Sjätte matchen i semifinalen som väntas mellan Djurgården och Färjestad efter att Färjestad vunnit med hela 8-2 på hemmaplan under söndagen. Till skillnad från hur det brukar vara när Djurgården har hemmaplansfördel så spelas denna matchen inte på Hovet, utan på en ännu mer publikfylld arena, nämligen Globen - vilket kommer bli en mäktig upplevelse. Såhär såg det exempelvis ut inför matchen när laget var i final under våren 2010.

Nu är det semifinal, men det är slutsålt och här har man chansen att slå in matchbollen och ta sig till final. Lyckas Djurgården med det?

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Djurgårdens IF-Färjestads BK, 16/4, 19:30.

Målrikt senast alltså där Färjestads första anstormning inte alls klarades av från Djurgårdens håll. 3-0 tidigt och sedan fortsatte det rinna iväg och blev tillslut alltså så stora siffror som 8-2. Hur agerar Djurgården efter den stora förlusten? och ska Färjestad rida vidare på vågen från i söndags?

Globen

En match har Djurgården spelat i Globen denna säsongen och det var HV71 som stod för besöket under annandag jul. Matchen slutade då 0-2 och Djurgården gick mållösa från det mötet. Ny chans nu, och tror inte direkt att man går och tänker på att man förlorade den matchen då man var det bättre laget och Jonas Gunnarsson som vaktade HV71:s kasse var fenomenal.

Tar det möjligtvis även en liten stund i matchen att ”spela in” sig på en arena som man knappt vistas på? Detta gäller såklart båda lagen då inget av dem är vana med globen-matcher även fast såklart Djurgården har mer erfarenhet från den än vad Färjestad har.

Första perioden - Anstormning och revanschlusta från DIF?

Efter förlusten senast tror jag att Djurgården vill visa var skåpet ska stå och sätter hög fart och press från början. Samtidigt tror jag att man nu kanske är lite rädda för Färjestad då de gröna visade sin effektivitet så fort lägena gavs senast, vilket man inte kunnat göra de föregående matcherna.

Dessutom ser jag Färjestads försvar som starkare än Djurgårdens i dagsläget. Anstormningen som Färjestad kom med senast klarade inte Djurgårdsförsvaret av att avstyra, men däremot tror jag att den förväntade offensiven från Djurgården ska kunna klaras av utav Färjestads försvar i matchinledningen.

Det viktigaste för Färjestad tror jag blir att stå emot de första 8-10 minutrarna som Djurgården kommer vilja trycka på som de i sedvanlig ordning kommer vilja göra på hemmaplan framför sina fans. Får inte Djurgården hål på FBK kommer det möjligen lugna ned sig en aning.

Statistik från grundserien

I grundserien den här säsongen spelades det 52 matcher och således 52 stycken förstaperioder. Djurgården spelade oavgjort i 19/52 grundseriematcher och Färjestad i 18/52 vilket gjorde att man var två utav lagen i serien som gick in i första periodpaus med ett kryss.

Att det blir oavgjort i första perioden bär även favoritskapet i tisdagens match och med tanke på det tycker jag att resultatet 0-0 ligger nära till hands.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Inför femte matchen mellan Djurgården och Färjestad, där DIF har 3-2 i matcher, tar jag med mig följande punkter:

  • Matchen spelas på Globen - det väntas ett saligt tryck på läktarna - men kanske också ovana för spelarna?
  • FBK vann förra matchen med hela 8-2 - Revanchlusta hos DIF och...
  • ...anstormning att vänta från dem - Klarar FBK av den?
  • FBK med bättre försvar än DIF som inte klarade av offensiven senast.
  • Nyckel för FBK: håll ut första 10 minutrarna.

Med ovanstående punkter tar jag två spel till tisdagskvällens match:

Noll mål innan 10:00

1.93 Unibet, 3/10 Units

och

Korrekt resultat: 0-0 (Första perioden)

4.10 Unibet, 3/10 Units

Alla rekar
0-0 (första perioden)
2019-04-16 19:30
Djurgårdens IF-Färjestads BK
3.00 u
-3.00 u
Noll mål innan 9:59 första perioden
2019-04-16 19:30
Djurgårdens IF-Färjestads BK
3.00 u
-3.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson