Speltips: IFK Mariehamn - KuPS - Fortsätter IFK sin fina trend eller tar KuPS sin andra raka vinst?

Finland 5/1

Dags för maj månads första blogg idag. Ännu några ord om april månad, som minst sagt blev grym när hela månaden slutade på 134% ROI och +116.59 u. Bloggspelen gick också bra på slutet av månaden när dom 8 senaste fick rättas som en vinst. Nu skall vi dock genast erkänna att månaden var exceptionellt bra och sannolikheten till att maj månad skulle bli lika bra håller jag rätt så minimal. Men försöker såklart göra så bra ifrån mig som möjligt.

Nu under första maj så har vi inte direkt ett stort utbud av matcher när det spelas bara en match i Veikkausliiga som jag i dagens blogg har valt att ta en närmare blick på.

IFK Mariehamn

Hela Ålands lag IFK Mariehamn har inlätt årets Veikkausliiga på ett minst sagt övertygande sätt när man från sina 4 spelade matcher har 3 vinster och 1 förlust med målskillnaden 10 – 3. Lägger man ännu till att årets enda förlust såhär långt kom borta mot HJK i en match som man ledde med 1-0 ännu när matchuret visade 89:e min. Utöver spelet i Veikkausliiga så har man också gått bra i årets finska cup var man tagit sig fram till semifinalen.

Vad är det då som har gjort att IFK Mariehamn har gått så bra i år om man t.ex. jämför med säsongen 2018 när man länge fick slåss om förnyat kontrakt i Veikkausliiga? En stor orsak är att man genomgick en stor förändring i laget när flera av dom rutinerade spelarna som varit länge med valde att antingen sluta eller flytta till andra klubbar, detta gav IFK Mariehamn att bygga upp sitt lag på nytt och såhär långt har man lyckats mera än bra med nyförvärven. Framförallt holländska mittbacksparet Rick Ketting – Robin Buwalda har sett stabila ut såhär långt in i säsongen. En annan orsak till den stora förändringen med årets resultat är att i och med den stora omsättningen av spelarna som man hade i truppen så valde lagets huvudtränare Petter Lundberg att samtidigt ändra på lagets spelsystem. Offensivt har IFK Mariehamn varit minst sagt effektiva i år när man har gjort mål på 31% av skotten som man haft på mål. Laget kommer från en 4-0 vinst i senaste matchen borta mot serienykomlingen KPV.

Till dagens match kommer IFK Mariehamn att sakna skadade Gustaf Backaliden och avstängda Robert Crawford. Båda spelarna är spelare som normalt sett skall vara med i en ordinarie öppningselva. IFK Mariehamn ställer idag upp med följande lag.

KuPS

Om säsongen såhär långt för IFK Mariehamns del har varit en fullträff så kan man inte kanske direkt säga samma sak om KuPS som inför säsongen var en av dom stora medaljfavoriterna. Laget har hunnit med att spela 5 matcher med facit 1 vinst, 3 oavgjorda och 1 förlust och målskillnaden 6-8. Låt säga att laget också har haft en del otur i några av sina matcher, i den första oavgjorda matchen hemma mot RoPS släppte man in 2-2 i matchen sista minut medan man i den oavgjorda matchen borta mot FC Lahti lyckades med bedriften att tappa en 3-0 ledning i halvtid till ett 3-3 resultat. I den senaste matchen som spelades förra veckans fredag tog man äntligen säsongens första vinst när man på bortaplan vann med 1-0 mot RoPS.

Den största enskillda orsaken till varför KuPS såhär långt resultatmässigt har underpresterat är att man har haft problem i defensiven och släppt in onödigt många lätta mål på bland annat fasta situationer. Glädjande för laget är att i vinstmatchen mot RoPS så gjorde mittbacken Tabi Manga sin första match från start och försvaret såg direkt klart bättre ut.

Till dagens match mot IFK Mariehamn har RoPS inga större avbräck och man inleder med en mer eller mindre ordinarie öppningselva, personligen hade jag dock kanske hellre sett Reuben Ayarna på mittfältet än på bänken var han inleder idag.

Speltips och analys

Matcherna mellan IFK Mariehamn och KuPS har genom åren varit rätt så fysiska och målrika tillställningar. Planen i Mariehamn är till storleken rätt så liten, vilket ofta leder till ett fysiskt och rätt så fartfyllt spel var man snabbt anfaller från ena sidan till andra. Dom senaste säsongerna har IFK Mariehamn borta varit något av en favoritmotståndare för KuPS fysiska lag, sedan säsongen 2015 har lagen mötts 6 gånger på Åland och KuPS har vunnit 4 av dom matcherna medan 1 har slutat i en hemmavinst och 1 oavgjort.

På förhand sett så tycker jag att dagens match skall vara en rätt så jämn tillställning. Även om IFK Mariehamn såhär långt denna säsong har sett spelmässigt bättre ut än vad KuPS har gjort så håller jag KuPS som lag som ett något starkare lag än vad IFK Mariehamn är. Tror också att bortavinsten mot RoPS ger KuPS en rätt så bra boost som gör att man nu kan spela lite mera avslappnat och inte längre behöver jaga säsongens första vinst med våld. Tycker också att IFK Mariehamn har över presterat något sett till sin normala nivå och mitt spel i dagens match kommer att vara KuPS +0.25 AH till oddset 1.82 med 3/5 u hos Bethard.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.