Fyra matcher spelade av båda semifinalerna av SM-slutspelet. Efter hur oddsen låg innan första nedsläpp i de båda matcherna och efter hur rankingen var efter grundserien, så är det två underdogs som nu stormar mot finalspel. Frölunda har 3-1 i matcher mot Luleå och i den matchen som spelas idag har Djurgården matchboll mot Färjestad i och med sin 3-1-ledning.

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

Färjestads BK-Djurgårdens IF, 14/4, 18:15.

Vilken utveckling på denna matchserie alltså. Färjestad vann det inledande mötet mellan lagen för drygt en vecka sedan. I den andra matchen hade man dessutom ledningen med 2-0 på Hovet OCH straff, som Michael Lindqvist brände. Från den punkten i den matchen har Djurgården tagit över och har nu vunnit tre raka matcher. Kan seriesegrarna Färjestad höja sig i matchseriens femte match tro? Eller slår Djurgården in matchbollen i Karlstad?

Färjestad måste vara noggrannare

Det som stjälpt Färjestad den sista tiden skulle jag säga är bristen på den noggrannhet som måste finnas i ett slutspel och som vi såg fanns under majoriteten av matcherna under grundserien och i matchserien mot HV71. Nu är det en hel del slarv och egna misstag som ligger till grund för att man försatt sig i en dålig sits med 3-1 i baken. Djurgården har utnyttjat detta otroligt bra och har fått FBK precis dit de vill med den höga press som man satt på Färjestads backar.

I powerplay vet vi att det finns kapacitet hos Färjestad men har inte alls kommit upp i nivå i de sista två matcherna som i första två. Lite för svåra och nonchalanta passningar i viktiga och bra lägen har slopat chanserna för målproduktionen i spel fem mot fyra. Här kan matchen avgöras och då gäller det att man är mycket noggrannare ikväll än vad man var på Hovet i fredags.

Matchbild: Disciplin eller Hawaii?

Hittills i denna matchserie har vi endast fått se en match där det varit mer disciplinerat än full blås åt båda håll. Det var den matchen som spelades senast här i Karlstad, men med tanke på att ingen riktigt var nöjd med den matchbilden och att det i matchen efter var bättre tryck i det offensiva spelet igen, så tror jag snarare på en match präglad av ”Hawaii-hockey” eller ”nord-syd-hockey” som det också kallas där vi får se anfall fram och tillbaka. Det finns gott om offensiv kraft i båda lagen.

Känns inte orimligt och osannolikt att Färjestad tar tag i denna måstematchen likt man gjorde i Game 7 mot HV71. Då klev man ut och spelade offensivt och noggrann ishockey där man vann skotten med 31-14.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Inför semifinalens femte match mellan Färjestad och Djurgården tar jag med följande:

  • Färjestad måste upp med noggrannheten som de hade i första matchen och delvis i andra.
  • Powerplay kan bli en nyckel idag - två starka PP-lag
  • Vi har två lag som tjänar på en öppen matchbild - mycket mål att vänta?
  • Måstematch för Färjestad - skärper de till sig likt i Game 7 mot HV71?

Jag tror med ovan nämnda förutsättningar på följande spel:

Färjestads BK (Först till 3 mål)

2.30 bet365, 3/10 Units

och

Över 4.5 mål

1.83 Unibet, 4/10 Units

Alla rekar
Färjestads BK Först till 3 mål
2019-04-14 18:15
Färjestads BK-Djurgårdens IF
3.00 u
3.90 u
Över 4.5 Mål
2019-04-14 18:15
Färjestads BK-Djurgårdens IF
4.00 u
3.32 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Oskar Hansson Oskar Hansson