Speltips: HJK - HIFK - Årets första #StadinDerby

Fotboll Toni 1/27

Fin form för tillfället på bloggspelen när måndagens spel Ilves +0.25 AH fick rättas som en vinst när Ilves vann med 1-0 borta mot SJK, vilket samtidigt betyder att dom fem senaste bloggspelen har rättats som en vinst. Nu under tisdagen spelas det bara en match i Veikkausliiga men det är sen en desto intressantare match när #Stadinderby gör comeback efter ett års frånvaro.

HJK

HJK har inlett sin säsong 2019 med två vinster och två oavgjorda från sina 4 inledande matcher i Veikkausliiga. På hemmaplan har vann man sina två första matcher, båda med 2-1 mot FC Inter & IFK Mariehamn. Efter det så har man spelat två 0-0 matcher på bortaplan mot KuPS & SJK. Räknar vi med förra säsongens resultat så har HJK nu spelat 19 matcher i rad i Veikkausliiga utan förlust, den senaste förlusten kom i slutet av juni 2018.

HJK som räknas som den största mästarkandidaten igen i år i Veikkausliiga har inte inlett sin säsong på ett alltför övertygande sätt. Laget förändrades rätt så kraftigt från förra säsongen och dom sista nyförvärven anslöt sig till truppen i ett sent skede av försäsongen. Det att man ännu är obesegrade i årets Veikkausliiga får man framförallt tacka målvakten Maksim Rudakov för som i matcherna mot KuPS & SJK stod för flertalet bra räddningar. Offensiva spelet hos HJK har såhär långt sett svårt ut och man har inte i någon av sina fyra matcher lyckats skapa fram alltför många bra målchanser eller fått tillstånd en hård press framför motståndarnas mål även om man i alla matcher har haft bollövertaget.

Inför dagens match kommer HJK att sakna två offensivt bra spelare när både Riku Riski & Joonas Vahtera är skadade, i övrigt så har man en frisk trupp till sitt förfogande. Även om både Riski & Vahtera är ett avbräck i det offensiva så har HJK så pass mycket bredd i sin trupp att man skall klara av att ersätta dessa två spelare.

HIFK

Säsongsinledningen för HIFK:s del har varit så svår som den stora majoriteten förväntade sig inför starten av årets Veikkausliiga. HIFK har spelat två matcher i år och båda har slutat i en 1-0 förlust, först borta mot SJK och sen hemma mot FC Lahti.

Som jag redan nämnt i mina tidigare bloggar med HIFK i år så har man efter säsongen 2018 genomgått stora förändringar i sin spelartrupp när man värvat in smått otroliga 19 nya spelare (om jag räknat rätt). I och med den stora mängd nyförvärv som man har gjort så har laget inte fått en ordentlig försäsong vilket också har synts i resultaten. Utöver dom två förlustmatcherna i årets Veikkausliiga så förlorade man alla 5 matcher i finska cupen. Träningsmatcherna gick inte direkt mycket bättre hellre när man förlorade både mot Ilves & Paide Linnameeskond och spelade oavgjort mot KTP, årets enda vinst såhär långt kom mot MyPa som håller till en division lägre än vad HIFK gör.

Ser vi på HIFK:s spel i dom två inledande matcherna av årets Veikkausliiga så är det framförallt oroväckande att man har sett svaga ut i det offensiva spelet och haft svårt att skapa farliga målchanser. Det som har varit positivt för HIFK:s del är att man har spelat ett rätt så bra defensivt spel, låt säga att varken SJK eller FC Lahti räknas som dom mest offensiva lagen i årets Veikkausliiga. Av alla nyförvärv som man gjort i år så är det framförallt en som stuckit ut såhär långt nämligen målvakten Arnold Origi som i båda matcherna gjort en hel del med bra räddningar. Skall HIFK har chans på att hållas kvar i årets Veikkausliiga så gäller det att Origi spelare på en bra nivå hela säsongen.

&t=9s

Inför dagens match säger HIFK:s norske tränare Tor Thodesen följande på lagets hemsida:

– Derbyt kommer att vara en bra erfarenhet för oss. Vi är underdogs även detta år, men jag vill ändå att vi går in i matchen utan rädsla för att förlora. Matchens slutresultat är viktigare än de tre poäng som står på spel

Speltips och analys

Under dom senaste åren har Stadin Derby varit rätt så jämna tillställningar, från dom 9 senaste matcherna har HJK vunnit 3 matcher, 5 matcher har slutat oavgjort och 1 match har slutat i en vinst för HIFK. Normalt sett har matcherna varit rätt så defensiva tillställningar var båda lagen försöker minimera sina misstag. HJK har i dom 9 senaste matcherna 3 gånger gjort mera än 1 mål och aldrig över 2 mål i någon av matcherna. Från dom 9 matcherna som spelades mellan 2015 – 2017, när HIFK senast var i Veikkausliiga har vi följande resultat:

  • 3 gånger har matchen slutat 1 – 1
  • 2 gånger har matchen slutat 0 – 0
  • 2 gånger har matchen slutat i en 2 -1 vinst för HJK
  • 1 gång har matchen slutat i en 2 – 1 vinst för HIFK
  • 1 gång har matchen slutat i en 2 – 0 vinst för HJK

Ser vi på hur båda lagen har inlett årets Veikkausliiga så har man sett bra ut i det defensiva spelet medan offensiva spelet har lämnat en hel del att önska. Inför dagens derby räknas HJK som skyhöga favoriter när en hemmavinst ger odds runt 1.30 i odds medan en bortavinst ger över 11.00 i odds. Håller med om att HJK skall vara solklara favoriter i dagens match, tror dock kanske inte att vi får se en överkörning av dem med tanke på att lagets spel ännu inte sett alltför övertygande ut framförallt i det offensiva spelet. Enligt mig är det mest troliga slutresultatet i dagens match en 1-0 eller 2-0 vinst för HJK, har själv svårt att se att HIFK skulle lyckas med att göra mål i dag. Detta gör att bästa spelet från dagens match i mitt tycker är under 2.75 mål till oddset 1.75 vilket jag tar med 3/5 u hos bet365. För dem som kan spela hos SBObet finns samma spel till 5 punkter högre odds. Vill man har högre odds kan man också ta under 2.5 mål som finns runt 2.00 i odds, väljer själv dock att ta en lite högre och mera safe lina här.

Oddsjämförelser och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.