Speltips: FC Honka - FC Inter - Dags för årets första hemmavinst för FC Honka

Finland 4/25

Fortsatt fin form när vi i tisdags fick rätta sjätte raka vinsten på bloggspelen när årets första #StadinDerby slutade 1-1 och underspelet på 2.75 mål hittade hem. Av den matchen så får HIFK vara klart mera nöjd med resultatet än vad HJK kan vara. Idag torsdag har vi en hel del med matcher som skall avverkas här i Finland när dom flesta grupperna från #Kolmonen startar, totalt spelas det idag 11 matcher i den serien, dessutom har vi två matcher som skall spelas i Veikkausliiga och har i dagens blogg valt att ta fokus på en av dessa matcher

FC Honka

Esbolaget FC Honka som räknas som ett av dom lagen som i bästa fall kan utmana HJK om ett eventuellt mästerskap denna säsong spelar idag sin fjärde match i årets Veikkausliiga. Från sina tre spelade matcher har man 2 vinster och 1 förlust. Man inledde sin säsong med att vinna 2-1 borta mot RoPS, i den andra matchen åkte man på en något överraskande hemmaförlust med 3-1 mot IFK Mariehamn och i den senaste matchen som spelades för lagets del förra veckans lördag vann man med 3-0 borta mot KuPS, i den matchen gjorde lagets mål av Juha Hakola, Borjas Martin (hans 3:e mål för säsongen) och 17-årige Arlind Sejdiu som gjorde sitt första mål i Veikkausliiga.

Spelmässigt har FC Honka såhär långt in på säsongen sett bra ut, framförallt på bortaplan var man varit det bollförande laget mot både RoPS & KuPS. Hemmamatchen mot IFK Mariehamn lämnade dock en hel del att önska, även om man tog en 1-0 ledning efter ca. 10 minuter. I den matchen blev man lite lidande av att spelunderlaget på hemmaplanen Tapiolan Urheilupuisto som är naturgräs var under all kritik och man kunde inte spela så bra efter marken som man ville.

Inför dagens match så saknar FC Honka långtidsskadade Jonas Levänen samt Gideon Baah som skadade sig under första halvlek i matchen mot IFK Mariehamn. Baah bildade i dom inledande matcherna mittbackspar med Robert Ivanov som i år igen har varit en av dom viktigaste spelarna för FC Honka. I förra matchen mot KuPS bildade Ivanov mittbackspar med Konsta Rasimus som förra säsongen var FC Honkas ordinarie mittbackspar, så saknaden av Baah blir kanske inte så stor ändå i detta fall.

FC Inter Turku

Åbolaget FC Inter har blandat och gett i inledningen av årets Veikkausliiga. Man har hunnit med att spela fyra matcher och från dom matcherna har man samlat ihop 4 poäng efter 1 vinst (2-1 borta mot VPS), 1 oavgjord (1-1 borta mot FC Lahti) och 2 förluster (2-1 borta mot HJK & 2-1 hemma mot SJK). Det stora problemet för FC Inter denna säsong har varit såhär långt att man har haft problem med att spela bra i 90 minuter. I förra matchen mot FC Lahti, som spelades förra veckans fredag, gjorde man en bra första halvlek och borde ha haft en större ledning än 1-0. I den andra halvleken tappade man sitt spel helt och hållet och bjöd på en relativt lätt kvittering för FC Lahtis del i slutet av matchen.

Inför dagens match mot FC Honka säger FC Inters tränare José Riveiro att han är nöjd med hur laget har sett ut i det offensiva spelet när man enligt honom i varje match har lyckats skapa mera målchanser än vad motståndarlaget har gjort. En spelare som i det offensiva har stuckit ut såhär långt är anfallaren Filip Valencic som gjort 4 mål på 4 matcher. Enligt Riveiro måste laget dock vara mera effektiva i avsluten för att undvika liknande situationer som mot FC Lahti i senaste matchen.

Skadeläget hos FC Inter är fortsatt det samma som det var till matchen mot FC Lahti, med säkerhet saknas endast långtidsskadade Albion Ademi som nu går in i sista fasen av hans rehabilitering.

Speltips och analys

Båda lagen försöker spela en liknande fotboll var man är det bollförande laget och genom det få ett spelövertag som leder till mål och att man vinner matchen. Lagen möttes i gruppspelet av årets finska cup i Esbo i en för FC Inters del betydelselös match som slutade i en 2-0 vinst för FC Honka efter att FC Inter fått spela sista 30 minuterna med en man mindre efter ett idiotiskt rött kort av Álvaro Muñiz. Ser vi på resultaten från förra säsongen så var det fördel för FC Honka som vann två av lagens tre inbördes matcher i Veikkausliiga medan den tredje slutade oavgjort, båda vinsterna för FC Honka kom på bortaplan medan man i Esbo delade broderligt på poängen efter ett 2-2 resultat.

Även om FC Honka inte gjorde någon bra match i sin senaste hemmamatch mot IFK Mariehamn så skall man i mitt tycke vara favoriter här i dagens match mot FC Inter. Ser vi på spelmaterialet som båda lagen har så håller jag FC Honkas trupp starkare, man har dessutom sett bra ut i sina båda bortamatcher medan FC Inter, som jag redan tidigare nämnde, har haft svårt att spela bra i fulla 90 minuter. Mitt spel i dagens match kommer att vara FC Honka att vinnna till oddset 1.89 med 3.5/5 u hos NordicBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.