Speltips: Färjestads BK-Djurgårdens IF - Game 7 med finalplats i potten!

Färjestad 25/10

Frölunda är redan klara för final efter att ha besegrat Luleå med 4-1 i matcher. Ikväll har vi den sjunde och avgörande matchen mellan Färjestad och Djurgården där en plats i finalen ligger i potten. Färjestad har hämtat upp 1-3-underläget efter två storstilade segrar, och är nu favoriter till att knipa den sista finalplatsen. Klarar de av pressen, eller ska Djurgården lyckas vända på den tuffa trenden?

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Färjestads BK-Djurgårdens IF, 18/4, 19:30.

Game 7 mellan två klassiska lag inom svensk ishockey. Djurgården ledde alltså denna matchserie med 3-1 innan Färjestad studsade tillbaka riktigt bra och vann med hela 8-2 hemma för att sedan följa upp med en 6-1-seger i Globen under tisdagen. Självförtroendet och momentum självklart i Färjestads favör, men i mina ögon tycker jag även att man har vässat spelet betänkligt i de senaste två matcherna och har hittat tillbaka till det vinnande spåret vilket gör att jag tror de kniper denna game 7.

Färjestad har växlat upp

Efter att man fick sin reducering till 2-3 på Hovet förra fredagen bortdömt var det som att någonting hände med Färjestad. Förvisso tycker jag att det var någonting positivt som hade skett med laget redan innan det målet kom och jag tycker att man i den matchen var det klart bättre laget men där Djurgården utnyttjade de chanser de fick. Djurgården vann den matchen men när serien sedan vände upp till Karlstad igen var Färjestad så där noggranna, distinkta och redo från start - vilket de inte var i de två föregående matcherna vilket stjälpte dem.

Nu när man är noggrannare med pucken och i positionsspelet har Djurgården haft det otroligt svårt att skapa chanser och hitta in i matcherna. Förvisso hade Djurgården en stark period på ungefär 10-12 minuter i Globen under tisdagen i slutet av första och början av andra perioden då man slängde in en hel del puckar mot Markus Svensson i Färjestads kasse. Dock tycker jag att Färjestad har klart mycket bättre koll på Djurgårdens offensiv än i de första matcherna. Både i match ett (där förvisso Färjestad vann) och i match två, tyckte jag att Djurgården var det bättre laget och fick tryck på Färjestad i offensiv zon med långa anfall på stora ytor. Färjestad har som sagt ökat noggrannheten och skärp positions- och presspelet i försvaret vilket gjort att Djurgårdens chanser blivit ganska tama förutom några uppstick. Djurgården får ta sina skott från backposition ganska ofta vilket visade sig senaste matchen då backen Linus Hultström var den Djurgårdare som hade flest avslut på mål.

FBK med erfarenhet från Game 7

Som bekant så spelade Färjestad Game 7 även i kvartsfinalserien mot HV71. I den matchen visade man verkligen styrkan man hade och vann matchen med 3-2 även fast siffrorna kunde och borde varit större med tanke på hur matchbilden såg ut, och då man vann skotten med 31-14. Ny game 7 nu och det är inte alls omöjligt att erfarenheter från den avgörande matchen man spelade hemma mot HV71 för drygt två veckor sedan, spelar in här.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Inför torsdagens game 7 mellan Färjestad och Djurgården har jag med mig följande punkter:

  • Färjestad med stort övertag i spelet och i självförtroendet efter två raka storsegrar.
  • Djurgården har haft svårt att skapa chanser när Färjestad ökat noggrannheten.
  • Hemmaplansfördel och erfarenhet från tidigare game 7 för Färjestad.

Med tanke på ovanstående och att Färjestad skärpt sitt försvarsspel där Djurgården har svårt att komma till riktigt heta lägen, samt att Djurgården i matcherna i Löfbergs Arena gjort exakt två mål i samtliga matcher, väljer jag att spela Djurgården Under 2.0 Lagmål till 2.17 vilket ger oss insatsen tillbaka om Stockholmarna mäktar med att göra exakt två mål efter 60 minuter - som jag tycker är en bra säkring.

Djurgårdens IF Under 2.0 Lagmål (Insatsen tillbaka vid exakt två mål efter fulltid)

2.17 Unibet, 3/10 Units

Med tanke på att det är en måstematch och då både jag och bolagen ser Färjestad som favoriter, finns chansen till ett tidigt plock av målvakten av Djurgårdstränaren Robert Ohlsson. Till exempel så såg vi under natten till tisdag att Tamba Bay Lighting i sin måstematch mot Columbus Blue Jackets plockade målvakten tre gånger och släppte in tre mål i tom kasse - något liknande här att vänta möjligen med tanke på att det är måstematch och det inte finns någon målskillnad att tänka på.

Färjestad -2.0 Asian Handicap (Insatsen tillbaka vid tvåmålsseger)

3.40 Unibet, 3/10 Units

Har vi kvar ovanstående tänk men ”helgarderar” oss lite mer tycker jag Mål i tom bur: JA är ett bra spel. För att spelet inte ska trilla in måste det i princip vara oavgjort i slutet av matchen. Jag tror som sagt att vid underläge för något utav lagen så kommer målvakten att plockas tidigare än vanligt och tiden och utrymmet för mål i den öppna buren ökar således.

Mål i tom bur: JA

2.37 NordicBet, 2/10 Units

Tre spel tagna inför kvällens match alltså och som man kan se så tror jag att Färjestad ska knyta ihop säcken och sy ihop denna matchserie ikväll. Tycker mycket talar för det och således tycker jag att ovanstående spel ska kunna resultera i plusresultat.

Sopa på, FBK!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.