Speltips: Ilves - FC Lahti - Två obsegrade lag ställs emot varandra i Tammerfors

Fotboll 28/9

Torsdagens bloggspel fick rättas som en vinst när FC Honka vann med 3-2 hemma mot FC Inter i Veikkausliiga, samtidigt betydde det att 7:e bloggspelet i rad fick rättas som en vinst vilket lär börja vara nytt personligt rekord om jag inte minns helt fel. Torsdagen överlag var annars också en grym dag som slutade runt +30 u och en ROI på lite över 200%. Nu skall vi dock genast vara ärliga och säga att högst troligen kommer inte alltför många dagar att vara lika bra som gårdagen var, men passar på att njuta nu så länge som man kan.

Idag fredag spelas det en hel del med matcher här i Finland, för det första så har vi totalt 3 matcher som skall spelas i Veikkausliiga, utöver det så har vi en mängd med matcher som spelas i Kolmonen, närmare bestämt hela 16 stycken idag. Har sedan tidigare ute en del med spel till dagens matcher från Kolmonen och har i dagens blogg valt att ta fokus på en av matcherna från Veikkausliiga.

FC Ilves

Tammerforslaget Ilves får i en av dagens 3 Veikkausliiga matcher FC Lahti på besök till Ratinan stadion. Säsongen eller året 2019 har såhär långt för Ilves del varit klart godkänd resultatmässigt. I Veikkausliiga har man hunnit med att spela totalt 3 matcher med följande facit:

  • 2 – 0 vinst borta mot KPV
  • 0 – 0 hemma mot VPS
  • 1 – 0 vinst borta mot SJK

Lägger vi ännu till matcherna som man spelade under försäsongen och i finska cupen så har man i år spelat totalt 16 matcher med facit 14 vinster och 2 oavgjorda. Ilves gjorde spelmässigt en helt godkänd match denna veckas måndag på bortaplan mot SJK när man vann med 1-0 efter att Lauri Ala-Myllymäki gjort matchens enda mål efter en snygg frispark. I matchen mot Ilves fanns det ett flertal spelare som stack ut med en bra prestation hos Ilves, mittbacken Baba Mensah vann många höjddueller i försvaret, Emil Paul Tendeng som ser ut att ha hittat tillbaka till sitt rätt jag i och med återkomsten till Ilves stod återigen för en bra prestation på mittfältet.

Om vi börjar söka fram styrkor hos Ilves så är det en del saker som sticker ut. För det första så har truppen som man har till sitt förfogande hållits rätt så bra intakt under dom senaste säsongerna och spelarna känner bra till spelsystemet som huvudtränaren Jarkko Wiss vill att laget skall spela på. Defensivt har man sett starka ut under hela året när man i Veikkausliiga inte ännu har släppt in ett mål. Från sina 7 spelade matcher i årets finska cup har man släppt in 5 mål. Laget har också i år hållits rätt så fritt från skador på nyckelspelare, till dagens match saknar man långtidsskadade Matias Ojala, Matias Riikonen & Mikale Almén, utöver dessa saknas också Ilari Mettälä från dagens trupp. Av dessa spelare är Ojala & Mettälä spelare som normalt sett skall vara med i en normal öppningselva.

FC Lahti

FC Lahti är utöver Ilves ett av dom 3 lagen som i årets Veikkausliiga fortfarande är utan en förlust, det tredje laget är förövrigt HJK. Lahti har liksom Ilves hunnit med att spela 3 stycken matcher i årets Veikkausliiga med följande resultat:

  • 3 – 3 hemma mot KuPS
  • 1 – 0 vinst borta mot HIFK
  • 1 – 1 hemma mot FC Inter

Även om FC Lahti är ännu obesegrade så har man inte spelmässigt sett alltför bra ut i sina matcher. I varje match har man åtminstone stundtals varit rätt så tillbakapressade. En styrka i sig är dock att man i matcherna mot både KuPS och FC Inter lyckats hämta upp ett underläge, mot KuPS låg man under med hela 3 – 0 efter första halvlek medan man mot FC Inter låg under med 1 – 0 efter första halvlek.

Ser vi på FC Lahtis senaste match mot FC Inter, som spelades för en vecka sedan, så var man rejält tillbakapressade framförallt under första halvlek. I den andra halvleken kom man bättre in i matchen när FC Inter av någon konstig orsak började spela mera passivt. Glädjande för FC Lahti från den matchen var att 18-årige egna produkten Tomi Kult kunde göra sitt första mål i Veikkausliiga när han kvitterade till 1 – 1 i slutet av matchen.

&t=16s

Till dagens match mot Ilves kan FC Lahti ställa upp med en nästan skadefri trupp när man får tillbaka Jani Tanska, Teemu Jäntti & Jean-Christophe Coubronne efter skador, av dessa finns både Tanska & Coubronne med i den preliminära öppningselvan. Man saknar fortfarande skadade Jerónimo Amione, Drilon Shala & Irfan Sadik, av dessa spelare är det väl främst Shala som är en spelare för öppningselvan.

Speltips och analys

Även om båda lagen såhär långt är obesegrade i årets Veikkausliiga så är jag klart mera imponerad av det som Ilves har presterat ute på planen än vad FC Lahti har gjort. Ilves har i sina spelade matcher haft rätt så bra kontroll över matchhändelserna och spelat ett bra defensivt spel. FC Lahti i sin tur har mera blandat och gett i sina matcher, såklart visar det en styrka hos laget att man fortfarande är obesegrade utan att ha spelat bra i 90 minuter i någon av årets matcher. För mig skall Ilves dock ha en rätt så bra chans att ta alla 3 poängen idag på hemmaplan och mitt spel kommer att vara Ilves att vinna till oddset 1.87 med 3.5/5 u hos NordicBet. Kan man spela hos Pinnacle eller SBObet så finns samma spel där några punkter högre.

Oddsjämförelse och statistik till dagens match hittas i sedvanlig ordning här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.