Speltips: Luleå HF-Frölunda HC - Ryan Lasch

Frölunda 24/11

Det är ett spännande och jämnt SM-slutspel som vi under denna vår har äran att beskåda. Slutspelet trummar på i snabb takt och vi är snart framme i finalspelet.

Här hittar du alla odds och all statistik för SM-slutspelet!

I detta inlägg blir det fokus på matchen mellan Luleå och Frölunda uppe i Norrland, men där vi har Frölunda från Göteborg i förarsätet i denna matchserie.

Luleå HF-Frölunda HC, 11/4, 19:00.

2-0 i matcher för Frölunda efter att först vunnit på bortaplan i förlängning för att senast följa upp det med att vinna med 2-0 hemma i Scandinavium. Nu måste nog Luleå vinna denna hemmamatchen för att kunna ha chansen på finalspel. Till matchen kommer jag att ta ett poängspel på grundseriens poängligavinnare.

Poängligavinnare Ryan Lasch

Ryan Lasch vann grundseriens poängliga i storartad stil trots att han dessutom varit skadad under en period av säsongen. Levererade stort i kvartsfinalserien mot Malmö som Frölunda gick segrande ifrån med 4-1 i matcher.

Luleå är snäppet bättre än vad Malmö var

Ser vi nu till semifinalspelet visar det sig klart att Luleå är bättre än Malmö vad gäller både offensiv och defensiv och nu får Frölunda kämpa allt hårdare för segrarna gentemot hur det var i matchserien mot Malmö.

I matchen senast, i Frölundas hemmaborg Scandinavium, så tyckte jag att Frölunda inledde klart bäst och var det bättre laget första halvan av matchen innan Luleå verkligen kom igång med sitt fysiska spel samt kunde sätta tryck och få tid i offensiv zon. Fanns klara lägen att göra mål för exempelvis Austin Farley och Erik Gustafsson men den riktiga skärpan fanns inte där samtidigt som Johan Matsson spelade bra i Frölundas kasse matchen igenom, särskilt på slutet då Luleå plockade målvakten samtidigt som Simon Hjalmarsson dragit på sig en utvisning vilket ledde till spel sex mot fyra för Luleå som inte kunde förvaltas.

Ryan Lasch med trubbel i spel 5v5

I de båda inledande matcherna har amerikanen inte skördat särskilt stora framgångar. Skulle man se om matchen från i tisdags, och klippa bort Frölundas powerplay-spel, skulle Ryan Lasch i princip inte synas förutom ett par passningar i offensiv zon som skulle ha kunnat leda till offensiva farligheter. Istället, i 5v5-spelet, tycker jag att det varit kedjan med Joel Mustonen, Joel Lundqvist, och Max Friberg som varit den mest framträdande i spelet fem mot fem. Ryan Lasch missade dessutom en straff som helt kunde punkterat matchen till 3-0, men som Joel Lassinantti räddade.

Luleå är som allra bäst i det fysiska spelet och har satt de tunga backarna Erik Gustafsson och Oskar Engsund på att försöka stoppa amerikanen i den grad det går. I den första semifinalen spelade kapten Gustafsson i princip halva matchen, som varade i nästan 80 minuter. Nu senast, var det inte lika brutalt med speltid på Gustafsson. Med tanke på att det är en såpass viktig match som det är nu, i och med att det är 3-0 i baken vid förlust, tror jag att det återigen kommer bli ett stort förtroende lagt på Gustafsson som gjorde ett riktigt bra jobb med att stoppa Ryan Lasch i det första mötet.

Förvisso blev det en poäng från Lasch klubba i den första matchen. Men ska vi se till detaljerna kring det målet så var det inte något särskilt storartat, då han misslyckades med sin passning, som tog på en Luleå-skridsko och sedan fram till Jacob Peterson som lyfte upp kvitteringspucken i krysset. Det kan ju hända återigen, för det är sådana små marginaler som det handlar om i ishockey.

Här finner du mycket fina bonusar att ta innan du spelar!

Slutsats och speltips

Förutsättningar inför semifinalseriens tredje möte har jag snappat upp med följande punkter:

  • Ryan Lasch har haft problem i spel 5v5 där Luleås backar varit som plåster på honom.
  • Måstematch för Luleå - Gustafsson och Engsund med mycket speltid att vänta.
  • Luleå lyfte sig senast med det fysiska spelet - nyckel även idag.
  • I grundserien var Luleå det bästa laget i defensiven - visa det idag!

Med ovan nämnda förutsättningar kommer jag att spela Ryan Lasch Under 0.5 Poäng. Risken finns att det kan smälla i ett eventuellt powerplay för Frölunda. I grund och botten ser jag dock underspelet på amerikanen som det allra bästa och när Kambi-bolagen erbjuder ett såpass högt odds som 1.95 på detta spel väljer jag att skruva upp insatsen då jag ser stort värde i spelet.

Ryan Lasch Under 0.5 Poäng

1.95 Unibet, 6/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.