade på näsan -10 U. Man kan alltid gråta över att några matcher kunde haft ett bättre slut, men sen igen så har den senaste veckan annars haft med sig marginalerna på rätt sida. Överlag så är jag nöjd med spelen från igår, även om resultatet lämnade en hel del att önska.

Idag fredag har vi sen en hel del med matcher som skall spelas här i Finland, Veikkausliiga bjuder på två matcher medan det i Kolmonen spelas över 20 matcher idag, oklart ännu om några matcher eventuellt kommer att bli flyttade p.g.a. snöregn i östra Finland. Har valt att i dagens blogg ta en närmare blick på en av matcherna som spelas i Veikkausliiga.

HJK

Var skall man börja när vi går igenom fallet HJK och läget hos dem är för tillfället? Vi kan börja medd att kolla på dom 3 målsättningar som klubben gick ut med redan i början av året:

  1. Vinna finska cupen
  2. Vinna Veikkausliiga
  3. Kval in till gruppspelet i Europa

Hur har det gått då såhär långt? Inte direkt bra får vi väl lov att säga. Finska cupen slutade i ett fiasko för laget när man inte ens lyckades med att ta sig vidare från gruppspelet, vilket redan är en bedrift i sig när 4 av 6 lag tog sig vidare från gruppspelet. Veikkausliiga starten då? Poängmässigt började ju säsongen helt bra för laget när man vann sina två öppningsmatcher, båda två med 2-1 hemma mot FC Inter respektive IFK Mariehamn. Kollar vi närmare på dom matcherna så gjorde man inte någon större match i någon av dem, framförallt mot IFK Mariehamn hade man maximalt med tur med sig när man låg under ännu i den 89:e minuten med 1-0. Efter dom två inledande matcherna spelade man 3 oavgjorda matcher först 0-0 borta mot KuPS & SJK som följdes upp med 1-1 hemma mot HIFK, oroväckande från dessa tre matcher är att lagets bästa spelare var målvakten Maksim Rudakov som framförallt i matcherna mot KuPS och SJK var skillnaden mellan förlust och oavgjort.

Sen kommer vi fram till årets största bottennapp såhär långt, bortamatchen mot FC Inter som spelades denna veckas måndag och vilken man förlorade med hela 4-1. Laget fick en bra inledning på matchen när FC Inter och framförallt målvakten Henrik Moisander bjöd på 1-0 målet åt HJK i den första minuten. Efter det så var det slut på det roliga för HJK:s del i matchen och man gjorde många missar framförallt på mittfältet var man tappade bollen både vid 1-1 och 2-1 målet samt utvisiningen som Faith Friday Obilor drog på sig. Ser vi på statistiken från matchen så lämnar det också en hel del att önska för HJK:s del.

Varför har HJK gått så dålig i år? Den största bidragande orsaken är att man var sent ute med sitt lagbygge när man plockade in många spelare precis före seriestarten. En annan orsak är att man har haft fruktansvärt att skapa till sig ordentliga målchanser i årets serie, vilket har lett till att framförallt anfallaren Marco Bueno har fått utstå en hel del med kritik.

FC Ilves

Tammerforslaget FC Ilves som jag har hunnit blogga om en hel del redan denna säsong fortsätter med sin något smått otroliga obesegrade svit detta år. Laget har spelat totalt 17 matcher i år och inte förlorat en enda av dessa matcher. I årets Veikkausliiga har man hunnit med att spela 4 matcher från vilka man tagit 3 vinster och 1 oavgjord, målskillnaden för laget såhär långt är 4-0. Dom fina resultaten som laget gjort såhär långt har inte gått obemärkt förbi när lagets tränare Jarkko Wiss blev vald till april månads tränare i Veikkausliiga och målvakten Mika Hilander & mittfältaren Jair kom med i månadens lag.

Ilves kommer till dagens match efter en 1-0 vinst hemma mot FC Lahti. Den matchen var en rätt så normal match av Ilves var man spelar ett bra och disciplinerat försvarsspel och inte ger bort alltför många målchanser åt motståndarlaget.

Från FC Lahti matchen ådrog man sig inte några nya skador i truppen, utan saknar fortfarande samma spelare till dagens match när Mikael Almén, Ilari Mettälä, Matias Ojala, Samuel Afum & Iiro Järvinen är utanför truppen.

Speltips och analys

Ilves och HJK har såhär långt mötts totalt 29 gånger i Veikkausliiga, av dom matcherna har HJK vunnit 14, medan Ilves bara vunnit 4 matcher mellan lagen och 11 gånger har man delat på poängen. Av dom 4 vinsterna som Ilves har lyckats ta mot HJK har alla kommit på lagets hemmaplan.

Ser vi på formen hos båda lagen så tycker jag det skiljer en hel del mellan dem för tillfället. HJK har inte fått igång sitt spel i något skeda av försäsongen eller säsongsinledningen medan Ilves sett starka ut hela året. Det som har varit oroväckande för HJK är att man har haft stora svårigheter att skapa målchanser vilket också kan ställa till det en hel del idag när Ilves stora styrka igen är i det defensiva arbetet var man sett bra ut hela säsongen. Telia 5G Areena var dagens match kommer att spelas har som sagt varit en svår arena för Ilves som ännu är utan vinst där, räcker det till vinst idag låter jag vara osagt men sett till formen och vad lagen såhär långt har visat upp under säsongen så tycker jag att Ilves skalla ha bra möjligheter att undvika en förlust vilket gör att mitt spel idag kommer att vara Ilves +0.5 AH till oddset 1.86 med 3/5 u hos Bethard

Oddsanalys och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.