Färjestad tog en imponerande 8-2-seger hemma mot Djurgården under söndagen och jämnade där ut matchserien till 3-2 i Djurgårdens favör. I den andra semifinalen är det som bekant Frölunda i förarsätet mot Luleå där Göteborgarna har 3-1 i matcher inför dagens drabbning uppe i Coop Norrbotten Arena.

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Luleå HF-Frölunda HC, 15/4, 19:30.

Frölunda i ett riktigt bra utgångsläge när Coop Norrbotten Arena ska gästas för tredje gången i det här slutspelet. Första matchen här vanns i förlängning men i det andra mötet lyckades man inte stå emot bombardemanget från Luleå och fick tillslut se sig besegrade i den matchen. Till den här matchen, som är en ”vinna eller försvinna”-match för Luleå, tror jag på ett hemmalag som vill upp till samma nivå som senast här då man alltså vann med 3-1 efter ett sent avgörande från Jesper Sellgren.

Bombardemang att vänta från Luleå

I förra mötet, där jag hade plockat dubbla överspel, nådde Luleå inte alls den desperation i sitt anfallsspel som man gjort i föregående match I mina ögon är det återigen en nyckel för att kunna besegra Frölunda och Johan Mattsson i deras mål. Man nådde förvisso kvalitativa chanser där det borde varit mål under matchen i Scandinavium men där alltså Frölundamålvakten Mattsson höll nollan och Frölunda vann med 3-0.

Nu tror och tycker jag att Luleå borde gå för det mycket hårdare i offensiven än vad man gjorde under lördagens match. Senaste hemmamatchen var man det klart bättre laget, slängde mycket puckar på mål och skapade därigenom stora och bra chanser vilket till sist gav utdelning i dubbel bemärkelse. Fyrtio skott på mål avfyrade man i den matchen och det skulle inte förundra mig om det blev liknande siffror även idag. Orkar Johan Mattsson återigen stå emot en tuff och lång anstormning? Han har bevisligen hittat formen och stått emot bra hittills - och visst finns ju risken att det händer ännu en gång.

Vinna eller försvinna - Återigen mycket istid på Gustafsson?

Luleås lagkapten Erik Gustafsson är otroligt lovordad från kommentatorer och experter och har fått stort förtroende från tränare Thomas ”Bulan” Berglund under detta slutspel och varit den spelare som spelat överlägset mest.

Nu är det verkligen vinna eller försvinna för Luleå och inte tror jag att man sparar på krutet hos Gustafsson. Spelade drygt 29 av de 60 minutrarna i Scandinavium senast och han bör komma upp i något liknande idag med tanke på förtroendet han fått när matcherna gällt mindre än vad den gör idag.

I match 2 i denna serie spelade jag på att kaptenen skulle göra en poäng nere i Scandinavium, men så blev inte fallet trots att han följde med upp bra i anfallen och hade en hel del bra lägen.

Nu när det väntas en hårt satsande offensiv från Luleås sida tycker jag att möjligheterna är goda till att Gustafsson kan slänga in en hel del puckar på mål för att skapa målchanser och mål.

Precis på det sättet som man hittade tillbaka i senaste hemmamatchen via detta mål från Jack Connolly. Vinstgivande taktik från Luleå? Åtminstone jag tror att det kan vara en vinstgivande väg och en väg mot en sjätte match.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Inför femte mötet mellan Luleå och Frölunda, där vi just nu har 1-3 i matcher, tar jag med mig detta:

  • Måstematch för Luleå - nyckelspelare såsom kapten Erik Gustafsson med mycket istid att vänta.
  • Luleås vinstgivande taktik senast här hemma var att bomba skott mot Frölundas Johan Mattsson.
  • Johan Mattsson har storspelat hittills bakom ett svagt försvarande Frölunda i fyra matcher nu - orkar han ännu en?

Tre lite mindre punkter som sammanfattar vad jag tror om matchbilden och matchens utveckling dit jag kommer att ta två spel med 4 units vardera. Spelen är:

Luleå HF (Först till 3 Mål)

2.45 bet365, 4/10 Units

och

Erik Gustafsson Över 0.5 Poäng

2.10 Unibet, 4/10 Units

Alla rekar
Erik Gustafsson (LHF) Över 0.5 Poäng
2019-04-15 19:30
Luleå HF-Frölunda HC
4.00 u
4.40 u
Luleå HF Först till 3 mål
2019-04-15 19:30
Luleå HF-Frölunda HC
4.00 u
-4.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson