Speltips: Frölunda HC-Djurgårdens IF - Ett vaket DIF i första perioden?

Förlunda Djurgården 30/4

Vi kliver in i den femte matchen av finalserien i SM-slutspelet där vi har 2-2 i matcher efter att Djurgården vände och vann den senaste matchen på Hovet med 3-2. Ny match ikväll på Valborgsmässoafton där Frölunda har hemmaplansfördelen i Scandinavium. De har dragit nytta av den fördelen tidigare under säsongen och slutspelet. Ny hemmaseger att vänta, eller ska Djurgården ordna fram en matchboll till torsdag?

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Frölunda HC-Djurgårdens IF, 30/4, 20:00.

Sent nedsläpp såhär på Valborgsmässoafton. Bara att glömma majbrasor och allt vad Valborg brukar innebära då vi återigen har en riktigt fin match-up framför oss i denna finalserie där det alltjämnt är tätt och spännande. Ny match i Scandinavium där Frölunda nu varit ostoppbara i femton matcher i sträck och under hela slutspelet. Djurgården vet nu vad som krävs i denna hall efter två raka nederlag.

Utnyttjar Frölunda hemmaplanen?

Ja femton raka segrar i Scandinavium är ett riktigt bra facit för Frölunda som brukar ta tag i taktpinnen, sätta hög press och göra det första målet i matcherna och sedan dra det längsta strået. Nu var man nära att dessutom vinna på bortaplan i det senaste mötet där man hade 0-2 på Hovet men strulade till det med straff emot sig och två snabba mål för Djurgården som vände matchen.

Frölundas höga press är något varit nyckeln i hemmamatcherna hittills under slutspelet. I den andra hemmamatchen som man vann med 5-2 gick man ut stenhårt i den första perioden med mål efter en minut genom Jacob Moverare. Nyckeln för Frölunda kommer ikväll vara att återigen sätta den där högra pressen på Djurgården i Djurgårdens zon och därigenom skapa chanser. Visade sig vara ödesdigert att inte upprätthålla pressen senast mot Djurgården, förvisso på bortaplan. Men i och med det fick Djurgården mer yta och tid att spela pucken på vilket ledde till mål och målchanser för Stockholmarna.

Djurgården måste stå emot första anstormningen

Som jag nämnde ovan blev det i den senaste Scandinavium-matche ett tidigt mål som föranleddes av att Frölunda var otroligt påslagna och alerta samtidigt som Djurgården nästan satt kvar i omklädningsrummet.

Nyckeln för Djurgården i denna match kommer vara att vårda pucken i egen zon men samtidigt vara rejält påslagna för att kunna stå emot den förmodade Frölunda-anstormningen i den första perioden. Djurgården kommer i den första perioden säkerligen att få slå ifrån sig en hel del puckar och inte ha särskilt mycket offensivt eget spel. Håller man ut i den första perioden och förlitar sig på omställningar kommer chanserna till segern öka. Djurgården vet om att man nog inte kommer kunna avgöra denna matchen i första perioden då Frölunda är som allra bäst. Det som stjälpte dem senaste matchen här i Scandinavium var att man inte alls var tillräckligt med när pucken släpptes inför den första perioden. Frölunda anstormade direkt och gjorde då alltså mål efter drygt en minuts spel. Är man påslagna och beredda på att Frölunda kommer dumpa puck och sätta hög press tidigt in i matchen finns möjligheter till att man reder ut den första perioden på ett bra sätt och kan jobba sig in i matchen.

Tre av de fem mål som man gjort i Scandinavium hittills har gjorts genom kontringar. Är det en matchbild som kan passa Axel Jonsson Fjällby kanske där Djurgården backar hem, låter Frölunda spela högt, för att sedan kontra. Såhär såg det exempelvis ut mot Färjestad i semifinalen.

Slutsats och speltips

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Inför den femte matchen i finalserien mellan Frölunda och Djurgården har jag med mig följande faktorer:

  • Frölunda otroligt starka på hemmaplan och i synnerhet i den första perioden med sin höga press i matchinledningen.
  • Djurgården var otroligt svaga första perioden senast här - måste vara med direkt från nedsläpp ikväll.
  • Ett defensivt inriktat Djurgården som får förlita sig på kontringar - som de gjort i de tidigare matcherna här.

Dessa faktorer gör att jag i första hand kommer spela Noll mål innan 09:59 till två gånger pengarna då jag tror och tycker att Djurgården bör klara av den anstrormning som Frölunda kommer med i inledningen av matchen. Lyckades inte med det senast här - men då var man otroligt svaga i matchinledningen och helt frånvarande.

Noll mål innan 09:59

2.00 Unibet, 3/10 Units

Det andra spelet som jag tar i denna match är Djurgården under 0.5 mål i första perioden til 1.88. Jag tror som sagt att Frölunda i vanlig ordning kommer styra spelet och vara det lag med mest puck och mest tid i offensiv zon där Djurgården kommer få svårt att skapa egna anfall och etablera ett eget spel. Kommer i första hand att få förlita sig på kontringar eller på misstag av Frölunda. Värderar detta spel högt och investerar 6 units.

Djurgårdens IF Under 0.5 Mål (1a Perioden)

1.88 Unibet, 6/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.